in ,

“Rasa Sakit Tak Dapat Solat Bersama Orang Tersayang…” – Aaron Aziz

Dengan keadaan dunia zaman sekarang (C0VlD19) kehidupan kita banyak yang dah berubah.

Jika dahulu kita boleh pergi ke mana sahaja yang kita mahu tetapi sekarang untuk kita bergerak perlukan kebenaran dan jika dibenarkan pun tidak boleh pergi ramai.

Pelakon popular kelahiran Singapura yang mencipta nama di Malaysia, Datuk Aaron Aziz memaklumkan bahawa ibunya telah meninggal dunia Sabtu lalu.

"Rasa Sakit Tak Dapat Solat Bersama Orang Tersayang…" - Aaron Aziz

Menurut pelakon filem Ombak Rindu itu, ibunya Juriana Jaafar dimaklumkan terkena serangan jantung sebelum menghembuskan nafas yang terakhir di pusat perubatan swasta di Singapura.

“Rasa sakit tak dapat solat bersama orang tersayang…”

– AARON AZIZ

Perkongsian beliau di Instagram mengundang sebak apabila hanya mampu melakukan solat jenazah buat Allahyarham seorang diri berikutan perlu mengikut arahan standard operating procedure (SOP yang ditetapkan akibat pandemik Covi1d-19 ketika ini.

"Rasa Sakit Tak Dapat Solat Bersama Orang Tersayang…" - Aaron Aziz

“The pain of not being able to solat jenazah with your loved ones….only ALLAH knows…. Semoga ALLAH pelihara arwah Bonda tercinta ku dalam urusan nya di Alam Kubvr. Agar sejuk, lapang dan ditemani sesorang yg cantik dimana ia adalah Al-Quran yg Bonda sentiasa mengaji setiap hari sebelum dapati masalah mata… Allahummaghfirlaha warhamha wa ‘afihi wa’fuanha Love you Mummy. Forever n ever…”

– Aaron Aziz

Dalam perkongsian tersebut, beliau mengakui begitu sebak kerana insan-insan tersayang tidak dapat bersamanya melakukan solat jen4zah untuk ibu sebelum jen4zah dikebumikan.

"Rasa Sakit Tak Dapat Solat Bersama Orang Tersayang…" - Aaron Aziz

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Bunga Duet dengan Penyanyi Antarabangsa Ali Gatie Dalam Lagu WELCOME BACK

Karier Makin Berkembang, Yonnyboii Kini Pertaruh Versi Terbaharu SALAHKU 3.0