in , , ,

Isu Berlian Palsu Berakhir, Aishah Pilih 5 Barang Kemas Termasuk Sebentuk Cincin Lelaki

Segalanya diharapkan berakhir di sini. Lima jenis barang kemas bernilai RM80,000 itu terdiri daripada dua butir berlian dan tiga bentuk cincin termasuk sebentuk cincin lelaki.

Usahawan kosmetik Datuk Seri Vida menunjukkan lima jenis barang kemas pilihan Aishah sebagai ganti rugi kepada berlian palsu yang dimenangi penyanyi itu pada program Gegar Vaganza musim keempat lalu.

Lima jenis barang kemas bernilai RM80,000 itu terdiri daripada dua butir berlian dan tiga bentuk cincin termasuk sebentuk cincin lelaki.

Vida Aishah

Vida atau nama sebenarnya Datuk Seri Dr Hasmiza Othman dalam satu sidang media berkata, dia berbesar hati memenuhi permintaan Aishah adalah atas persetujuannya sendiri.

Aishah menuntut Vida membayar ganti rugi barang kemas bernilai RM80,000 dan permohonan maaf.

“Saya berbesar hati untuk memenuhi tuntutan Aishah walaupun sebenarnya bukan tuntutan, tetapi adalah keinginan asal saya sendiri untuk memberikan sesuatu yang menggembirakan Aishah sebagai juara GV.

“Barang kemas ini dipilih oleh Aishah sendiri dan peguam saya akan menyerahkan kepadanya petang ini di kedai emas,”

– Aishah

Vida ditemui pada sidang media bagi menunjukkan barang kemas yang bakal dimiliki Aishah di One World Hotel, Petaling Jaya, Selangor pada Rabu.

Menerusi sidang media tersebut, Vida mencipta gimik dengan memasukkan dua butir berlian 1carats round diamond bernilai RM27,100 dan 0.70 carats diamond princess cut bernilai RM12,920 ke dalam balang makanan ringan produk milik anaknya.

Selain berlian, Vida turut menunjukkan tiga bentuk terdiri daripada sebentuk cincin emas kuning bernilai RM20,820, cincin emas putih (RM11,410) dan cincin emas putih tanpa batu (RM7,750).

Vida menunjukkan barangan kemas pilihan Aishah sebagai ganti rugi berlian palsu yang diterima sebelum ini.

Sementara itu, Vida berharap penyerahan barangan tersebut dapat menamatkan kemelut yang berlangsung selama setahun setengah.

Malah, Vida turut memberitahu dia tiada masalah untuk bertemu dengan Aishah.

“Saya harap penyerahan barang kemas ini akan menamatkan semua kemelut dan isu yang melanda.

“Kalau saya jumpa dia pun lepas ni tak ada masalah, saya boleh tanya macam mana berlian?,”

– Aishah

Pada sidang media 6 Julai lalu, Vida membuat permohonan maaf kepada Aishah atau nama sebenarnya Wan Aishah Wan Ariffin, 54.

Dalam sidang media permohonan maaf itu, anaknya Cik B atau Edlynn Zamileen Muhammmad Amin, 14, tiba-tiba muncul menyerahkan wang tunai sebanyak RM100,000 kepada ibunya bagi membayar ganti rugi tersebut.

Vida Aishah
Aishah memilih lima jenis barang kemas.

Kemelut isu berlian palsu antara Aishah dan Vida berakhir selepas mereka bersetuju menyelesaikan perkara itu secara mediasi.

Aishah menjelaskan usahawan yang juga penaja program realiti Gegar Vaganza itu perlu membayar harga pameran (price tag) barang kemas berjumlah RM80,000 kepadanya pada atau sebelum 17 Julai ini.

Untuk rekod, perbalahan antara Aishah dan Vida tercetus apabila penyanyi itu membuat pendedahan bahawa hadiah rantai berjumlah RM80,000 yang ditaja usahawan itu adalah palsu.

Aishah menyedari barangan kemas yang diterima hasil hadiah kemenangan program Gegar Vaganza musim keempat itu palsu selepas mengadakan pemeriksaan di kedai emas.

Sumber: Mstar Online

“Set Barang Kemas Aishah Pilih Sendiri,” – Datuk Seri Vida

Pengusaha kosmetik, Datuk Seri Dr Hasmiza Othman ditemani oleh dua peguam, Adnan Seman dan Zailan Mohamed yang mewakilinya pada sidang media penyerahan barang kemas dan berlian di Hotel One World, Petaling Jaya pada jam 3 petang pada 17 Julai 2019.

“Barang kemas dan berlian Aishah pilih sendiri,”

– Datuk Seri Vida

Pengusaha kosmetik, Datuk Seri Dr Hasmiza Othman, 49, kepada media berhubung hadiah pemberian kemenangan penyanyi itu pada Gegar Vaganza musim keempat.

Datuk Seri Vida berharap penyerahan lima barang kemas bernilai RM80,000 yang bakal diserahkan kepada penyanyi Janji Manis Mu selepas sidang media hari ini akan menjadi noktah kemelut yang telah berlarutan selama setahun.

“Saya telah memenuhi tuntutan Aishah, walaupun sebenarnya ianya bukan tuntutan tetapi adalah keinginan asal saya sendiri untuk memberikan sesuatu yang akan menggembirakan Aishah sebagai juara GV4.

“Cara terbaik saya berikan peluang untuk Aishah pilih sendiri barang kemas berlian di kedai Bangsar dan diharapkan kemelut yang melanda antara saya dan Aishah sepanjang ini perlu dileraikan.

“Semoga Aishah dapat berpuas hati dan menggembirakan hatinya,”

– Datuk Seri Vida

Aishah tidak hadir untuk majlis sidang media tersebut.

Sumber: Sinar Harian

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Toko | 13

Toko Kilat Muncul Dengan Pemacu Api Tour 2019

Yang Anda Perlu Tahu Tentang Pertandingan I-Sing World 2019