in ,

Cassandra Yap & Ashlyn Ooi Pemenang Miss International Malaysia 2024

Miss International Malaysia 23 (MIM) telah menobatkan ratu-ratu baharunya iaitu Cik Cassandra Yap dan Cik Ashlyn Ooi sebagai Miss International Malaysia 2024, sewaktu acara kemuncak yang mempesonakan.

Acara tahun ini bukan sahaja meraikan kecantikan tetapi juga kecerdasan, bakat, dan keanggunan yang dijelmakan oleh wanita Malaysia. Turut menyertai Cik Cassandra Yap dan Cik Ashlyn Ooi, adalah ratu Miss International Malaysia 2023: Cik Kimberly Vung, Cik Christina Lee, dan Cik Aaliyah Wunsch, yang mendapat gelaran naib juara pertama, kedua dan ketiga. 

Pihak penganjur Miss International Malaysia percaya bahawa setiap peserta adalah ratu Miss International Malaysia kerana mereka telah menunjukkan dedikasi mereka ke arah mencapai impian masing-masing.

Dianjurkan oleh Persatuan Pentas Anak Seni Malaysia dan dipersembahkan oleh SunStrong Entertainment, MIM meraikan bukan sahaja kecantikan, tetapi semangat yang diperkasakan oleh wanita Malaysia, kepelbagaian budaya negara dan komitmen yang tidak berbelah bahagi terhadap kelestarian. 

MIM mengunjurkan nilai teras, cita-cita dan aspirasi Malaysia ke pentas global. Encik Jawed Khan, Presiden dan Pengarah Kebangsaan PPASM & MIM menyebut bahawa setiap peserta MIM dengan pelbagai latar belakang mereka, benar-benar mewujudkan hati Malaysia dan intipati uniknya dan berfungsi sebagai suara untuk pelbagai tradisi, masyarakat dan kepercayaan.

Cassandra Yap &Amp; Ashlyn Ooi Pemenang Miss International Malaysia 2024

YB Datuk Seri Panglima Dr. Jeffrey G. Kitingan Timbalan Ketua Menteri I Sabah, Encik Jawed Khan, Pengarah Kebangsaan Miss International Malaysia, dan Encik Jment Lim, pengasas SunStrong Entertainment menekankan kepentingan mentakrifkan semula kecantikan melangkaui penampilan. 

Keindahan yang ditakrifkan semula ini merangkumi kisah-kisah yang terjalin dalam jiwa seseorang, perjuangan menentang keraguan diri, dan impian yang  jauh dan luas.

Encik Jment Lim pengasas SunStrong Entertainment menyatakan bahawa Sunstrong Entertainment dengan bangganya mempersembahkan MIM kerana Miss International Malaysia bukan sekadar gelaran; ia adalah panggilan yang bermatlamat. Ia melambangkan perpaduan, tujuan, dan kuasa transformatif perubahan positif. 

Disamping meningkatkan imej Malaysia melalui platform ini, pihak penganjur juga berusaha untuk memastikan setiap peserta muncul sebagai mercu tanda perubahan, meraikan intipati unik mereka, dan mempamerkan budaya kita. 

MIM dan SunStrong Entertainment berpegang pada mantra yang sama, “Tiada impian yang terlalu besar, dan tiada pemimpi yang terlalu kecil,” SunStrong Entertainment & Miss International Malaysia komited untuk mempromosikan kuasa transformatif impian ini.

Encik Jawed Khan, Cik Jenny Ngu dan Dr Aly Stephen selaku Ketua Jawatankuasa Penganjur MIM mengucapkan setinggi-tinggi penghargaan kepada semua yang terlibat dalam perjalanan transformatif ini, daripada penyampai kepada penaja, dan yang paling penting, para peserta yang telah menunjukkan komitmen dan semangat yang tidak berbelah bahagi. 

MIM bertujuan bukan sahaja untuk menyentuh kehidupan tetapi untuk mengubahnya secara mendalam. Pertandingan ini berfungsi sebagai bukti kemajuan, keterbukaan, dan dedikasi Malaysia terhadap tujuan bermakna yang bergema secara mendalam di peringkat tempatan dan global.

“Berikan sokongan anda, kongsi cerita anda dan sertai kami dalam misi kami untuk menjadikan Miss International Malaysia lebih berkesan. Sama ada anda bakal peserta, penaja atau penyokong, kami amat menantikan penyertaan anda dalam membentuk naratif keindahan, kekuatan dan kepentingan budaya Malaysia,”

– Cik Jenny Ngu

Cik Jenny Ngu, Pengerusi MIM menyatakan dengan melihat masa depan, pihak Penganjur menjemput ramai lagi untuk menyertai acara ini di tahun hadapan. 

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Tim Cook Apple | 13

Apple Bakal Rilis Kemaskini Untuk Atasi Masalah Pemanasan iPhone 15 

Portal Featured Zero 2 1 | 14

Suria FM Kembali Turun Padang Bawakan Konsert Suriavolusi Oktober Ini