in

TV2 Siar Dokumentari Swamp Brothers

Penggemar dokumentari dan pencinta haiwan reptilia pastinya teruja dengan sebuah dokumentari terbaharu yang bakal menemui penonton setia Radio Televisyen Malaysia (RTM) bertajuk “Swamp Brothers”.

Menghiburkan penonton mulai 23 Mac depan, setiap Ahad, pukul 9.00 malam di TV2, dokumentari menarik 34 episod ini menampilkan pengacara Robert Keszey dan Stephen Keszey dengan penyampaian yang bersahaja.

Episod pengenalannya bermula dengan memaparkan perjalanan ke selatan pernah dianggap sebagai tanah suram yang dianggap hanya sesuai dilalui oleh haiwan seperti buaya dan ular. Kawasan tersebut basah, berbahaya dan juga dianggap pelik. Dimana maksudnya ia sempurna kepada salah satu perniagaan keluarga yang unik dalam negara.

Swamp Brothers

Pertemuan dua beradik yang berbeza daripada sudut personaliti dan peribadi. Salah seorang daripadanya merupakan pakar haiwan manakala seorang lagi pernah bekerja di bandar.

Meskipun pada zahirnya kedua-duanya berbeza namun mereka cuba untuk bersama dalam menjalankan perniagaan yang dianggap unik sesuai untuk paya – dimana menjadi habitat tempat tinggal haiwan liar.

Daripada ular sawa dan buaya hingga ke kucing liar dan beruang hitam, kedua-dua pemuda ini berdepan dengan semuanya tanpa rasa takut dan gentar.

Stephen dan Robbie Keszey mengusahakan ladang Glades Herp, tempat perlindungan dan pengedar eksotik reptilia terbesar di Florida. Ladang mereka juga menempatkan Florida’s International Teaching Zoo.

Zoo ini dipenuhi dengan spesis haiwan yang jarang ditemui daripada seluruh dunia dan secara berterusan membawakan haiwan yang baru dan berbeza setiap bulan.

Dua beradik ini menjalani dan meneruskan kehidupan mereka dengan menjaga beratus-ratus haiwan merbahaya, beracun dan makhluk bergigi tajam. Dengan semangat yang kuat mereka bersedia 24 jam sehari untuk memastikan kebajikan haiwan ini terjaga. Malah sentiasa bersedia dan bertindakbalas terhadap kes-kes kecemasan haiwan di seluruh kawasan Florida yang luas.

Sama-sama saksikan bagaimanakah cara dua pemuda ini menangani dan berdepan dengan situasi mendebarkan bersama haiwan reptilia ini hanya di TV2.

Swamp Brothers

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Suria FM, Red FM, 988 FM & Capital FM Bergabung Demi MH370

Kelainan Fatimah Abu Bakar Dalam Let’s Talk to Granny