in , ,

Filem Asal Netflix OVER THE MOON Kini Dalam Bahasa Malaysia

Kisah yang cukup memikat gadis muda yang berusaha membuktikan bahawa dewi bulan Chang’e itu adalah satu realiti, Over the Moon dengan cepat meningkat di carta nombor #3 dalam Senarai 10 Teratas Malaysia pada hujung minggu dan tidak hairanlah kerana filem ini dipenuhi dengan emosi, watak-watak berwarna-warni dan lagu menarik seperti lagu pop – Ultralumiary!

Tidak mungkin menghasilkan filem yang bagus tanpa pasukan yang hebat dan kami dengan senang hati memperkenalkan anda kepada pelakon suara karismatik Fatin Syazana (Chang’e), Nur Azeera Nazir (Fei Fei) dan Aaron Teoh (Gobi) yang berada di belakang suara Bahasa Malaysia untuk menjayakan filem animasi, membuka pintu untuk lebih ramai rakyat Malaysia mengalami keajaiban karya-karya Glen Keane.

(L-R_ Nur Azeera Nazir, Aaron Teoh, Fatin Syazana)
(L-R: Nur Azeera Nazir, Aaron Teoh, Fatin Syazana)

Fatin Syazana Sebagai Moon Goddess Chang’e

DSC01906_Final
Image Courtesy of Netflix

Fatin Syazana kembali ke dunia dubbing setelah ketinggalan 5 tahun sebagai suara nyanyian untuk Chang’e, Dewi Bulan, di Over the Moon. Nightingale yang kuat tidak perlu mengubah nada suaranya agar sesuai dengan wataknya kerana sudah serupa dengan penyanyi asalnya. Sangat mengagumkan!

Fatin telah memberikan suaranya kepada beberapa karya ikonik termasuk Phineas and Ferb, Lion King 2, Barbie dan banyak lagi.

Nur Azeera Nazir Sebagai Fei Fei 

DSC01887_Final
Image Courtesy of Netflix

Nur Azeera Nazir menyumbang suara untuk dialog percakapan Fei Fei dalam filem OVER THE MOON. Pelakon suara berbakat secara peribadi berkaitan dengan watak itu kerana dia juga harus menghadapi kesedihan kehilangan ibunya sendiri. Dia berharap dengan penggunaan bahasa Malaysia yang tersedia, lebih banyak orang Malaysia dapat berhubung dengan cerita dalam bahasa pilihan mereka.

Nur Azeera telah menjuluki animasi seperti The Powerpuff Girls, Ben 10, Pinkfong dan The New Legends of Monkey.

Aaron Teoh sebagai Gobi 

DSC01872_Final
Image Courtesy of Netflix

Pelakon teater Malaysia Aaron Teoh menambahkan keperibadiannya yang menarik dan sesuai untuk menyumbang suara untuk Gobi di Over the Moon. Aaron sangat terpesona oleh kenyataan bahawa dia akan menyanyikan watak Ken Jeong dan bangga menjadi sebahagian daripada perwakilan Asia.

Aaron telah menyumbang-suara dalam beberapa musim untuk Phineas dan Ferb, dalam Bahasa Malaysia dan juga merupakan suara nyanyian Kovu di Lion King 2.

Over the Moon kini boleh ditonton di Netflix.

Find out more about Fatin, Nur Azeera and Aaron HERE.

What do you think?

73 Points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Loading…

0

Written by Budiey (Admin)

Penggemar filem seram yang sentiasa mengemaskini pengetahuan tentang gajet & teknologi masa kini dan masih tegar menjadi penulis portal hiburan & gaya hidup sepenuh masa sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber yang aktif menemubual selebriti dan menerbitkan video Buletin Viral di Budiey Channel.

Filem MAEL TOTEY THE MOVIE Raih Kutipan RM2.56 Juta Dalam Masa Empat Hari Tayangan

Ini Jumlah Kekayaan Pengiran Muda Abdul Azim Yang Ditinggalkan Setelah Mangkat