in

Henry Golding Hos Without Boundaries Islands & Beaches

MASA UNTUK BERSERONOK TANPA BATASAN DALAM WITHOUT BOUNDARIES eksklusif di 8TV

TARIKH SIARAN: 13 JULAI 2011
HARI: RABU
MASA: 9.30 MALAM
EPISOD: 10
BAHASA: INGGERIS

Keindahan pantai Malaysia, pulau-pulau tropika, tradisi penuh warna dan panorama menarik segalanya dapat anda saksikan dalam program terbaru 8TV Without Boundaries – Islands and Beaches.

Without Boundaries merupakan sebuah program ‘travelogue’ terbitan produksi tempatan yang wajib ditonton khlayak. Program ini akan membawa anda mengembara ke pulau-pulau fantasi dan pantai-pantai indah di Malaysia.

WOB1

Meletakkan pengacara popular Henry Golding sebagai hos untuk program ini sememangnya keputusan yang sangat bijak kerana Henry sememangnya gemar mengembara dan sangat ‘adventurous’. Personaliti Henry yang selamba, peramah dan berani memcuba benda-benda baru membuatkan program ini kelihatan santai.

Without Boundaries memuatkan 10 episod yang padat dengan info dan aktiviti-aktiviti menarik sepanjang berada di pulau dan pantai. Antara destinasi-destinasi yang dimuatkan di dalam program ini Pulau Perhentian, Pulau Redang, Tenggol, Lang Tengah, Pulau Tioman, Pulau Rawa, Cherating, Pulau Langkawi dan Pangkor Laut.

Henry juga akan membawa anda ke Sabah yang cukup dikenali dengan keindahan pulau-pulau di sana antaranya Pulau Manukan, Pulau Sapid dan juga Pulau Tiga yang cukup popular kerana menjadi lokasi penggambaran rancangan realiti popular ‘Survivor’. Tidak lengkap sekiranya tidak menyelam di Sipadan dan Mabul. Henry berkesempatan ke Sipadan dan Mabul dan turut ke Pulau Layang-Layang!

NB01#083

Henry yang mempunyai sijil menyelam akan membawa anda mengenali dan menikmati keunikan dunia di dasar laut tidak ketinggalan menyaksikan keindahan alam semulajadi yang pasti memukau pandangan anda!

Bila ditanya apakah memori atau pengalamannya yang paling sukar dilupakan, Henry bercerita bagaimana dia terserempak dengan ikan jerung Hammerhead semasa menyelam di Pulau Layang-Layang. Sambungya lagi “ kami sedang menyelam di sepanjang terumbu karang dengan kedalaman 35m, tiba-tiba entah dari mana, muncul ikan jerung Hammerhead di hadapan dan saya terkedu! Saya berfikir dalam diri sendiri “besar ikan ni. Eh kejap..dekatnya ia!

Bila saya mengetuk tangki oksigen untuk menarik perhatian mereka yang lain, ikan jerung itu sudah pun berenang pergi.

Tidak hanya berseronok, Henry juga terlibat dalam kerja-kerja amal sepanjang produksi berlangsung antaranya membantu menyelamatkan penyu-penyu, batu karang, menjaga kebersihan pantai dan banyak lagi. Pelbagai informasi dan tips-tips menarik yang turut dipaparkan dalam program ini. Segalanya tanpa batasan dalam Without Boundaries!.

“Rancangan ini akan membawa anda dan menikmati keindahan pantai dan pulau di Malaysia. Jika anda pecinta pulau dan pantai, Without Boundaries pasti dapat membantu anda untuk memilih destinasi percutian anda!” ujar Cik Airin Zainul, Pengurus Besar 8TV dan ntv7.

Ikuti perjalanan penuh ‘adventure’ Henry Golding dalam rancangan Without Boundaries, setiap Rabu jam 9.30 malam bermula 13 Julai 2011 eksklusif di 8TV. Anda juga boleh menonton siaran 8TV di saluran Astro 708. Tontoni program-program kegemaran anda dengan melayari laman sesawang www.8tv.com.my / www.tonton.com.my

WOB5

WOB3

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

ELECOLDXHOT Crowned SHOWDOWN 2011 Champions

Langgan Indo Pek Astro Hanya RM12