in , ,

Ibu Bapa Perlu Rendahkan Ego, Biarlah Semua Anak Kita Rasa Bahagia – Erra 

Erra Fazira diminta mengulas isu perebutan anak yang berlaku di kalangan pasangan selepas berlakunya perceraian.

Erra Fazira, pelakon dan penyanyi terkenal, memberi nasihat kepada ibu bapa yang bercerai agar memberikan keutamaan kepada kebahagiaan anak-anak mereka. Erra sendiri pernah mengalami isu penjagaan anak ketika bercerai dengan bekas suaminya, Engku Emran Engku Zainal Abidin.

Dia menyarankan agar dalam situasi perceraian, penting bagi kedua belah pihak untuk menurunkan ego dan memikirkan kepentingan anak. Erra menceritakan pengalamannya yang mengalah demi kebahagiaan anaknya, Engku Aleesya, ketika bercerai dengan Engku Emran.

“Bila bercerai keadaan memang tegang bila babitkan soal anak dan nasihat saya kepada pasangan yang bercerai, sebagai orang  dewasa, kita letakkan ego ke tepi dan kena fikir lebih soal anak.

“Salah seorang juga kena mengalah dalam hal yang membabitkan soal penjagaan anak ini supaya tidak beri tekanan kepada mereka,”

– Erra Fazira

Erra juga ingin anaknya merasai kasih sayang dari kedua ibu bapa, sebagaimana yang dia tidak dapatkan semasa dibesarkan oleh ibu tunggalnya. Baginya, kehadiran kasih sayang kedua-dua ibu bapa penting untuk perkembangan anak.

“Saya dibesarkan ibu tunggal dan tidak dapat kasih sayang bapa sebab itu saya nekad mahu anak dapat kasih sayang kedua-duanya sekali ibu kerana tidak mahu menggangu proses pembesarannya,”

– Erra Fazira

Mengenai isu perkongsian pergaduhan rumah tangga selebriti di media sosial, Erra berpendapat bahawa tidak semua perkara peribadi perlu dikongsi dengan orang ramai. Baginya, isu-isu rumah tangga sepatutnya dijaga privasi dan tidak perlu didedahkan di media sosial.

Sebagai catatan tambahan, Erra pernah mengalami dua kali kegagalan dalam perkahwinan. Pertama, dengan Yusry Abdul Halim dari KRU, kemudian dengan Engku Emran Engku Zainal Abidin, dengan siapa dia dikurniakan seorang anak perempuan, Engku Aleesya.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Ameng Ditipu Cek Tendang RM30,000, Mangsa Scam Penipuan Orang Tengah

PRISM+ Umumkan Berita Pelancaran Outlet Terbesar di Aeon Mall Tebrau City