in ,

Santai Hujung Minggu, JAKARTA LOVE STORY di TV Okey

Dengan siaran lebih 77 episod keseluruhannya, Radio Televisyen Malaysia (RTM) terus memikat hati penonton dengan tayangan drama sinetron Indonesia tentang anak muda di Jakarta bertajuk “Jakarta Love Story”.

Menampilkan lakonan mantap barisan pelakon Irish Bella, Rezky Aditya, Christian Sugiono, Rionaldo Stockhorst, Mischa Candrawinata, Michella Putri, Nasya Marcella, Mengenang Mirdad, Ketrin Agustine, Delano, Irwan Chandra, dan Roy Marten, sinetron popular ini sedang bersiaran mewarnai hujung minggu anda setiap Jumaat hingga Ahad, pukul 12.00 tengahari di TV Okey. 

Apakah yang berlaku jika seseorang itu mengejar Ia menceritakan kisah cinta empat sahabat iaitu Aryo (Rezky Aditya), Doni (Mischa Chandrawinata), Teguh (Rionaldo Stockhorst), dan Ucok (Mengenang Mirdad) yang mahu mencari cinta yang tidak diukur oleh sesuatu. Cinta yang dicari mereka hanya bersandarkan keikhlasan dan kesetiaan semata-mata.

Santai Hujung Minggu, Jakarta Love Story Di Tv Okey

Kisahnya berkembang dengan watak utama bernama Aryo merupakan anak orang kaya. Dia sedang dikejar oleh Dira (Nasya Marcella), yang juga bertekad melakukan apa sahaja untuk mendapatkan cinta daripadanya. 

Namun begitu tanpa diduga Aryo sebenarnya telah jatuh cinta dengan keperibadian milik gadis dikenali sebagai Shinta (Irish Bella).

Malangnya Shinta adalah kekasih kepada Teguh. Sementara itu walaupun mengetahui Dira suka kepada Aryo, Ucok diam-diam pula menyukainya. 

Santai Hujung Minggu, Jakarta Love Story Di Tv Okey

Tidak seperti yang lain, Doni pula sedang patah hati kerana gadis diminatinya, Alysa lebih suka dan tertarik mahu menjalinkan hubungan cinta dengan lelaki yang lebih kaya.

Meskipun begitu, Doni cuba untuk membuka hati dan menyerahkan cintanya kepada Cathy (Keth Agustine), bosnya, yang terang-terangan menyatakan kasih sayang kepadanya.

Apa cerita cinta mereka yang seterusnya? Tonton Jakarta Love Story setiap Jumaat hingga Ahad, pukul 12.00 tengahari di TV Okey.

Bagi mereka yang tidak sempat untuk menonton di TV, mereka berpeluang menontonnya menerusi portal online, Myklik (myklik.rtm.gov.my). Rancangan ini juga dapat ditonton melalui rtm mobile. Muat turun aplikasinya di Google Play dan App Store.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Alyah 2020 | 18

Datin Alyah Tiada Niat Untuk Promosi LGBT

Aliff Syukri Maskulin | 19

Rumahtangga Aliff Syukri Goyah, Unfollow Isteri di Instagram