in ,

Gambar Anak Erra Fazira di Majlis Cukur Jambul

Pada petang tadi, telah berlangsung majlis aqiqah dan cukur jambul anak kepada Erra Fazira dan Engku Emran di Restoran Puteri, Taman Tun Dr Ismail. Ini adalah kali pertama wajah Engku Aleesya diperkenalkan kepada umum. Disaksikan 500 orang saudara mara, rakan kenalan dan media, majlis pada siang tadi berjalan dengan lancar. Sebab nama Engku Aleesya dipilih menurut Erra, kerana sebutannya lebih lembut selain maksudnya yang indah iaitu `yang dilindungi’.

Engku Aleesya (Engku Emran) selamat dilahirkan secara normal di Hospital Pakar Perubatan Damansara di sini pada pukul 11.40 pagi, 30 Mac lalu.

Dijangka esok, wajah anak comel Erra Fazira ini akan terpampam di muka depan dada akhbar dan majalah.

Alahai, comelnya anak Erra Fazira…

kredit foto: mstaronline dan berita harian

88 Comments

Leave a Reply
  1. Aleesya telah membuktikan kesempurnaanmu Kak Erra!
    tahniah n semoga bahagia n dilindungi sentiasa..Amin

  2. me first?? cantiknya anak erra ni tapi rasa- rasa pernah tgk dah gambar baby ni dalam satu website…gambar tu sama tp diambil dalam hospital oleh nurse…website apa tah…aku dah lupa dah….

  3. syukur Alhamdulillah akhirnya termakbul jg impian Erra, comel sgt bb Aleesya. Kami peminat akan sentiasa mendoakan kebahagiaan Erra.

  4. wah,,comelnya anak kak erra..!!
    beruntung anak erra nie,,ibu dia primadona…!!
    tahniah…!!
    pas nie,,tmbah ank lg 3,,4,,orang yer…!!

  5. yap..memang tak tumpah mcm wajah erra..ciute..tme tdo pn senyum…manis jer kte tengok…apa2 pun buat erra moga bahagia selalu disamping keluarga yang tersayang…

  6. comelnya ank kak erra…! tahniah utk u all berdua..
    semoga allh melindungi anda sekeluarga…!!

  7. comelnyerr aleeysa!!!! mcm muka erra la..tang mata n mulut..nnt idung pun mancung mcm mama dia..tahniah kak erra n hubby!

  8. eh2 mne cik sham tau tu susu formula.ntah2 erra dh pam awal2 n letak dlm btol.yela die kn sibuk takkn la time tu nk g bilik nk susu kn anak die.cara ni kn mudah skit susu bdan pam ltak dlm btol sme je.lain la kt umh sng skit.

  9. comelnyer….gabungan dua wajah menjadi satu…cute sangat…kalu buleh juper mesti best..apapun selamat berbahagia..bye..

  10. sham xkn maser nak nyusu kat mak dia nak tangkap pic tak lam ni kot… agak-agak ar… 😀

    semoga berbahagia selalu..

  11. Tahniah buat erra dan suami.comelnya bb you all.saya smpai menitiskan air mata tengok baby tu.gembira sangat.semoga menjadi anak yang solleh.Engku elessya beruntung dapat mama & papa yang berkemampuan serba serbi.

  12. tp aku rasa susu tu susu bdn yg da dipam..sebab warna dia len..yg penting anak n mak sihat..tahniah.!!..

  13. salam. tahniah wat kak erra. mg terus bahagia ngan kehadiran aleesya dan adik-adiknya nanti.

  14. Pic masa dia sangap tu comellll sesangat…tahniah buat Erra. Akhirnya dapat jugak tgk baby aleesya…

  15. memg tol comel sgt cm kak erra jgk,tahniah kak erra….smoga mjadi ibu&isteri mithali….amin.

  16. tahniah erra & suami comelnye baby dia….mcm erra sebiji..
    semoga erra & suami dpt didik anknya mjdi ank yg solehah…amin…..

  17. AIK! TUDUNG ERRA CAM TIRU STYLE SITI JE.. COPY LA TU…
    KNAPA LA ERRA NK SIBUK2 TIRU SITI NI??

  18. biase la tu.. lpas tgk siti pkai cun dia pun nk follow siti jgk!
    siti mmg la cun pkai ape pun sesuai.. siti pkai tudung cam ni nmpk sweet sgt ni erra pkai tak sweet la.. sory, no one can beat siti!
    hehe.. 🙂

  19. congrats erra..wahh.. baby zaman skang nmpak cpat besar & cerdik la..trkzut beb..bru 54 hari lahir dah nmpak ‘keletah’..bila dah jejak setahun..syok nyer layan dia kan..hehehe..

  20. no one can beat siti? sorry to upset u ‘liya-fika’ erra juz did coz has a beautiful daughter.

  21. assallammualaikum, buat erra dan emran, tahniah buat kalian berdua,seronok adenya anak ni, bila pulang dari kerja, klau kita penat, terpandangkan anak, rasa penat hilang.itulah permata hati kita…..

  22. apehal lak datuk ct dibawa2x kat anak erra ni?ct best sebab suara dia.erra best sebab dia ni bekas ratu cantik dan tahan lasak..naik motor ke aper ke semua dia boleh even menyanyi dan menari semua dia boleh buat ok.artis serba boleh..yg penting erra tak kacau hidup orang dah lah.biar dia bahagia ngan engku emran dan engku aleesya.dan jugak erra tk pernah sombong yg dia ada anak dan datuk ct blom,kepada peminat ct tolong la yer,jgn sensitif sgat!ok.erra berselendang kerana menghormati majlis kesyukuran anak dia bukan dia punya “trend” mcm datuk ct okk.

  23. stop stop tak yah gado,sblum ct pakai da byk datin pakai macamnie.tp sbb ct artis so org nampak dia mcm trendsetter.tudung ikin tupun da byak org pakai sblum ikin pkai,tapi sbb ikin artis dapat la nama tudung tu `tudung ikin’he he he.ct pun cun erra pun cun tapi asli ker…
    tapi lakonan erra dan nyanian ct mmg asli dan power.good luck

  24. laaaa…. sempitnya pala hotak korang niiii….
    erra guna botol susu pun jadik isu keeee… alahai orang melayu niii…

  25. SYAM DAN UMI..DLM PAPER, ERRA KATA ANAKNYA MASIH MENYUSU BADAN..KT DLM MAJLIS YG RAMAI ORG NIH ( 500 ORG TUHH) TAKKAN LA SI ERRA NK NYUSUKAN DEPAN ORG RAMAI..BUKAN APA..SURE BEREBUT ORG NK AMIK FOTO CAMTU..NANTI LAIN CITER PLAK YG KUAR..APA2 PUN..COMEL SI ALEESYA NI..PIPI DIA RASA NK CUBIT..ALHAMDULILLAH AKHIRNYA HAJAT ERRA DAH TERMAKBUL..SI EMRAN KATA DIA NAK LAGI 3 ANAK..BERANAK ERRA JGN TK BERANAK..MOGA MEREKA SEKELUARGA DI LINDUNGI ALLAH DAN DI KURNIAKAN RAHMAT..

  26. SI LIYA_FIKA NIH DAH SESAT MASUK ENTRY NIH..KO INGAT CT JER BOLE PAKAI TUDUNG CAMTUH..DIA DAH HAJI..JANJI NK PAKAI TUDUNG..TP TK BERAPA TUDUNG..APA YG HEBAT SGT TUDUNG SEPARA TUH..NENEK SEBELAH UMAH AKU PUN BOLE PAKAI APER..BAGI SALAM IDAK..TAHNIAH PUN IDAK..DOK SIBUK PASAL CT..NI BUKAN KISAH DIA..DIA TK BERANAK..KO BLAH LA…APA2 PUN ERRA WIN..CT LOSS…HU HU

  27. tak ada maknanya erra nak tiru ct muka senduk tu, kunun bertudung tapi buah dada nonjol…. hipokrit perasan cantik. erra dah teroka dunia fesyen jauh dulu dari ct. setakat tudung macam kena baling telur boleh blah la….

  28. sebenarnya, dah lama dan selalu erra pakai tudung selendang begini. sebelum kelahiran ct dalam dunia seni malaysia lagi…………

  29. walau apapun baik erra ct n kite smuo kentut ttp busuk gak

    tahniah to erra n hubby for this chubby little princess

  30. hello lya fika, mata awak kelabu ke? Lawa sgt ke ct tu? Setakat manis je, lebih tu beauty make over la!! Klu tak make over, gerenti melebar dari muka smpi kaki.Tu pun sbb blm beranak lagi.Berusaha keras member make-over tu,jgn main2.Klu tak, dato’ berpaling kat janda bergetah dari Kedah tu.Haru ct.Ye lah, dah ambik hak org, terima je lah klu org lain nak gak hak awak tu!!

  31. hahaha…lawak la ko dudey n kentut…
    congrates la tuu erra…
    makin lawa..pesona dia xleh lawan la!
    dpt hepi family lagi..aminnn….;)

  32. Tahniah di atas kelahiran baby cute,gerammm tengok baby tu.
    rasa cm nk jadi kan anak angkat je…

  33. tgk btol2 mmg cam erra copycat siti lah
    ape2 pun siti stil nmpk jauh lebih cun dan sweet dari erra. sokong liya_fika yg mmg no one can beat siti. siti is the best.

  34. hai kak erra…tahniah d ats kelahiran bb aleesya…kami sekeluarga mendoakan kebahgiaan kak erra erra and family..i tau u seorg ibu yg baik…i rindu nk g sungai ngan kak erra mcm zaman kecik dlu…he..he..he..x lupa tahniah tuk aunt liza d atas kelahiran cucu pertama..mama (auntie lina) kim salam tuk kak erra and aunt liza..

  35. tahniah kak erra….bby aleesya cute sesangat…semoga diberi kesihatan yang berpanjangan dan semoga keluarga kak erra sentiasa bahgia hingga ke akhir hayat….
    to mawi hotttt n sape2 yang terlampau teruja sgt dengan kecantikan siti tu aku nak bagi tau la…erra lagi cun dari siti yang jendul mcm ikan flower hon kat dalam aquarium umah aku ni ha….so no one can beat erra yang cute mcm barbie doll….

  36. SALAM..APA LA SEMPIT SANGAT PEMIKIRAN DOK GADUH2 CAMNI…DUA2 ERRA DAN CT SAMA CANTIK SAMA LAWA..KAN SETIAP MANUSIA YG DLAHIRKAN KAT ATAS BUMI NI MASING2 ADA KELEBIHAN DAN KEKURANGAN..DARIPADA DOK NGUTUK ARTIS TU ARTIS NI,TANYALAH DIRI SNDIRI,ADAKAH KITA SUDAH CUKUP SEMPURNA UNTUK MENILAI ORG LAIN..?SAPA TIRU SAPA,THAT IS NOT A BIG ISSUE,,YANG PNTING KITA HANYA CUBA BUAT YANG TER BAIK DALAM HIDUP NI..

  37. biaq p la yang dengki kat erra tu
    dorg jeles…x cantek cam erra
    hahahahahaha
    TAHNIAH erra…
    comey r c kecik tu…
    gera jew tgk

  38. aku rs2 sure muke baby erra cam papa dia cz pompuan.
    tk caya tgklah nanti bila dia dah besar sikit..
    hehehe… aku rasa lah

  39. Tahniah, Kak Erra.Comel r c Kecik 2. Sebaya dgn baby saya.Nanti bleh r berbesan.Hehehe.apa pun semoga Engku Aleesya jadi anak yang solehah dan berjaya dalam hidup..

  40. Semuga Era dan Engku dapat menjadikan anak mereka sebagai seorang anak yang soliha.
    Ingatlahlah anak adalah tanggungjawab kita untuk menjadikan ianya putih atau sebaliknya.
    Berilah didikan agama bila tiba masanya.
    Didaoakan agar Era dan Engku bahagian hingga ke akhir hayat.

  41. Berilah didikan agama dari kecil lagi.
    Agamalah yang meberikan panduan kita membesarkan anak ya.
    Kalau boleh biarlah menjadi muslimah sejati bila dewasa nanti.
    Era- Berilah susu anda jika masih mampu lagi kerana dakapan ketika menyusu akan mengeratkan lagi perhubungan Era dan anak.

  42. Akhir tahniah dari kami sekeluarga dan semoga bertambah dari tahun ketahun. Insyallah

  43. INSYALLAH… MUDAHAN ALLAH S.W.T MEMBERKATI, MELINDUNGI DAN MURAHKAN LAGI REZEKI AKAK SEKELUARGA AMIN…..

  44. comelnye ank Erra n Emran……cntk sprta mak n bpk dia….pepepun tahniah uat erra n emran akhirnye dpt ank juga wlaupun prnh gugur dlu….

  45. Terimalalah kelebihan Erra Fazira….segala – galanya tentang dirinya sentiasa menjadi perhatian.Kepada yang tak puas hati ke, nak boikot ke bagai….sudah – sudah la….makin dikutuk….makin dibenci…makin murah rezeki mereka sekeluarga….saya rasa Aleesya tak minat pun nak jadi artis….tapi sebab dia anak artis….semuanya jadi perhatian….

  46. ai… kak erra ..tahniah…ALEESYA comel sgt2…apapun erra tetap no.1 hidup kak ERRA!!!!!!!!!!!!

  47. tahniah erra…semoga berbahgia hingga akhir hayat.

    Erra ni superwoman. artis serba boleh, ada rupa, ada gaya, style tersendiri…tak perasan atau syok sendiri…dapat hubby pun lebih muda
    sikit dari dia…bahgia kan erra…berjaya jadi ibu pula…tak rampas hak orang.
    Itu lah erra yg berani menempuh dugaan.I love u erra.

  48. comel anak kak era tahniah………….
    semoga kekal bahagia dismping suami n baby tersayang
    i love u muaahhhhhhhh era……..

  49. tahniah 1 juta banyknya wat kak era moga bertambah bahagia,, adik dia bila lagi………… he…..he…..? tahniah………..

  50. TahniaH!!!!!!!!tumpang happy coz abg Engku n kak era dapat baby. Semoga dapat menjadi seorang ibu yang penyayang.Amin….

  51. tahniah la member sly ucapkn dh lama era tgu baby kn tahniah lg skali xsabar nk tgu baby girl tu beso…

  52. waiseh engku emran dapat anak yang comel sekali

    tahniah semoga dapat menjadi seorang ayah yang baik

  53. Anak Erra ni memang comel lah.Teringin lah pulak nak cubit pipi Aleesya.
    Harap-harap dapat jumpa Erra kat mana-mana,bolelah cubit pipi Aleesya.
    Saya doakan semoga Erra sekeluarga bahagia.Jaga Aleesya baik-baik tau.
    Bai Erra bai Emran Bai Aleesya.

  54. comelnya anak kak erra.. mmg muka mcm mama dia.. kak erra tetap the best.. lgpun kak erra tak ambik hak sape2, tak mcm ct, tengku zawiyah di ceraikan semata2 dato k nk kahwin dgn ct! baik ke artis mcm ni???

  55. salam kak erra n abg engku…bby 2 cmel tul la.jge baek2 tau.muah ntk bb.jd ank yg bek tau..

    buat hamba2 allah jgnlah kutuk owg xbek ….ckp2 la ngn dosa y ade 2..

  56. Erra and Engku Emran are blessed and lucky people. What a perfect family! Baby Aleesya sangat cantik dan rupawan! Take care. <3

Leave a Reply

Written by Budiey (Admin)

Penggemar filem seram yang sentiasa mengemaskini pengetahuan tentang gajet & teknologi masa kini dan masih tegar menjadi penulis portal hiburan & gaya hidup sepenuh masa sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber yang aktif menemubual selebriti dan menerbitkan video Buletin Viral di Budiey Channel.

Gambar Majlis Akad Nikah Adlin Aman Ramli dan Emelda Rosmila

Suatu Ketika Papar Kisah Sejarah