in , ,

Sony Pictures Berjaya Pecah Rekod Himpunan Terbesar Kostum Spider-Man

Sony Pictures Malaysia & Aeon Mall Berjaya Pecahkan Rekod Guinness World Records Perhimpunan Terbesar Dalam Kostum Spider-Man

Lebih ribuan orang berkumpul di AEON Mall Bukit Tinggi untuk menyaksikan detik mencipta sejarah di mana Malaysia memecahkan tajuk REKOD DUNIA GUINNESS iaitu PERHIMPUNAN TERBESAR DALAM KOSTUM SPIDER-MAN. Rekod sebelumnya bagi perhimpunan terbesar orang berpakaian Spider-Man ialah 601 dan dicapai oleh Sony Pictures Entertainment (India) pada 15 Disember 2021.

Sony Pictures & Aeon Berjaya Pecah Rekod Perhimpunan Terbesar Kostum Spider-Man

Acara itu dianjurkan oleh Sony Pictures Malaysia dan AEON Mall sebagai meraikan pelancaran Spider-Man: Across The Spider-Verse yang dikeluarkan pada 1 Jun 2023.

Percubaan bermula pada 4 petang di Gelanggang Pusat AEON Mall Bukit Tinggi di mana orang ramai yang berpakaian Spider-Man berkumpul di kawasan percubaan yang ditetapkan. Pengadil Rekod Dunia Guinness Rasmi, Encik Kazuyoshi kemudiannya mengumumkan permulaan percubaan, dan semua orang yang berpakaian seperti Spider-Man dikehendaki berada di kawasan percubaan selama sekurang-kurangnya 5 minit.

Sony Pictures & Aeon Berjaya Pecah Rekod Perhimpunan Terbesar Kostum Spider-Man

Pada jam 4:40 petang, Pengadil Rekod Rasmi Guinness World, Encik Kazuyoshi kemudiannya mengumumkan bahawa Malaysia telah berjaya memecahkan rekod GUINNESS WORLD RECORDS tajuk PERHIMPUNAN TERBESAR DALAM SPIDER-MAN COSTUME dengan jumlah 685 Spider-Man.

https://flic.kr/p/2oEWEV8

Acara diakhiri dengan majlis penyampaian sijil daripada GUINNESS WORLD RECORDS kepada Pengarah Urusan Sony Pictures Malaysia, Encik Simon Foo dan Ketua Pegawai Harta AEON, Encik Lee Beng Beng.

Dengan Skor Khalayak 96% yang tinggi pada Rotten Tomatoes, Spider-Man: Across the Spider-Verse telah menerima ulasan hebat di seluruh dunia sejak pembukaan di seluruh dunia pada 1 Jun. Filem ini pada masa ini merupakan animasi terbesar hari pembukaan selepas pandemik.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

ARIS ARIWATAN

Aris Ariwatan Setuju Masuk Gegar Vaganza Jika Hadiah Utama RM1 Juta

Aina Abdul Rancang Lancar Album Solo, Bakal Siap Sebelum Konsert