in , ,

Bunga Duet dengan Penyanyi Antarabangsa Ali Gatie Dalam Lagu WELCOME BACK

Setelah melancarkan single duetnya bersama Amzar Sabri yang berjudul ‘300 SAAT’ pada September lepas, kini anak jati Perak ini muncul dengan projek kolaborasinya dengan artis terkenal antarabangsa, Ali Gatie yang berjudul ‘WELCOME BACK’.

Single ini dinyanyikan oleh Ali Gatie dan Alessia Cara, dan kemunculan Bunga merupakan untuk projek kolaborasi Ali Gatie bersama wakil dari Malaysia.

“Saya amat terharu apabila diberikan peluang untuk menyanyikan semula lagu ‘Welcome Back’ dengan artis kesukaan saya, Ali Gatie. Penghasilan lagu ini boleh dikatakan mudah kerana ia merupakan antara lagu kesukaan saya. Jadi Bunga dapat menghasilkan lirik lagu ini dan merekodkan verse dengan senang dan semlua jadi. Bunga berharap para pendengar dapat menerima dan menikmati lagu ‘Welcome Back’ versi ini seperti saya menikmati lagu ini,” ujar Bunga.

Bunga

Single terbaru dari Ali Gatie ini juga telah menjadikan beliau yang sememangnya terkenal dengan genre R&B semakin diminati dan mampu menakluk hati peminat dari setiap pelosok dunia.

Sejak 2 tahun yang lalu, beliau telah mendapat lebih dari 3 bilion penstriman digital dan tiket konsert jelajah dunia juga sering habis dijual dalam masa yang singkat. “Say To You,” “Moonlight,” dan “It’s You”, antara single Ali yang popular di Malaysia.

Bunga Duet Dengan Penyanyi Antarabangsa Ali Gatie Dalam Lagu Welcome Back

Bunga, atau nama penuhnya Noor Ayu Fatini, yang merupakan seorang rapper wanita yang membawa imej bertudung dan berbaju kurung ini pernah menggemparkan rakyat Malaysia pada tahun lepas, apabila namanya dilaporkan dalam portal antarabangsa menerusi sebuah artikel The New York Times dan sebuah video daripada Bloomberg.

Bunga juga pernah memasuki pertandingan rap ‘U Try Rap Please’ – sebuah ujibakat pertarungan rap, dan telah terpilih untuk tampil dalam pertarungan tersebut secara langsung buat pertama kalinya.

Selain daripada itu, Bunga juga terus menunjukkan kemahiran rapnya melalui acara ‘Hear Me Out’, satu platform yang menampilkan persembahan para rappers dari Malaysia. Selain daripada itu, Bunga juga pernah muncul di acara ‘16 Baris’ di musim kedua,dan mendapat lebih dari satu juta tontonan.

Lirik nyanyian semula Bunga ini ditulis oleh Bunga dan direkodkan oleh Amzar Sabri dan dihasilkan oleh Rozhan Razman dari Playspace.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Fizo Omar | 14

Fizo Omar Tegur Netizen Jaga Adab Bila Bergambar Dengan Selebriti

Aaron Aziz | 15

“Rasa Sakit Tak Dapat Solat Bersama Orang Tersayang…” – Aaron Aziz