Home HOME | My Events | My Youtube | My Merchandise | My Jurnal | Pipicomel | Foto Blog | Advertise Here | Contact Me









Fitna The Movie Geert Wilders Banned di Malaysia



Umat Islam memandang serius filem FITNA yang dihasilkan oleh Geert Wilders, seorang ahli parlimen Belanda, yang kini ditayangkan di dalam internet di seluruh dunia melalui Youtube. Filem Fitna itu, yang disiarkan selama 15 minit dalam sebuah laman web pada 27 Mac lalu telah mengkritik Islam dan ayat Qur’an digunakan dengan sewenang-wenangnya dan tidak mengikut konteks.

Ahli majlis perundangan Belanda Geert Wilders menerbitkan filem itu, yang menunjukkan kenyataan daripada paderi yang radikal dan menyebut surah Al-Quran dengan diselitkan imej serangan 11 September terhadap Pusat Dagangan Dunia (WTC) di New York, pengeboman kereta api penumpang di Madrid, Sepanyol pada 2004 dan pembunuhan pengeluar filem Belanda Theo Van Gogh di Amsterdam Street pada akhir tahun itu.

Sedikit tentang si bangsat Geert Wilder. Beragama Roman Katholik dan pernah berjuang bersama tentera Israel. Si Bangsat ini pernah menyaran umat Islam negaranya supaya mengoyak Al-Quran jika ingin menetap di Belanda. Juga pernah menyatakan bahawa sekiranya Nabi Junjungan kita masih hidup, baginda akan disenaraikan sebagai pengganas. Kenali Musuh anda!

Kenyataan yang dikeluarkan oleh Tun Dr Mahathir agar produk Belanda dipulaukan hanya mendapat perlian sinis daripada blog pro-zionis dan anti-Islamis seperti Jihad watch dan sebagainya.

Mereka berkata bahawa negara Belanda akan lebih kaya jikalau produk mereka di pulaukan oleh orang Islam kerana negara Eropah pula yang akan membeli produk mereka. Malah mereka memerli dengan mengatakan ekonomi mereka tidak terjejas dengan pemulauan produk ini kerana negara Islam adalah negara miskin. Denmark pernah mengalami kerugian USD 1.5 juta sehari kerana pemulauan barangan mereka.

Maka, marilah kita sama-sama melaksanakan kewajipan ini agar penghinaan kepada Islam mendapat pembalasan yang sewajarnya.  Saya menyeru agar semua pembaca bersama-sama memboikot produk yang dihasilkan oleh Belanda.

3 Produk utama (yang disenaraikan oleh PPIM) ialah:- Minyak Shell, Dutch Lady dan Philips. Selebihnya…

1. Dutch Lady – Susu
2. Ferrero Roche – Coklat
3. Wall’s – Ais Krim
4. Ing -Insurans
5. Planta -Magerin
6. Lady’s Choice -Magerin
7. Lipton -Teh
8. Shell -Minyak
9. Knorr -Perisa Makanan
10. Dove -Mandian
11. Sunlight -Magerin/Pencuci Pinggan
12. Radiant -Deodoran
13. Rexona -Deodoran
14. Ponds -Produk Kecantikan
15. Kieldsens -Coklat
16. Slimfast -Produk Pelangsing
17. Lego -Kismis
18. Philips -Barangan Elektrik
19. Duyvis -Makanan Ringan
20. Gouda -Keju
21. Robin -Pencuci Lantai/Pakaian
22. Ariel -Pencuci Lantai/Pakaian
23. Omo -Pencuci Lantai/Pakaian
24. Labello -Lip Balm
25. Pickwick -Teh
26. Venz -Mentega Coklat
27. Kinder Bueno -Coklat
28. Unilever -Syarikat
29. Dumex -Susu Tepung
30. Nutricia -Susu Bayi
31. Sunsilk -Shampoo
32. Fair & Lovely -Produk Kecantikan
33. Lux -Mandian
34. Vaseline -Lip Balm
35. Cif -Pencuci Lantai
36. Surf -Pencuci Kain
37. Wishbone -Pencuci Kain
38. Doriana – Keju Krim
39. Bertolli -Minyak Masak
40. Clear -Shampoo
41. Breeze -Pencuci Kain
42. Sun -Pencuci Kain

[tags]fitna the movie, blog tools, Geert Wilders, yahudi, islami, shampoo, comment luv, Belanda Theo Van Gogh, Amsterdam Street, crayon writer, youtube, fiddy p, tun dr mahathir, flisterz, free download, product dutch, lady, diana, freicurv, search unleashed, urban giraffe, wordpress plugin, wp plugin, 3gp video, amnesty, asia, aswad af, bally blog, dua khalil aswad, google dictionary, humanity, kurdistan, latibul, mat rempit, minah rempit, sunni, syiah, the muslim women, yezidi, jihad[/tags]

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Click on the following buttons to share this article with your friends:





Baca artikel lain yang berkaitan:
  • Promo: Ujibakat Pengacara, Hos, Talent Astro Oasis @ Astro
  • Sekitar Kejutan Diari Akademi Fantasia 6 @ Pavillion KL
  • Sinopsis Drama Dari Mata Arisa
  • Movie Carnival 2008
  • Azhar Sulaiman Tayang Bontot?
  • Gambar Siti Nurhaliza di Karpet Merah ABP 2007
  • Senarai Filem 2008
  • Anugerah Juara Lagu 22: Rehearsal & Ramalan Budiey
  • LIST OF HOLLYWOOD’S BEST AND WORST MOVIE STARS 2008
  • Transformers Dark Of The Moon Number One Movie Of All-Time



    • komala

      kalo begitu iklan2 macammane?? stop lh bru aku stop beli

    • ntah apa apa ntah

      aku setuju… jgn kuarkan iklan kat tb.. tu baru boikot besar2an….

    • lady_carlorino

      Aku tengok muka geert wilders ni dah ala ala ba**…. ala..tak payah tunggu iklan stop baru kita nak stop beli brg diorang. Kuasa membelikan kat tangan kita… tepuk dada tanya diri sendiri nak beli ke tak nak beli…. ini salah satu cara untuk kita tunjukkkan protes dgn menatang geert ni… memanglah dalam jangkamasa pendek diorang x rugi apa-apa.. tapi kalau kita tegas boikot brg diorng dalam jangkamasa pjg… ha.. sure diorang meraung punyee…….

    • ram

      kalo teruskan iklan bukan lh boikot namenye

    • erz

      Mmmmm kebanyakkan product ni aku guna gak seharian mcm syampoo…selalu gak aku beli ice cream,coklat & etc…mana nk tau kan..
      Bg aku KERAJAAN MALAYSIA yg patut bertangjawab dlm memBEKUkan/mengHARAMkan product2 nie dr dipasarkan dlm negara kita..Kita sebagai rakyat blh ke nk ingat ke semua product ni supaya jgn beli??blh ke nk hafal semua nama product ni…..MUSTAHIL!!!
      Haramkan terus dr di bawa masuk ke negara kita ni kan senang…product tak di jual..rakyat pn tak beli…..ye la dh tak de..nk beli kot mana…

    • http://belumbersediamaaf RozieWolf

      Salam utk semua bloggers—–Saya orang baru disini semuga anda dapat menerima saya tuk eratkan siratulrahim bersama.Saya ada juga nonton docu film FITNA tapikan rasa2nya docu ini mesti ada penglibatan orang2 muslim juga atau pun mereka disuap undertable money—-if not takkan selesai docu film ini jika LAKNAT tu yg buat sorang2 dan walaupun diblocked docu film ini dimaner2 mytube tetap juga terbolos,jelas sekali ada orang dlm yg berkomplot.Dan saya ada berita terbaru dari Amsterdam tapi akan saya siarkan jumaat depan dimana satu2nya hari kelepasan saya.May Allah Bless U All and see u all soon next friday—-bye

    • http://itsfashionhoney.blogspot.com ctkus

      boikot! jgn beli….



































































































































































































































































































    Sensasi Selebriti
    proudly hosted & sponsored
    by SERVERFREAK