in ,

Lagu Tugasan Pelajar Konsert Akademi Fantasia 6 Minggu Pertama

Diari Akademi Fantasia musim terbaru telah pun bersiaran. Budiey sempat menonton pada jam siaran pertama 8.30 malam dan siaran kedua iaitu 9 malam. Hari pertama pembelajaran, pelajar diberi penerangan dan sukatan pelajaran secara ringkas oleh setiap tenaga pengajar tentang input yang mereka akan dapat dalam setiap kelas.

Juga yang penting sekali, pelajar telah diberi tugasan di mana kesemua lagu-lagu yang dipilih bersesuaian dengan vokal dan kemampuam masing-masing. Budiey perhatikan kesemua lagu yang diberikan bukan sahaja menjadi favorite pelajar, malah kesemua lagu itu sedang top, pernah menjadi kegemaran dan menjadi siulan anak muda sekarang ini.

Dengan tidak mengikut sebarang tema, rangkuman pelbagai genre termasuk rock, balada, pop, R&B, klasik dan etnik kreatif pasti membuatkan konsert pertama ini tidak membosankan. Carca marba pun, kira okay… oraiiiitt (sebut tu kena tiru macam Charm Raja Lawak tu buat ya)

Budiey seharusnya memuji dan kasi kredit kepada semua tenaga pengajar khususnya Abang Ramli MS yang memberikan lagu-lagu sebegini kepada pelajar! You all memang happening!

Sudah tentu, lagu sebegini akan mendapat tarikan dan sambutan hangat terutama apabila CD atau VCD Konsert pertama akan dikeluarkan kelak. Marketing yang bagus dan produk yang bermutu semestinya menjadi faktor penting dalam show biz. Tak gitu?

Nah! Ini dia lagu tugasan pelajar untuk konsert AF 6 pertama:

Pelajar Wanita

 1. Terlalu Cinta – Rossa: Dinyanyikan oleh Saida
 2. Rindu – Hetty Koes Endang: Dinyanyikan oleh Nadia
 3. No One – Alicia Keys: Dinyanyikan oleh Stacy
 4. Engkar – Bunga: Dinyanyikan oleh Lufya
 5. Umbrella – Rihanna: Dinyanyikan oleh Ika
 6. Diriku Tapak Sulaiman – Elyana: Dinyanyikan oleh Yana
 7. Simply The Best – Tina Turner: Dinyanyikan oleh Rina

Pelajar Lelaki

 1. Satu Kiblat Yang Sama – Rabbani: Dinyanyikan oleh Faisal
 2. Pagi Yang Gelap – Hujan: Dinyanyikan oleh Toi
 3. Ketulusan Hati – Anuar Zain: Dinyanyikan oleh Riz
 4. You Raise Me Up  – Josh Groban: Dinyanyikan oleh Stanly
 5. Memburu Rindu- Hattan : Dinyanyikan oleh Naim
 6. Sayang Sayang – Aliff Aziz : Dinyanyikan oleh Alif
 7. Ruang Rindu – Letto : Dinyanyikan oleh Nubhan

Teringin sangat nak tengok show Saida sebab ramai yang cakap dia banyak kali terkucil masa menyanyi lagu bernada tinggi. Tapi ada sorang lagi pelajar perempuan yang suara dia ada karakter. Memang power sih! Suara Stanly yang ala-ala opera tu pun memang besar gila range dia. Sesuai lah nyanyi lagu You Raise Me UP tu.

Tapi Budiey tak dapat menonton konsert live di Dewan Sivik sebab kena attend majlis persandingan Dynaz di Putrajaya. Aiyo… rasa rugi betul. Tak pe, esoknya ada siaran ulangan kan?

Adakah yang lain juga akan mampu memuaskan hati penonton untuk minggu pertama ini? Adakah lagu pilihan masing-masing berjaya membuktikan kemampuan sebenar mereka? Ikuti perkembangan mereka, teruskan menonton Akademi Fantasia 6  di Astro Ria Saluran 104 dan AFUNDI pelajar kegemaran anda! Perlu tau promote nih… orang Astro yang suruh! Huhu!

[tags]lagu tugasan, lagu pelajar af6, konsert af 6, diari akademi fantasia, ulasan konsert af 6, lirik terlalu cinta, rossa, rindu hetty koes endang, umbrella download mp3, simple the best, gambar dynaz bersanding, gossip ramli ms, ramli ms wedding, showbiz.com[/tags]

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Drama Ihsan Sempena Maulidur Rasul di TV3

Senarai Nama Anggota Menteri Kabinet Malaysia 2008