in

Drama Pangeran Penggoda Lakonan Chelsea Olivia Wijaya di 8TV

PANGERAN PENGGODA
Setiap Sabtu & Ahad
Masa: 10.30 pagi
26 episod

Anda mahukan sesuatu yang menarik untuk menyemarakkan hujung minggu anda? 8TV membawakan anda sebuah drama bersiri popular dari Indonesia berjudul Pangeran Penggoda. Drama ini menemui penonton setiap Sabtu dan Ahad jam 10.30 pagi hanya di saluran hip 8TV.

Pengeran Penggoda mengisahkan mengenai seorang remaja wanita yang bernama Bulan (lakonan Chelsea Olivia Wijaya) seorang gadis cantik yang baik hati jatuh cinta pada Alan (Glen Alinskie) yang belajar di kolej yang sama namun tidak berani meluahkan isi hatinya. Ditambah dengan sikap Alan yang serius membuat Bulan takut untuk mendekati Alan. Atas sokongan Liana (Jesyca Parera) dan Viny (Risti Tagor) yang merupakan rakan baik Bulan, beliau memberanikan diri menulis surat cinta untuk Alan.

Malangnya surat tersebut jatuh ke tangan Tora (Mischa Chandrawinata) seorang pemuda yang nakal dan ditakuti ramai. Tora mengancam akan menyebarkan surat cinta itu kepada semua teman-teman di kolej jika Bulan tidak mahu menjadi anak buahnya. Bulan terpaksa akur dan beliau harus menurut perintah Tora bermula dari menyiapkan kesemua kerja-kerja sekolah Tora sehingga terpaksa membelikan makanan untuk Tora.

Bulan yang tidak tahan dengan sikap Tora akhirnya memberanikan diri untuk meluahkan perasaannya kepada Alan. Ternyata Alan juga menyukai Bulan dan mereka akhirnya menjadi sepasang kekasih. Bulan kemudiaannya berusaha untuk keluar dari kumpulan Tora dengan sokongan dari Alan.

Sementara itu ibu Bulan; Ana (Maudy Wilhelmina) yang sudah lama menjanda dilamar oleh seorang lelaki kaya. Ana terpaksa ke luar kota atas urusan kerja dan telah menghantar Bulan ke rumah bakal suaminya sebagai penjaga sementara. Bulan amat terkejut apabila mendapati bakal suami ibunya adalah bapa kepada Tora.  Dengan berat hati Bulan terpaksa tinggal serumah dengan Tora. Tora yang terkenal dengan sikap nakalnya kerap mengganggu Bulan dan dari situlah timbul bibit-bibit mesra di antara mereka.

Berita tentang Bulan dan Tora yang tinggal serumah kini menjadi berita hangat di kampus dan hal itu membuatkan Alan cemburu. Hubungan Alan dan Bulan semakin renggang kerana mereka sering bertengkar dengan perkara yang remeh temeh.

Hubungan Bulan dan Tora semakin akrab namun sering mendapat halangan dari Wina (Chacha Frederica) yang merupakan teman baik Tora. Ternyata halangannya tidak berakhir di situ apabila nenek Tora – Eva juga kurang senang dengan hubungan yang terjalin di antara Tora dan Bulan. Eva kemudiannya merancang untuk menjodohkan Tora dan Tiara.

Di tengah-tengah kemelut cinta mereka, kekasih pertama Bulan – Angga muncul dan telah mendaftar di kolej yang sama dengan Bulan.

Bulan dan Tora berada di dalam dilema. Adakah mereka akan bersama sebagai kekasih atau bersatu sebagai saudara dan memilih pasangan masing-masing?

Apakah keputusan yang bakal dibuat oleh Bulan dan Tora? Semuanya terjawab dalam drama bersiri Pangeran Pennggoda yang sedang bersiaran di saluran hip anda, 8TV setiap Sabtu dan Ahad  jam 10.30 pagi.

8TV juga boleh ditonton menerusi saluran 708 Astro anda.

Kini anda juga boleh menonton rancangan kegemaran anda melalui telefon bimbit anda dengan melayari www.mobile.8tv.com.my.

What do you think?

73 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Leave a Reply

Loading…

0

Written by Budiey (Admin)

Penggemar filem seram yang sentiasa mengemaskini pengetahuan tentang gajet & teknologi masa kini dan masih tegar menjadi penulis portal hiburan & gaya hidup sepenuh masa sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber yang aktif menemubual selebriti dan menerbitkan video Buletin Viral di Budiey Channel.

Xpresi Remaja Dedahkan Gejala Keruntuhan Akhlak

Seminar Cantik Bersama Wanita Anjuran TV3