in

Ada Cara Untuk Bebas Guna Internet di Luar Negara

Mengembara ke luar negara? Kini anda boleh membawa pelan MaxisONE bersama anda. Hari ini, Maxis memperkenalkan satu lagi kejayaan cemerlang yang inovatif – MaxisONE World. Buat kali pertama, pelanggan pascabayar MaxisONE boleh membawa pelan MaxisONE mereka ke luar negara dan menggunakannya sama seperti di Malaysia. Panggilan dan SMS tanpa had dan segala data yang ditawarkan dengan pelan MaxisONE anda kini boleh digunakan di luar negara. Ini bermakna Maxis telah menghapuskan setiap aspek kebimbangan dan ketidakpastian perayauan untuk pelanggan perayauan pelan MaxisONE.

Photo 1

Buat kali pertama, pelanggan pascabayar MaxisONE boleh membawa pelan MaxisONE mereka ke luar negara dan menggunakannya sama seperti di Malaysia

Selain itu, pengguna MaxisONE World akan mendapat bonus kuota data perayauan berkelajuan tinggi sebanyak 500MB setiap hari.

Menjanjikan pengalaman perjalanan tanpa berasa bimbang pertama yang meliputi panggilan, SMS dan data tanpa had, termasuk juga insurans perjalanan apabila pelanggan MaxisONE mengembara ke luar negara.

MOW BM

Janji bebas bimbang MaxisONE World pada hanya RM38 sehari:

  1. TIADA caj untuk membuat panggilan dan menghantar SMS di luar negara
  2. TIADA caj untuk menerima panggilan daripada sesiapa di mana sahaja di seluruh dunia
  3. TIADA caj sepanjang hari untuk mana-mana aplikasi melancong yang popular – Peta, carian, mesej, panggilan video
  4. TIADA caj apabila anda merantau dalam rangkaian yang salah secara tidak sengaja dan dikenakan caj perayauan yang tinggi
  5. TIADA rasa bimbang degan insurans perjalanan yang meliputi kecurian, kemalangan dan kesulitan lain
  6. TIADA caj untuk data berkelajuan tinggi apabila merantau

Data perayauan TAMBAHAN percuma sebanyak 500MB setiap hari

Berikut adalah cara pelanggan boleh mengaktifkan pas MaxisONE World:
1. Sampai destinasi anda
2. Aktifkan Perantauan Data (Data Roaming) melalui tetapan telefon anda
3. Relaks

Dalam fasa pertama, pas MaxisONE World akan diitawarkan kepada pelanggan MaxisONE yang melancong ke 8 buah negara ASEAN iaitu Singapura, Indonesia, Thailand, Myanmar, Brunei, Filipina, Cambodia dan Laos.

Untuk membuat pengalaman perjalanan lebih menyenangkan, MaxisONE World ditawarkan dengan perlindungan perjalanan percuma di mana sahaja anda merantau – pertama seumpamanya di Malaysia. Jadi sekiranya terdapat sebarang kelewatan, kehilangan bagasi, kecurian, kemalangan peribadi atau apa-apa masalah lain semasa lawatan anda – MaxisONE World akan melindungi anda.

MMS1960 Maxis Roam Like Home_klia 2 ohh

“Apabila Maxis melancarkan pelan MaxisONE pada tahun 2014, cita-cita kami adalah untuk memberikan pelanggan kami satu pengalaman yang tidak dapat ditandingi – untuk menggunakan telefon mereka secara bebas tanpa perlu berasa bimbang mengenai caj yang tidak diketahui atau kejutan bil. Itulah sebabnya kami menawarkan panggilan dan SMS tanpa had, satu ciri yang revolusi pada masa itu. Oleh itu, kami telah menyoal mengapa para pelanggan tidak dapat melakukan semua ini walaupun semasa berada di luar negara? Ini bukan sahaja mengenai perayauan, tetapi cara pascabayar patut ditawarkan,” kata Dushyan Vaithiyanathan, Ketua Perniagaan Pengguna Maxis.

Pelancaran terbaru daripada Maxis ini mengikut tawaran-tawaran lain pertama seumpamanya dari MaxisONE yang lain:

• Pelan pascabayar pertama dengan panggilan dan SMS tanpa had ke mana-mana nombor, pada bila-bila masa

• Pelan pascabayar yang membolehkan anda berkongsi panggilan, SMS dan data tanpa had dengan yang tersayang

• Pelan pascabayar pertama dengan jaminan tiada kejutan bil tanpa sengaja atau wang anda kembali

• Program pemilikan telefon pintar pertama seumpamanya yang membolehkan pelanggan menaik taraf telefon mereka setiap tahun tanpa kos dengan MaxisONE Zerolution

• Dan sekarang, pelan pascabayar pertama yang boleh anda bawa ke mana sahaja anda mengembara

Untuk membuka pintu ke MaxisONE World, lawati kami di www.maxis.com.my/oneworld

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Tips & Petua Penawar Penyakit GOUT

Astro Shaw Perkenalkan Shortcuts Bengkel Penyusunan Skrip