in , ,

Syafiq Kyle Sah Bakal Kahwin Dengan Mimi Lana Tahun Ini

Pelakon Syafiq Kyle berkongsikan perkhabaran gembira apabila dia dan kekasihnya, aktres Mimi Lana bakal bernikah tahun ini.

Syafiq bagaimanapun berkata tarikh majlis hari bahagianya belum boleh dikongsikan lagi kerana persiapan masih lagi sedang dilakukan.

Pelakon Syafiq Kyle berkongsikan perkhabaran gembira apabila dia dan kekasihnya, aktres Mimi Lana bakal bernikah tahun ini.

Memetik Media Hiburan, Syafiq bagaimanapun berkata tarikh majlis hari bahagianya belum boleh dikongsikan lagi kerana persiapan masih lagi sedang dilakukan.

“InsyaAllah, mungkin dalam tahun ini juga. Cuma saya tak berani nak sebut tarikh tertentu kerana ia bergantung kepada urusan, komitmen kerja dan sebagainya.

“Memangndangkan banyak lagi perkara yang perlu diselesaikan daripada kedua-dua belah pihak. Tapi InsyaAllah, tahun inilah,” katanya.

Syafiq turut berkongsikan dia sudah pun selesai menghadiri kursus kahwin dan mahu menyelesaikan perkara wajib terlebih dahulu.

“Soal persiapan buat masa ini saya selesaikan perkara wajib terlebih dulu. Satu demi satu. Kursus kahwin, kalau belum (kahwin) pun kita memang perlu hadir.

“Saya sudah settle itu semua, hal yang wajib macam pendaftaran yang perlu kita tengok sama ada sesuai dengan masa dan sebagainya. Sebab itu tak boleh berikan tarikh, ia boleh berubah,” katanya.

Ditanya mengenai persiapan Mimi Lana, Syafiq berkata setakat ini berjalan dengan lancar serta berharap urusan mereka untuk mendirikan rumah tangga dipermudahkan.

“Apa yang saya lihat, biasalah perempuan akan lebih terperinci soal persiapannya. Dia lebih kepada hal yang cantik-cantik, baju, pemilihan kain dan sebagainya. InsyaAllah, semoga urusan kami dipermudahkan. Mohon doa yang baik-bak,” katanya.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Portal Featured Zero 6 | 16

Saradha Sivalingam Kalai Mahu Kuasai Platform Digital Global 

Alvin Chong | 17

Siri Original Special Force: Anarchy Kini Boleh Di Strim Disney+ Hotstar