in ,

PICOGRAM & AGREM (M) Sdn Bhd Bekerjasama Mewujudkan Peluang Pekerjaan

Berita baik untuk rakyat Malaysia yang mencari peluang pekerjaan di luar sana. PICOGRAM yang merupakan syarikat dengan katrij penapis air pengganti berkonsep DIY telah dipilih untuk bekerjasama dengan AGREM untuk satu kolaborasi yang bermanfaat.

SOSCO telah melantik AGREM (M) SDN BHD sebagai Penyedia Latihan di bawah program EIS. Dengan kerjasama PICOGRAM (M) SDN BHD, menjalankan latihan industri penapis air buat untuk mereka yang telah diberhentikan pekerjaan. Latihan penjualan dan pemasaran ini dirancang khusus untuk melatih pekerja agar berdikari. Selain memberi kemahiran penjualan dan pemasaran kepada peserta, mereka juga berpeluang memperoleh pendapatan serta menjadu usahawan.

Program ini merangkumi pengajaran teori dan kaedah pratikal, dimana terbukti membolehkan peserta memperolehi kemahiran dan pengetahuan yang diperlukan untuk kembali semula ke pasaran pekerjaan dengan kadar segera.

Jika berminat, sila layari @ https://eis.perkeso.gov.my/eisportal/insured/login
Pendaftaran untuk Latihan ini dibawah skim EIS-SOSCO bagi slot mulai dari bulan NOVEMBER, peserta berpeluang mendapat faedah seperti berikut:

  1. Latihan di bawah skim EIS-SOCSO dalam bidang penjualan dan pemasaran untuk sistem penapis.
  2. Elaun latihan akan di beri untuk menyelesaikan latihan selama 5 hari.
  3. SistempenapisairpermulaanpercumayangdibekalolihPicogram.
  4. Sijil kehadiran dan kecekapan akan di beri kepada perserta untuk membolehkananda menjual dan membuat pemasangan.

Baru-baru ini pihak PICOGRAM (M) SDN BHD meraikan Hari Merdeka yang ke 63 Malaysia. Dengan semangat patriotism dan bangganya, PICOGRAM memulakan acara khas dengan konsep ‘SHOP & WIN” yang disebut sebagai PROMOSI MERDEKA NORMA BARU PENAPIS AIR PICOGRAM. Penghargaan telah diberikan kepada 5 individu yang perupakan pemenang untuk 10 Tahun Penggantian Penapis Air Percuma sebagai hadiah utama.

Tempat pertama – Peter Ting (Sarawak) Reviu :

“Pembungkusan yang baik dan selamat tiba. Setelah memasang penapis air mineral semula jadi PICOGRAM yang baru, air terasa hebat dan halus seperti air mineral…”

Tempat kedua – KS Ng (Kuala Lumpur)

Reviu :

“ Penapis 4 peringkat yang berkualiti tinggi dengan harga yang sangat berpatutan. Berfungsi dengan baik terus dari air utama SYABAS, inilah yang kita semua mahu cuba lagi nak lagi”……”

Tempat ketiga – Siang foo lai (Kuala Lumpur)

Tempat keempat – Joshua Lee (Kuala Lumpur)

Tempat kelima – Mohd Agus Syaffarudean (Selangor)

PICOGRAM (M) SDN BHG merupakan cawangan pertama PICOGRAM CO LTD yang beroperasi di Korea. Mereka memperkenalkan konsep DIY untuk katrij penapis air pengganti yang kompatibel dan pembersih air rumah yang ekonomi untuk pasaran Malaysia. Pihak PICOGRAM yakin semua isi rumah memerlukan air minuman yang bersih dengan kos minimum.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Siqma 2020 | 16

Suntikan Magis Malique Menerusi Lagu Terbaharu Siqma Berjudul DIPINGGIRKAN

Alvin Anthons 2021 | 17

Alvin Anthons Terima Pengiktirafan Program Bual Bicara IG Live Pertama dari Malaysia Book Of Records