in

Masak Apa Itu, Syariah Meja Bulat, & Hello Doktor di TV3

Program Raudhah Dan Gaya Hidup Terbaharu Di Tv3

TV3 tidak pernah ketinggalan dalam menyediakan pelbagai program terbaharu dan menarik untuk para penontonnya. Jangan lupa untuk saksikan tiga lagi program terbaharu di slot Raudhah dan Gaya Hidup untuk memperlengkapkan lagi hari anda iaitu Masak Apa Tu?, Helo Doktor dan juga Syariah Meja Bulat.

Masak Apa Tu?

MASAK APA TU?

Mulai 4 Februari, Setiap hari Isnin, jam 11.30 pagi

Program dengan konsep realiti dan lebih santai ini merupakan sebuah program masakan kekeluargaan yang menampilkan 13 pasangan selebriti. Setiap pasangan akan memasak dua menu utama dan satu menu wajib menggunakan bahan rahsia yang disediakan. Menerusi program ini, pasangan perlu keluar membeli-belah untuk menyediakan bahan mengikut menu masakan masing-masing. Kemudian, mereka akan mula sesi penyediaan bahan untuk menyempurnakan masakan.

Akhir sekali mereka akan menikmati hidangan sambil mengkritik masakan pasangan masing-masing. Mereka juga akan ada tetamu untuk memeriahkan meja santapan. Keletah anak-anak juga menyumbang kepada konsep yang penuh drama dan menarik. Antara selebriti yang terlibat dalam Masak Apa Tu? ialah Eira Syazira & Azad Jasmine, Dato Fazley, Elyana, Norman Hakim & Memey, Abby Abadi, Aliff Aziz, Diana Nasir, Aaron Aziz, Sharifah Aleya, Didie Alias, Shuk Hot Fm, Fauzi Nawawi, Tomok, & Bell Ngasri. 

Masak Apa Tu?

HELLO DOKTOR

Setiap Hari Jumaat, siaran langsung, 11.00 Pagi

Helo Doktor, program bual bicara keibubapaan yang mendapat sambutan hebat pada musim pertamanya kini kembali untuk musim terbaharu mulai 4 Januarilalu. Program yang mengetengahkan pelbagai isu-isu yang dihadapi oleh ibu bapa dalam membesarkan anak-anak mereka ini masih mengekalkan Yasmin Hani sebagai pengacaranya.

Musim terbaharu ini, atas permintaan ramai Helo Doktor akan bersiaran selama satu jam pada setiap hari jumaat, jam 11 pagi!. Isu-isu  yang bakal dibincangkan dalam musim kedua ini akan lebih bertumpukan kepada isu medikal dan kesihatan anak-anak seperti Ekzema kemurungan, vaksin, disleksia dan banyak lagi.

Masak Apa Tu?

Selain itu, penonton boleh menghubungi studio untuk mengemukakan soalan kepada tetamu jemputan sewaktu siaran langsung. Malah, penonton boleh berkongsi pendapat atau bertanya mengenai topik yang dibicangkan  di laman Instagram TV3.

SYARIAH MEJA BULAT

 Setiap Selasa, siaran langsung, 11.00 Malam

Strim live HD di youtube TV3 Malaysia

Sebuah lagi program terbaharu bagi slot Raudhah yang telah mula bersiaran 22 Januari lalu, Syariah Meja Bulat membawakan anda sebuah program yang bakal mengupas kes-kes sebenar yang telah selesai dari fail peguam kes syariah. Bersiaran secara langsung, program yang berdurasi selama satu jam ini dihoskan oleh pengacara tersohor dan berpengalaman iaitu Ally Iskandar.

Ally Iskandar bakal berbicara lebih lanjut mengenai permasalahan syariah bersama tetamu jemputan seperti peguam, ustaz dan juga mangsa mengikut topik yang dibincangkan bagi mengenal pasti punca, penyelesaian, pencegahan dan dijadikan pengajaran serta iktibar kepada penonton.

Antara topik-topik yang akan dibincangkan dalam Syariah Meja Bulat ialah pengamal LGBT, isytihar keluar Islam, janda melacur, ibu tuntut harta anak, sindiket nikah luar negara, menuduh isteri berzina, poligami tanpa pengetahuan isteri, hak penjagaan, tukar jantina, ajaran sesat, perbezaan fatwa mengikut negeri dan banyak lagi. Jadi apa lagi, jom saksikan kekecohan selebriti memasak, tambah ilmu tentang kesihatan anak-anak  dan luaskan pemahaman anda mengenai isu-isu syariah dengan menonton ketiga-tiga program ini di TV3.

JJCM

Mulai 6 Januari, setiap Ahad, jam 11.30 pagi

Malaysia bukan sahaja terkenal sebagai salah satu destinasi pelancongan oleh pelancong luar kerana keindahan dan kecantikannya, keunikan dan kelazatan pelbagai jenis masakan dan makanan turut menjadi salah satu faktor penarik. Siri travelog makanan paling popular di Malaysia, Jalan Jalan Cari Makan (JJCM)  yang akan membantu menyelesaikan permasalahan anda yang sukar memilih kedai ataupun restoran yang menyediakan makanan lazat dan menarik. JJCM masih lagi mengekalkan Naz Rahman selaku hos rancangan ini.  Buat pencinta makanan di luar sana, jangan lupa untuk muat turun aplikasi Jalan Jalan Cari Makan di Apps Store ataupun Play Store untuk mendapatkan info-info menarik dan juga sebagai rujukan mengenai tempat-tempat makan menarik yang pernah dikunjungi produksi Jalan Jalan Cari Makan. 

AROMA TRADISI

Mulai 1 Januari, Setiap hari Selasa, jam 11.30 pagi

Line-ups: Shiha Zikir, Johan Ashaari, Shila Amzah, Hazama, Aprena Menrose, YB Mat Sabu, YB Steven Sim.

Program Aroma Tradisi kini kembali bersiaran pada tahun 2019. Menampilkan hos baharu iaitu Adzriefaiz, Aroma Tradisi musim baharu ini akan menerokai keunikan makanan yang terdapat di sesebuah negeri tersebut sambil mempelajari keistimewaan dari segi sejarah ekonomi, geografi dan sosial budayanya. Aroma Tradisi bukan sahaja melawat kenalan artis di antaranya Shiha Zikir, Johan Ashaari, Shila Amzah dan Hazama, malahan turut mengunjungi beberapa kenalan VIP seperti YB Mat Sabu dan YB Steven Sim bersama orang-orang kampung untuk sama-sama menyediakan hidangan yang menjadi tradisi di tempat mereka.

Kesemua program ini juga boleh di tonton di laman Youtube TV3Malaysia dan tonton.com.my!

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Siri SEX EDUCATION Bakal Kembali di Musim Ke-2

Gambar Erra Fazira Terima Kejutan di Hari Jadi Yang Ke-45 Tahun