Gambar Lana Nordin Pamela Anderson Malaysia

Jolokan Pamela Anderson Malaysia buat Lana Nordin resah pada mulanya… tetapi lama-lama Lana Nordin dan tak dapat kata apa. Bukan dia buat apa-apa kat payudaranya yang meranum masak tu. Budiey ada dengar cerita dari Lana tentang payudaranya. Dulu badan Lana ni berisi sikit. Kemudian, selepas kurus, payudara nampak besar bukan sebab Lana cucuk ke pam ke jauh sama sekali letak silikon. Semulajadi kata Lana. Jadi Budiey nak tunjuk gambar Lana ketika pertama kali jumpa Lana dulu… ini dia.

Masa ni Lana tengah shooting filem Gentayangan di Johor.

Dan Budiey rasa Lana tidak buat apa-apa pindaan sebab nampak maintain jek. Tengok gambar ni lak.

Yang ni tak jelas sangat. Ok cuba tengok yang ni… Budiey rasa ada besar sikit kot…

Apa ada dalam baju?

Seksi

Mmm, ada besar sikit la… sikit aje kan?

WAJAH pelakon ini, Lana Nordin sekadar sekejap-sekejap singgah di kaca TV dan layar perak, namun publisiti diterima wanita ini bagaikan berlebihan setelah diberi jolokan Pamela Anderson Malaysia. Barangkali kalau ada sesiapa yang mendapat gelaran ini, pasti akan terasa bangga. Cuma daripada skop berlainan, panggilan ini seolah menjatuhkan martabat kaum wanita kerana pelakon antarabangsa itu tidak sunyi dihimpit kontroversi memualkan.

Lana atau nama sebenarnya Mazlina Hasan Nordin berkata, secara jujurnya dia malas mengambil peduli kata-kata nakal yang dilemparkan masyarakat terhadap diri yang baru mahu melebar sayap dalam dunia lakonan.

“Kalau orang sekeliling yang beri jolokan ini, saya tidak boleh hendak cakap apa-apa. Hendak marah pun tidak boleh sebab saya sudah bergelar artis, jadi saya terima saja anggapan ini tanpa melenting tidak tentu pasal. Bukan istilah saya kisah ataupun tidak kisah, sebaliknya saya berpendapat gelaran Pamela Anderson Malaysia ini sekadar cakap-cakap nakal orang luar sana,” katanya telus semasa majlis beramah mesra bersama artis Aquila Emas di Saloma Bistro, Jalan Ampang baru-baru ini.

SELAGI tidak menggangu diri, keluarga dan rakan-rakan terdekat, Lana sekadar membiarkan cakap-cakap tentang dirinya umpama Pamela Anderson Malaysia.

Antara artis Aquila Emas yang hadir adalah Betty Benafe, Zizan Nin, Yasmin Hani, Tony Eusoff, Airis Yasmin, Nazim Othman, Chelsia Ng dan Tania Zara.

Sambung wanita berusia 29 tahun ini, selagi gelaran ini tidak menganggu diri, keluarga serta rakan-rakan terdekat, Lana hanya membiarkan sahaja peminat memberi gelaran kepadanya.

Komen Lana dengan gelaran dan jolokan Pamela Anderson Malaysia

“Saya menerima saja jolokan ini walaupun sewaktu awal diberitahu, saya terus tergelak besar gara-gara mengenang saya yang kononnya mirip selebriti seksi luar itu. Paling penting, saya dan orang-orang yang terdekat di hati saya tahu siapa sebenarnya Lana Nordin. Itu sudah memadai kepada saya. Lagipun, susah untuk saya menutup mulut orang yang suka buat penilaian sendiri. Perkara ini tidak memberikan kesan buruk kepada saya. Jadi mengapa saya perlu lihat jolokan diberikan ini sebagai negatif?’ ‘soal Lana terus tersenyum.

Bagaimanakah gelaran ini mula melekat?

“Barangkali sebelum ini saya tidak mendapat liputan meluas sangat daripada pihak media cetak dan elektronik. Awal kemunculan saya sedikit berisi, namun lama-kelamaan berat badan saya makin susut sekali gus membuatkan badan saya nampak kurus, cuma ada bahagian yang tidak berubah. Sedangkan aset yang saya miliki sekarang kelihatannya sama saja dengan perempuan lain, malah tiada beza jika ingin diimbas kembali semasa badan saya besar. Saya juga mengakui tidak menjalankan pembesaran di mana-mana bahagian badan. Kalau tidak, sudah tentulah emak dan adik beradik perempuan saya yang lain akan perasan dengan situasi ini.

“Kalau orang ramai terus hendak berbuat bising, saya tidak boleh menjelaskan apa-apa lagi. Adik beradik saya yang lain pun punya ukuran saiz badan sama dengan saya juga. Istilah saya buat pembedahan membesarkan payu dara hingga digelar Pamela Anderson Malaysia memang tidak wujud sama sekali,” jelas Lana yang pernah kehilangan kira-kira lima kilogram hingga menjadikan tubuh yang dimiliki kini menjadi susut.

Sampuk wanita yang pernah muncul menerusi filem Remp-It dan Main-Main Cinta, meskipun gelaran itu ada waktu disalah anggap sesetengah pihak, namun Lana mengakui bertuah dek diri makin dikenali di laman seni.

“Satu yang saya perasan apabila munculnya cerita macam itu, khalayak mulai sedar kehadiran saya dalam dunia lakonan ini. Kalau ada yang pandang serta cakap saya ini dan itu, perkara berkenaan bermaksud orang ramai mula mengenali mana satu Lana Nordin. Maknanya saya wujud di hati masyarakat walaupun diberi gelaran Pamela Anderson Malaysia yang dilihat banyakkan keburukan berbanding kebaikan. Paling utama, saya tidak pernah sesekali mengacau orang lain, malah tidak juga mencipta isu Pamela Anderson untuk menaikkan populariti saya dalam industri ini. Kalau betul-betul saya inginkan glamor yang cepat, sudah tentu sudah lama saya buat perkara ini, cuma saya bukanlah artis gemar mencipta publisiti murahan,” jelas Lana dalam suara cukup tegas.

INGIN TONJOL BAKAT LAKONAN

Sambung wanita peramah ini lagi, dia merupakan artis yang punya strategi sendiri untuk mengenengah diri dalam karier lakonan, tanpa perlu bergantung harap cerita sensasi.

“Saya enggan berjumpa wartawan kalau tidak ada sebarang drama atau filem yang hendak diuar-uar. Sebaliknya, macam hari ini saya bertemu pihak media dalam upacara berhubung kait dengan lakonan. Kalau boleh saya mahu orang kenal saya menerusi hasil kerja dan mutu lakonan, bukan dengan kisah yang tiada kepentingan dalam seni. Saya akan berusaha dengan sehabis baik untuk muncul di khalayak bermula tahun 2009 kerana waktu itu filem saya Gentayangan akan menjengah di pawagam.

“Sekarang kalau setakat jadi pelakon sampingan atau watak pembantu dengan mana-mana produksi, saya agak malu untuk bertemu wartawan. Biarlah saya mencipta nama dulu dan baiki gaya lakonan, kemudian barulah saya akan mempromosikan diri,” tutur wanita kelahiran Kuching, Sarawak ini sepenuh keyakinan.

SEKADAR HUBUNGAN TEMAN BIASA

Bukan setakat digelar Pamela Anderson Malaysia, Lana juga dikatakan mempunyai hubungan dengan anak kepada seorang golongan kenamaan terkenal di negara ini. Lelaki berkenaan sebelum ini pernah dikaitkan bercinta dengan seorang artis jelita ternama dan seorang personaliti TV.

Dengan cukup professional, Lana tidak sesekali menyembunyikan perkara itu, namun dia sekadar mengatakan hubungan yang terjalin dengan lelaki itu, hanya teman biasa.

“Saya dan si dia sekadar bersahabat saja. Lagipun kami sudah saling mengenali sejak tujuh hingga lapan tahun lalu. Waktu itu umur saya adalah 21 tahun. Kami memang tiada sebarang perhubungan istimewa, sebaliknya sekadar kawan baik saja setelah diperkenal oleh seorang rakan lain. Daripada situ, bermulalah detik kami berkawan dan dia menjadi sebahagian daripada rakan baik saya. Kami selalu lepak dan minum-minum saja, tanpa membabitkan soal hati dan kasih-sayang,” terang Lana tanpa berselindung.

What do you think?

73 Points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply
  1. e’eleh….aku igt muka die ke mcm pamel anderson, aku igt ke bakat hebat sgt ke…boobs die pun xlah besor benor…lbh krg jek kite nyer????hihihiiii

  2. mmmm.. dr td tgk… ape yg same nyer?

    mslh nye skang ni besar ke? huhh… standard jer aku tgk… tak menonjol sgt pun… laaaa…. :p

  3. yup i get the joke..nway ni i think it’s just a push-up bra she wore on that day sbb tu nmpk mcm uppp skit tp saiz dia biasa aje..xnmpk tang mana yp pamela anderson tu pon..

  4. Bro Budiey…jgn la bnyak sngat foto about this women..tmbah2 yg menunjukan ‘buah’ tu..nanti kene babab karang…kene babab dgn tunang Budiey yg comei tu… hehehe

  5. Bro Budiey…jgn la bnyak sngat foto about this women..tmbah2 yg menunjukan ‘buah’ tu..nanti kene babab karang…kene babab dgn tunang Budiey yg comei tu… hehehe
    yg pasti tak la ‘beso’ mana pun ‘beso’ lg ‘buah’ ctikus..hehehehe

  6. buah yg tak seberaper besar tu pun nak kecoh satu malaya..klu mcm D.SHARIFAH AINI tu lain la cerita..memang da besar..ori..ni da pam sana cni..nak tunjuk2..kononnyee buah da besar..tgk xde la besar mne pow..klu pegang terase silikon..wat pe…

  7. manusia sekarang takut sgt tua,berkedut..naper eh..ape yg Tuhan beri tu tak mencukupi ke..untuk ape semua itu..sekadar nak tayang2 kat org..dose lg dapat..naper klu kecik nasi lemak tu tak glamour..hampehh betul..

  8. pebendela asal nampak besar skit pam la silikon la, ada lagi innovation yg lagi hebat dr bende2 semua tuh – BRA. GOOD BRAS do wonders to your boobs!

  9. Sis Rose..klu kedut takut nanti laki cari yg cekang plak..so kene la cekang kan balik yg mana dah kedut2 tu..ala..biasa la .. duit byk maa..
    sedangkan dlm Islam pun dah melarang kita menukar apa yg dah d anugerahkan oleh Allah..jd benda yg cucuk mencucuk ni mmg sah la HARAM..tp apa nak buat manusia sekarang ni lebih takut laki lari atau takut tak cantik dr takut hukum dan seksaan dr Allah..sedangkan yg begelar HAJJAH pun pun boleh buat main2 dosa pahala apatah lg manusia yg jahil..renung2 kan lah…

  10. Alah bukan semulajadi.. dari dulu lagi..dia memang suka pakai tisu jee.. banyak kali kena rentap kat pasar malam.. tak caya tanya budak2 cerasssssss

  11. kecik ke besar ke… harus ke dedah2 ? cantik sangat ke kalo sampai nampak lurah? malu la kt tuhan & takut la dgn azabnya di akhirat.

  12. alahai..ada2 jela budiey nih…hehhehhe dahsyat btol arts mlysia skrg..maju dgn bnda negatif..ih2…

  13. fuh… jenis yg camni sedap..kalau period boleh pakai yang atas untuk mengepit…’keluar’ gak akhirnya…

  14. Hi.

    Diorang gelar dia ‘Pamela Anderson’ hanya berdasarkan seksi jer.
    Bukan ‘aset’ Pamela Anderson tu.

    Kalau dia tiru ‘aset’ Pamela tu…sure jadi lawak.

    Terus-terang, aku rasa Lana ni seksi…suka tengok dia…hehe.

    Nampak dia dalam ‘Kelab Pop’ kat ASTRO RIA…cun.

  15. her boobs is not sexy as pamela anderson as well her body .. pamela is more sexy and got big hotty booty boobssss… perasan ler dia ne…

  16. wargh….BESAR nyer BREAST ko…terliur anjing kurap tgk…
    ko pakai apa ho? pakai silikon ker push up bra……
    nape muka ko putih semacam jer dlm gmbr….bukan ko HITAm legam ke kat luar(realiti)

  17. ku bkn nak mengata…..tp nak menegur jer…..ko smbahyng penuh ker x? ada ingt TUHAN x? ko mcm xtumpah pelacur tepi jln tp kurang cantik drpd nyah……beringat la sblum kena…..

  18. be a good person….dont be sexy to public jus show ur lovely body….boobs and ur ass to ur husband only….

  19. saya setuju apa Jedi kata…
    orang gelar dia pamela sebab dia seksi yang korang kaitkan gan tetek dia tu kenape??? anyway kalau baik sangat kenapa nak judge atau hakimi orang??? u all ni malaikat ke yang perfect sangat atau baik sangat sampai nak nasihatkan orang?? anyway setau i dalam melodi semasa dia kena terjah tu dulu pasal gelaran ni…dia pun tak tahu yang dia di kalagan wartawan di gelar pamela anderson sebab bagi rakan wartawan yang selalu tengok lana live memang dia ni seksi…to all yang tak pernah tegok dia live jangan nak mengata kalau tak pernah stengok dia live kalau setakat tengok gambar and nak komen lebih lebih baik selidik dulu sebelum mengata orang…memang lana ni seksi sebab badan dia kecik tapi figure n shape dia menarik dan bak kata Jedi orang gelar di Pamela Anderson bukan sebab tetek dia tapi sebab dia seksi dan setahu i yang selalu nampak dia kat pavillion or klcc dia tak pakai seksi kat public cuma potongan badan dia seksi melentik…cuma bila dia kuar malam ke kelab je dia pakai spaggeti stripe…tu je…so u all lebih baik selidik sebelum nak mengata atau tanya budiey sendiri dia pernah tengok lana live…lana ni seksi kan? sebab figure dia idel…kalau nak letak sharifah sofea ke sharifah aini ke sebagai pamela tak sesuai sebab memeng tetek dia orang besar tapi besar mane pulak badan dia orang??? and seksi ke kalau nak same kan dgn pamela? at least lana tu ada persamaan la jugak gan pamel…seksi itu persamaan dia…

  20. apa la korang ni ..da nama pn artis mesti la kene npk vogue…bagi gua sebagai lelaki tulin c lana ni memang meruntun jiwa he..he..

  21. alah… psal tetek pun nk kecoh2…
    biar ar lana nk besar kan ke kecik ke…
    die pnye tetek bkan org pnye….

  22. sabar la lana anggap saje sume tu dugaan utk mencapai kejayaan…pedulikan ape org kate yg penting lana tak seperti yg dieorg sangkakan…

  23. yang penting kte jngan kutuk orang…….sbb kte kutuk orang,kte pun bkanye bgus sngat…..da kutuk orag.terang2 jeles……biala org…lau kau kene kutuk pe rase?

Leave a Reply

Loading…

0

Written by Budiey (Admin)

Penggemar filem seram yang sentiasa mengemaskini pengetahuan tentang gajet & teknologi masa kini dan masih tegar menjadi penulis portal hiburan & gaya hidup sepenuh masa sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber yang aktif menemubual selebriti dan menerbitkan video Buletin Viral di Budiey Channel.

Panggung Sabtu – Baabul Lakonan Amitabh Bachchan, Hema Malini

Gambar Pengacara Muzik-Muzik Adzriefaiz Azlan Jadi Pelakon Gadis Cuci