in ,

“I Sepatutnya Dah Mati Lama,” – Nabila Huda Temui Kebahagiaan Selepas 36 Tahun

Nama pelakon Nabila Huda cukup terkenal dengan kehebatan lakonannya. Namun, sebenarnya perjalanan anak perempuan kepada penyanyi Amy (Search) ini penuh onak duri yang berliku.

Pada 2 Disember 2020, Nabila yang lebih mesra dipanggil Abil telah memuat naik satu perkongsian di Instagram bersempana ulangtahun kelahirannya yang ke-36.

Menurut Abil, masa silamnya banyak mengajar dirinya:-

“I go through hard times. I used to be lost,lonely,depressed, a lot of sadness,tears,dying,giving up,tired,broke,regrets,hurt,heartbreak.. To be honest,i sepatutnya dah mati lama dah kalau i tak kuat sebab apa yang i lalui tak mungkin mudah untuk orang lalui.. I’ve hurt a lot of people’s feeling, i do bad things, i am selfish and there’s so much hates in me..But my life journey and experience taught me how to live..ajar abil untuk menjadi who i am right now.”

– Nabila Huda
&Quot;I Sepatutnya Dah Mati Lama,&Quot; – Nabila Huda Temui Kebahagiaan Selepas 36 Tahun

Dalam menempuh cabaran, Abil tidak mahu menyalahkan sesiapa kerana ia adalah sebahagian daripada dugaan yang tertulis buatnya:-

“i will never blame anyone. I never blame failed marriage.I never blame separated family. I never blame my parents. I will never ever do that because i always believe,apa yang terjadi dah tertulis and abil kena redha,terima dan jangan sekali untuk menyalahkan. I kept on movin on..Dulu,i always believe in “one day” when i was young..even though benda tu tak pernah wujud but i always strong untuk terima dugaan yang datang..that’s what i am now.”

– Nabila Huda

Dengan penerimaan yang positif seperti ini, akhirnya Abil memberitahu dia kini mendapat kebahagiaan di usia 36 tahun:-

“Chasing my dream,being honest to myself and always forgive people who hurt me..because life is too short to be unhappy..Finally after 36 years, i found my happiness..Benda yang i wish dan berangan untuk ada keluarga yang sempurna, allah swt fulfill my wish! I am more happier now with family yang sangat sempurna. Woke up and blessed sebab i masih ada my papa ,mama, brothers and sisters, my in laws and all my good friends. I dikelilingi oleh orang yang sayang abil.”

– Nabila Huda

Alhamdulillah kerana Abil mengambil hikmah daripada setiap perkara yang berlaku.

Pemikiran seperti ini diperlukan setiap orang untuk terus berjuang ketika menghadapi cabaran hidup.

Happy birthday buat Abil!

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Rizalman Ibrahim | 14

Rizalman Sebak, Haiza Hanafi Ingin Tunaikan Hasrat Terakhir Kenalan Rapat

Elliot Page Ellen | 15

Pelakon Siri The Umbrella Academy, Elliot Page Umum Tukar Jantina Kepada Lelaki