in , , ,

Peraduan Premiere With Budiey THE ANGRY BIRDS MOVIE 2

Sebuah filem animasi yang menarik berjudul THE ANGRY BIRDS MOVIE 2 yang akan menemui penonton di pawagam tidak lama lagi. Mahu menonton filem ini? Apa kata sertai peraduan ini.

Salam semua pembaca Budiey.com, sebuah filem animasi yang cukup menarik berjudul THE ANGRY BIRDS MOVIE 2 akan menemui penonton tidak lama lagi. Untuk kali ini, Budiey dengan kerjasama Sony Pictures Malaysia mahu memberikan 60 tiket menonton secara percuma di malam tayangan Premiere With Budiey – THE ANGRY BIRDS MOVIE 2.

Kepada yang nak tonton filem ini, nantikan sahaja filem ini yang akan berada di pawagam mulai 29 Ogos 2019.

Untuk kalian yang menyukai filem yang mencuit hati ini pastinya filem ini sesuai untuk kalian semua.

The Angry Birds Movie 2

Red dan rakan-rakan burungnya masih bergaduh dengan khinzir-khinzir hijau dari Piggy Island. Namun, apabila burung-burung dari sebuah pulau lain, iaitu Eagle Island yang diketuai oleh seekor burung bernama Zeta, mula menyampah dengan pergaduhan mereka, Zeta mengugut untuk memusnahkan kedua-dua Bird Island dan Piggy Island. Red dan rakan-rakan burungnya bekerjasama dengan khinzir-khinzir tersebut untuk melawan Zeta.

Bahasa: Inggeris
Sarikata: Na
Klasifikasi: NA  
Tarikh Tayangan: 29 Ogos 2019
Genre: Animasi
Durasi: NA
Pengedar: Sony Pictures Entertainment
Pelakon: Jason Sudeikis, Josh Gad, Leslie Jones, Bill Hader, Rachel Bloom, Awkwafina, Sterling K. Brown, Eugenio Derbez, Danny McBride
Pengarah: Thurop Van Orman
Format: 2D

The Angry Birds Movie 2

Peraduan Premiere With Budiey – Filem THE ANGRY BIRDS MOVIE 2

Sensasi Selebriti ingin menghadiahkan 60 keping tiket untuk Budieyators / pembaca yang boleh menghadirkan diri di tayangan premiere yang cukup eksklusif ini. Acara ini akan diadakan pada:

Tarikh:

27 Ogos 2019 (Hari Selasa)

Masa Pendaftaran:

8.00 malam

Tayangan Filem:

8.45 malam

Tempat:

GSC 1 Utama

Anda ingin hadir ke acara santai ini? Senang sahaja. Anda hanya perlu menyertai peraduan ini dengan menjawab soalan mudah dan melengkapkan slogan dengan gaya yang paling kreatif.

Seorang pemenang akan mendapat 2 keping tiket untuk hadir di Tayangan Premiere THE ANGRY BIRDS MOVIE 2 – Budiey.com di GSC 1 Utama.

Senang je, cipta slogan, tweet & FB kemudian hantar emel. Itu je. Mudah kan? Pemenang dipilih berdasarkan slogan PALING KREATIF.

Ingat hashtag ini: #PremiereWithBudiey #TheAngryBirds2

Apa yang korang perlu buat ialah:

1.  ‘Like’ Facebook page Budiey Dot Com dan ‘Follow’ Twitter & Instagram Budiey: @Budiey

Sila klik butang LIKE entri ini, Google + & share di Facebook milik anda, jika anda mahu menang hadiah dan seterusnya dapat menyertai Tayangan Premiere ini dan komenlah apa pendapat anda tentang filem ini di ruangan komen berdasarkan trailer kat atas ni. Sila cari butang LIKE, butang Google + (g+) dan butang share Facebook di bawah tajuk entri ini. Jangan lupa LIKE Facebook ini: www.facebook.com/SonyPicturesMalaysia & www.facebook.com/budieydotcom

2. Sila cipta slogan kreatif anda dan hantar melalui emel bersama jawapan pada soalan di bawah. Selain itu, anda WAJIB juga Tweet slogan ini di Twitter.

Apa yang korang perlu buat ialah:

1.  ‘Like’ Facebook page Budiey Dot Com dan ‘Follow’ Twitter & Instagram Budiey: @Budiey

Sila klik butang LIKE entri ini, Google + & share di Facebook milik anda, jika anda mahu menang hadiah barangan merchandise ini dan komenlah apa pendapat anda tentang filem ini di ruangan komen berdasarkan trailer kat atas ni. Sila cari butang LIKE, butang Google + (g+) dan butang share Facebook di bawah tajuk entri ini. Jangan lupa LIKE Facebook ini: www.facebook.com/budieydotcom

2. Sila cipta slogan kreatif anda dan hantar melalui emel bersama jawapan pada soalan di bawah. Selain itu, anda WAJIB juga Tweet slogan ini di Twitter.

3. Jawab soalan mudah ini:

1. Namakan dua pelakon suara yang membintangi filem THE ANGRY BIRDS MOVIE

2. Apakah tagline filem THE ANGRY BIRDS MOVIE 2?

2. Sila emelkan jawapan & slogan anda:

Slogan: Jika saya ditakdirkan menjadi burung, saya akan …. (tidak lebih dari 100 huruf)

Sertakan juga maklumat peribadi:

Nama:

Twitter:

Alamat surat menyurat:

Email:

Nombor telefon:

Hantarkan jawapan anda kepada:

301679647 9798145995 O | 4

dengan tajuk email: Peraduan Premiere With Budiey – THE ANGRY BIRDS MOVIE 2

Tarikh tutup peraduan:

25 Ogos 2019

Pemenang akan dihubungi oleh Budiey melalui email & Twitter.

Peringatan: Sila tulis tajuk emel anda dengan betul ya. Kalau salah tajuk emel ni, nanti Budiey tak dapat kasi sebab takde dalam list carian kat emel. Orait?

Terima kasih kepada Sony Pictures (Malaysia) dan pembaca Sensasi Selebriti yang sentiasa memberikan sokongan. Bertemu lagi di peraduan dan kuiz yang akan datang.

Jangan lupa untuk menonton filem yang cukup mencuit hati dan menghiburkan jiwa ini mulai 29 Ogos 2019.

Jangan lupa follow Budiey di Twitter (@budiey) and ‘Like’ Facebook page Budiey Dot Com untuk mengetahui ulasan filem dan berita terkini tentang dunia hiburan.

The Angry Birds Movie 2
The Angry Birds Movie 2
The Angry Birds Movie 2

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Syada Amzah | 24

Senarai Lagu Tugasan Konsert Big Stage 2019 Minggu Kedua

Neeta | 25

Ulasan Konsert Big Stage 2019 Minggu Pertama