in

Ucapan Selebriti Kepada Perdana Menteri & Kerajaan Selepas PRU13

[dropcap]K[/dropcap]eputusan Pilihanraya Umum ke-13 telah pun kita ketahui. Tahniah, Datuk Seri Najib Razak yang telah mengangkat sumpah sempena perlantikan sebagai Perdana Menteri di Istana Negara semalam dan kepada semua pemimpin yang bakal dilantik nanti, kita harapkan dapat memberikan yang terbaik untuk rakyat.

[pullquote align=”right”]Tahniah Barisan Nasional kerana berjaya kekal sebagai pemerintah negara Malaysia untuk satu penggal akan datang. [/pullquote]

Di sebalik berita kemenangan BN, Budiey ada mendengar tentang berita yang mengejutkan di mana Mursyidul Am PAS, Datuk Nik Aziz Nik Mat mahu melepaskan jawatan Menteri Besar Kelantan kepada Datuk Ahmad Yakob atas faktor kesihatan. Budiey kira sudah sampai masanya memandangkan Tok Guru dah berkhidmat dan menabur jasa baktinya selama 23 tahun sejak 1990 lagi. Tok Guru Nik Aziz dikatakan ada masalah kesihatan seperti sakit jantung, darah tinggi dan gastrik serta sering dirawat di Hospital Universiti Sains Malaysia (HUSM).

Di laman sosial seperti Twitter, Instagram dan Facebook sekali meriah dengan ucapan-ucapan daripada rakyat temasuk juga golongan anak seni, yang sanggup bersengkang mata, bersemnagat menantikan keputusan rasmi.

Antara selebriti yang mengirimkan ucapan tahniah mereka menerusi Twitter, Facebook dan juga Instagram kepada kerajaan seperti:

Ucapan Artis Sempena Pilihanraya

Kami juga tertarik dengan ucapan dan harapan dari pelakon dan personaliti TV, Wardina Safiyyah yang menulis,

Ucapan Artis Sempena Pilihanraya

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Gambar Selebriti Keluar Mengundi di Pilihanraya Umum Ke-13

Ganjaran Amalan Hijau di Pesta Tahunan Coca-Cola Collectors Fair