in ,

Maxis Sebar Mesej Positif Dengan Kempen #KitaSapotKita

Maxis sebar mesej positif dengan kempen #KitaSapotKita, cipta hiburan dan kandungan perniagaan untuk rakyat Malaysia

Selain menyediakan kesalinghubungan penting dan inisiatif lain untuk menyokong rakyat Malaysia semasa Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), Maxis ingin merapatkan rakyat walaupun dalam pergerakan yang terhad untuk tetap selamat di rumah. Baru-baru ini, Maxis melancarkan kempen #KitaSapotKita untuk membawa hiburan dan kandungan perniagaan kepada orang ramai. Maxis telah bekerjasama dengan pemimpin pendapat utama (KOL) dan pemimpin pendapat perniagaan (BOL), untuk membuat ratusan video dan artikel melalui kempen tiga bahagian.

Maxis Kitasapotkita - Kol Collaboration

 “Idea di sebalik kempen #KitaSapotKita kami jelas seiring dengan namanya – tujuan kami adalah untuk mendorong rakyat Malaysia untuk saling memberi inspirasi secara positif antara satu sama lain.

Kami mengajak rakyat dari semua lapisan masyarakat, sama ada ibu bapa ataupun anak muda, atau ketua perniagaan dan perusahaan – untuk bergabung dan berkongsi melalui video bagaimana mereka tetap terhibur di rumah atau terus kekal produktif pada masa kini.

Ia merupakan kepercayaan Maxis untuk  “sentiasa di hadapan” dan menguatkan semangat rakyat, walaupun dihadapi pelbagai cabaran.

Kolektif tekun dan inovasi kami, yang disokong oleh teknologi dan kesalinghubungan, membawa maksud hari lebih baik akan mendatang.

Sememangnya #KitaSapotKita dipraktikkan, sambil duduk di rumah dan bersalinghubung,”

– Tai Kam Leong, Ketua Jenama & Pemasaran, Maxis.
  • Maxis melancarkan kempen #KitaSapotKita untuk mendorong rakyat Malaysia secara positif dengan beratus-ratus hiburan dan kandungan perniagaan
  • Bekerjasama dengan KOL ternama untuk bersama-sama membuat hiburan dan video PPA asli terbaik untuk menyebarkan kesedaran mengenai pentingnya tinggal di rumah dan terus bersalinghubung
  • Bekerjasama dengan BOL untuk bersama-sama membuat 100 video dan artikel yang memaparkan petua untuk membina dan meneruskan perniagaan

Terus Bersaling-hubung & Tetap Berhibur bersama Maxis dan KOL

Pada bahagian pertama kempen #KitaSapotKita, Maxis menyediakan rakyat Malaysia dengan kandungan hiburan asli terbaik, direka bersama, dan sebagai menyokong artis tempatan dan industri hiburan dalam situasi COVID-19 yang mencabar ini. Sejak pelancaran video pada 27 Mac, mereka telah mendapat lebih dari 3.4 juta tontonan dan lebih dari 26,000 jam masa tontonan.

Tonton video sosial #PPA Amyra Rosli, Ayda Jebat, Sweet Qismina dan Fatin Afeefa, ‘Hadapinya Bersama – Duduk Di Rumah, Kekal Berhubung’, dan nyanyikan bersama parodi video muzik lucu Ayda Jebat, ‘Duduk Diam Diam’, di mana dia melakonkan watak Mak Cik Kiah, Tok Abah, Sis Popo dan Diva AJ, untuk menyebarkan kesedaran mengapa pentingnya tinggal di rumah dan tetap bersalinghubung bersama Maxis.

Selain itu, Maxis juga bekerjasama dengan influencer popular – Alyssa Dezek, Fatin Afeefa, Sazzy Falak, Nana Sheme, Leona dan Along Cham – bagi sesi striming siaran langsung harian #KitaSapotKita untuk memastikan rakyat Malaysia di rumah terhibur semasa PKP. Bagi mereka yang terlepas dari sesi striming satu jam harian mereka, mereka masih dapat menonton di saluran YouTube Maxis.

Sekiranya itu tidak mencukupi, tonton video Pengumuman Perkhidmatan Awam (PPA) yang menghiburkan dari Kaka Azraff, Aizat Amdan, De Fam, Bunga Isme, Sweet Qismina, Nana Mahazan dan Nabila Razali di saluran Instagram masing-masing.

Terus Bersalinghubung dan Kekal Berniaga dengan 100 petua dari Maxis Business

Maxis menyedari bahawa perniagaan tidak dapat beroperasi seperti biasa sejak permulaan MCO pada 18 Mac. Untuk menyokong komuniti perniagaan dan membantu mereka beroperasi seperti biasa, Maxis bekerjasama dengan BOL untuk bahagian kedua dari kempen #KitaSapotKita, untuk mencipta 100 kisah dan petua untuk membina dan meneruskan perniagaan pada masa sukar ini. Tanpa mengira bidang mereka; makanan dan minuman, runcit, kecergasan, barang pengguna, atau pengurusan acara – ada banyak topik dan cara untuk semua perniagaan.

Dengar dari pengusaha terkemuka seperti Benjamin Yong dari Kumpulan BIG, Christy Ng dari Christy Ng Shoes, Dahlia Nadirah dari SO.LEK Cosmetics, pemilik francais Roen Cian Gong Cha, Dato ‘George Lim, Naib Presiden Nasional Persatuan Usahawan Muda Malaysia (PUMM) merangkap Pengerusi Negeri Sabah, dan Andrew Ngo dari Stone & Co.

Manfaat pengajaran dari jenama seperti Bata, Hai-O, Haruka Bakery, Kumon, Kuvings, Lim Tayar, Neubodi, Tupperware dan Xixili, serta pengusaha biasa, dengan perkongsian pengalaman dan perjuangan mereka yang relevan untuk memastikan syarikat mereka terus beroperasi.

Merentasi pelbagai perniagaan, #KitaSapotKita membawa pelbagai cara agar perniagaan dapat terus berhubung melalui kandungan video dan editorial, dan membantu mereka mencari jawapan yang tepat dan mencetuskan idea yang akan menyesuaikan diri dan berkembang pada tempoh PKP dan seterusnya.

Sertai kempen #KitaSapotKita
Untuk lebih banyak kandungan hiburan dan perniagaan #KitaSapotKita yang terbaik, kunjungi saluran media sosial Maxis.

Ikuti Maxis dalam mendorong lebih banyak rakyat Malaysia menyebarkan mesej positif dan saling memberi inspirasi dengan mengambil bahagian dalam kempen #KitaSapotKita. Untuk turut serta, muat naik video versi hiburan anda di rumah, atau kongsikan petua anda mengenai cara terus berniaga dengan hashtag #KitaSapotKita.

Jangan lupa untuk berkongsi hiburan dengan keluarga dan rakan, dan dengan usahawan yang mungkin menganggap kandungannya bermanfaat! Sementara itu, nantikan fasa seterusnya, di mana Maxis akan mengumumkan kempen #KitaSapotKita melalui kolaborasi lagu baru bersama Zee Avi, Faizal Tahir dan 10 artis tempatan, akan datang pada 21 April 2020.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai inisiatif dan insentif Maxis selama PKP, pelanggan boleh melayari http://www.maxis.com.my/stayhomestayconectedwww.hotlink.com.my atau menghubungi 123 dari telefon bimbit mereka atau 1 800 82 1123 dari talian tetap mereka.

Maxis ingin menggalakkan semua orang awam untuk terus kekal selamat, sihat dan bersaling-hubung.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Hawa Rizwana 1 | 15

Kerosakan Kabel Bawah Laut Punca Internet ‘Slow’

Rizman | 16

COVID-19: Pereka Fesyen Rizman Ruzaini Bekal PPE kepada PPUM