in

Drama Penyiasatan Blue Blood di TV2

Blue Blood : Drama Bersiri Inggeris Bercorak Kepolisian Terbaharu di TV2

Blue Blood sebuah drama bersiri Inggeris terbaharu yang telah pun disiarkan Radio Televisyen Malaysia (RTM) sejak Jun lalu setiap hari Selasa, jam 12.00 malam di TV2 ternyata menerima sambutan baik daripada penonton kerana selain menggabungkan aksi-aksi kepolisian drama ini turut diselitkan juga plot kisah-kisah perundangan yang menarik untuk diikuti saban minggu.

BLUE BLOODS

Menampilkan aksi-aksi lakonan hebat Demarcus King Flex Alexander, Ronald Banse Richard Waugh, Nicky Marlene Renee Lawston, Sydney Davenport Dylan Moore dan Jack Reagn Tony Terranciano, Blue Blood adalah sebuah drama tentang keluarga pelbagai generasi daripada polis yang berdedikasi kepada penguatkuasaan undang-undang di New York City. Frank Reagan adalah Pesuruhjaya Polis New York dan ketua kepada kedua-dua pasukan polis dan termasuk pasukan yang diketuai dirinya sendiri.

Beliau menjalankan tugas di jabatan sebagai diplomatik sebagaimana yang telah di pikul ahli keluarganya terdahulu malah apabila berurusan dengan politik yang melanda bapanya bernama Henry, semasa berkhidmat sebagai Pesuruhjaya.

Satu sumber kebanggaan dan pada masa sama kebimbangan untuk Frank apabila anak sulungnya, Danny, seorang detektif berpengalaman, kebanggaan keluarga dan doktor haiwan Perang Iraq yang pada ketika itu seringkali menggunakan taktik yang diragui untuk menyelesaikan kes.

Wanita tunggal dalam keluarga Reagan iaitu Erin pula memikul tugas menjadi pembantu selain pada masa sama berfungsi sebagai penasihat undang-undang untuk adik-adiknya dan bapanya. Manakala Jamie yang paling bongsu dalam keluarga Reagan adalah seorang lepasan Harvard Undang-undang dan ‘anak emas’ dalam keluarga.

Walau bagaimanapun Jamie tidak dapat menafikan tradisi dalam keluarga di mana Jamie kemudiannya setelah berfikir panjang memutuskan untuk melepaskan masa depan yang menguntungkan dalam undang-undang semata-mata mahu menyambung tradisi menjadi seorang anggota polis.

Pelbagai adegan mendebarkan dan diselang-selikan dengan babak-babak konflik kekeluargaan mengisi drama bersiri Inggeris arahan Michael Cuesta ini sepanjang 22 episod siarannya yang boleh diikuti penonton yang gemarkan drama bercorak kepolisian ini.

Blue Blood menemui penonton setiap hari Selasa, jam 12.00 malam hanya di TV2.

poster Blue Blood di TV2

Blue Bloods

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Teater Kotak Hitam

DiGiMusic Offer Sony Ericsson W8 Walkman phone