Filem Indonesia Kangen Lakonan Bunga Citra Lestari & Rueben Elsihama Hadju

Kangen – Filem Indonesia April Ini

Genre:
Romantik Komedi

Pelakon:
Bunga Citra Lestari
Rueben Elsihama Hadju

Pengarah: 
Nayato Fio Nuala

Sinopsis Filem Kangen:
Imel (Lakonan Bunga Citra Lestari) yang baru berpindah ke Jakarta dari Bandung untuk meneruskan pengajiannya. Dia telah bertemu dengan Tian (Lakonan Rueben E. Hadju) seorang perawan yang cukup unik. Mereka ditakdirkan untuk jatuh cinta. Sementara itu, bekas kekasih Imel, Jacky (Lakonan Nino Fernandez) pula muncul dan menjadi batu penghalang kepada hubungan cinta mereka.

Bagaimanapun, sesuatu telah terjadi kepada Imel dan Tian. Apa yang tinggal setelah mereka menghadapi rintangan hanyalah kesepian. Adakah masih ada sisa cinta untuk mereka berdua? Saksikan ‘Kangen” di sinema pada bulan April nanti.

2394614281 354D4Fe651 O | 3

[tags]kangen, sinopsis kangen, film, indonesia, romantic, bunga citra lestari, rueben elsihama hadju, nayato fio nuala, jacky chan, the forbidden kingdom[/tags]

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Fitna The Movie Geert Wilders Banned di Malaysia

Photo Dayang Nurfaizah @ PC Secretaries Week Lunch Extravaganza 2008