in

Jadual Waktu Imsak Berbuka Puasa Negeri Seluruh Malaysia Tahun 1433H 2012M

Jadual Waktu Imsak dan Berbuka Puasa Negeri-Negeri Seluruh Malaysia Tahun 1433H 2012M. Salam Ramadan 1433H buat semua dengan ucapan Ahlan Wa Sahlan Ya Ramadan buat pembaca blog budiey.com yang beragama Islam. Pastinya Ramadan 1433H ini kita akan mengaktifkan kembali ibadah dan segala kebaikan di bulan baik ini. Sebelum berpuasa, kita pastinya akan mengulangkaji tentang adab-adab berpuasa, niat berpuasa, dan segalanya tentang ibadah di bulan puasa. Tak ketinggalan kita juga kena tahu tips-tips menarik untuk berjimat cermat di bulan puasa. Selain kemeriahan harga buffet di hotel-hotel terkenal dan juga hotel bajet, kita juga biasanya akan disogokkan dengan juadah kuih muih lazat yang dihidangkan di bazar Ramadan. Korang mesti nak tahu juga senarai bazar ramadan di sekitar kawasan anda ya. Sekarang ini, memang banyak sekali bazar Ramadhan yang terbaru tumbuh macam cendawan di musim hujan.

Sempena menyambut Ramadan ini, Budiey ingin memohon kemaafan daripada semua pembaca jika selama ini ada kesilapan dari pihak budiey. Maaf Zahir dan Batin. Ops macam nak sambut hari raya la pulak.

Ramadhan-jangan-kalah-sama-Euro-2012

Antara amalan Rasulullah s.a.w sebelum kedatangan Ramadan adalah bersuci lahir dan batin.

PASTIKAN : Setting Niat Upgrade Iman Download sabar Delete Dosa Approve Maaf Search Pahala.

Seperti tahun-tahun sudah, Budiey akan sediakan kepada anda semua Jadual Waktu Imsak dan Berbuka Puasa Negeri-Negeri Seluruh Malaysia Tahun 1433H 2012M.

Berikut adalah senarai Waktu Imsak Dan Berbuka Puasa Negeri-Negeri Seluruh Malaysia Tahun 1433H/2012M sumber dari http://www.islam.gov.my/

 

BIL
NEGERI
ZON
1
MELAKA
MELAKA
2 JOHOR
3 PERAK
4 SARAWAK
5 SABAH
6 TERENGGANU
7 KELANTAN
8 SELANGOR
9 PAHANG
10
WILAYAH PERSEKUTUAN
11
WILAYAH PERSEKUTUAN
LABUAN
12
PERLIS
PERLIS
13 NEGERI SEMBILAN
14 KEDAH
15
PULAU PINANG
PULAU PINANG
** Sumber: Pengurusan Fatwa, Jakim

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Sebab-Sebab Mengapa Konsert Salaam Sami Yusuf Dibatalkan

Senarai Pembaharuan dalam Anugerah Industri Muzik 19