in ,

Gambar Pameran Baju Dato’ Siti Nurhaliza di Lobi Istana Budaya

Budiey baru sahaja pulang dari Istana Budaya bagi menghadiri Maxis Gala Night: “Konsert Eksklusif Satu” Featuring Dato’ Siti Nurhaliza. Satu malam untuk Maxis dan pelanggannya. Berita yang baru diterima, Maxis telah menderma hasil kutipan Malam Gala Maxis mencecah RM120,000 kepada Yayasan Nurjiwa. Syabas!

Persembahan Siti memang superb! Vokalnya masih lagi power seperti dulunya. Selain Maxis sebagai penaja utama, Siti juga mendapat penajaan kain untuk busananya dari Jakel. Memang banyak juga baju Siti pakai. Adala dekat 8 pasang busana. Pergh… semuanya lawa-lawa. Siti ada pakai baju Kimono dan busana tradisional kontemporari.

Ibu Siti juga turut hadir pada malam tadi. Masa mencari dan menyebut nama ibunya, Siti sebak seketika dan Siti kelihatan menahan airmatanya dari terus jatuh ke pipi.

Kat luar lobi Istana Budaya dipamerkan 12 pasang busana yang pernah dipakai oleh Datuk Siti Nurhaliza sebelum ini. Budiey sempat ambil gambar untuk tatapan peminat yang tak dapat datang. 

Ingat dengan busana rekaan Dato’ Bernard Chandran nih, Siti pernah pakai masa Anugerah Juara Lagu.

Ni lak, kalau korang masih ingat, Siti pernah pakai untuk Konsert Mega kat Bt Jalil tahun 2001. Siti main gendang dengan baju nih yang ada lampu kecil2 warna merah.

Dipakai kat Los Angeles

Untuk majlis belah kek kahwinnya dan menyanyikan lagu Cahaya Cinta. Ingat lagi?

Budiey paling suka tengok Siti pakai baju ni. Hijau. Ingat lagi, pernah ambilk gambar Siti dengan Kak Ning di satu anugerah kat Puncak Genting. Diinspirasikan dari tema Puteri Gunung Ledang.

Baju masa buat persembahan di Royal Albert Hall London

Baju masa mendendangkan lagu tradisional di Royal Albert Hall London

Baju masa melalui karpet merah ABP

Baju ni pun lawa, sape ek yang reka?

Siti pakai gaun ni masa menyertai pertandingan Voice of Asia kat Kazaskhtan dan pembikinan video klip Untuk Selamanya.

Siapa pun tak lupa dengan baju ni… Siti pakai masa persembahannya di Konsert Untukmu Sudir tahun 2002.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

FESTIVAL MUZIK KUALA LUMPUR 2009

Maxis Derma RM120,000 Kepada Yayasan Nurjiwa