in

Suatu Ketika Papar Kisah Sejarah

Kempen “Suatu Ketika” adalah satu lagi inisiatif dan komitmen Astro dalam memberi sokongan terhadap memperkukuhkan nilai-nilai sejarah di kalangan rakyat Malaysia dan juga membina bangsa Malaysia berteraskan nilai dan budaya warisan negara sejajar dengan kehendak “1Malaysia”. 

Melalui program-program ini juga kita akan memahami kisah-kisah bersejarah dan personaliti yang terlakar di dalam kisah sirah negara bergelar Malaysia seperti Sybil Kartigesu, Mokhtar Dahari, Rosli Dhoby dan juga cerita-cerita mitos seperti Si Tanggang. 

Untuk makluman, program-program “Suatu Ketika” akan ditayangkan di dua saluran Astro iaitu Astro Prima (saluran 105) dan Astro Citra (saluran 131). 

Astro Prima (saluran 105) akan menayangkan program-program dokumentari yang berdasarkan fakta sejarah dan lagenda manakala Astro Citra (saluran 131) pula akan menayangkan 8 episod drama yang menceritakan semula kejadian sebenar dan membawa penonton mengimbau kisah-kisah sejarah, legenda  dan mitos masa lalu.  Kisah berbeza akan dipaparkan untuk tatapan seluruh masyarakat Malaysia setiap bulan dan keseluruhannya 12 tajuk akan ditayangkan melalui “Suatu Ketika”.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Gambar Anak Erra Fazira di Majlis Cukur Jambul

Drama La Dolce Amira dan Datin Wanabe di TV3