in , ,

Drama Bersiri Cinta Dalam Hati Lakonan Remy Ishak & Dira

13 Episod ‘Cinta Dalam Hati’ Remy Ishak dan Dira Abu Zahar di TV1

Gandingan pelakon Remy Ishak dan Dira Abu Zahar bakal disatukan dalam sebuah drama cinta yang menguji kesetiaan, kejujuran selain menuntut pengorban besar daripada seorang kekasih terhadap pasangannya disiarkan Radio Televisyen Malaysia (RTM) mulai 15 September depan menerusi TV1.

Drama bertajuk Cinta Dalam Hati yang menghiburkan petang hari anda jam 7.00 malam, setiap Sabtu dan Ahad ini turut dibantu pelakon Fazreen Rafi, Azhan Rani, Fikhree Bakar, Tunku Norhanis, Azza Suhaimi, Kismah Johar dan Azlan Ayob.

Drama Cinta Dalam Hati

13 episod drama arahan Zul R’shad ini mengetengahkan watak Dino, seorang graduan lulusan Persembahan Kreatif dari UiTM telah menjalin hubungan cinta dengan Munira, gadis sekampung dengannya. Ibu Munira, Mariam menghidap penyakit buah pinggang. Tinggal jauh di pedalaman nyata menyukarkan Mariam dan penduduk setempat untuk menjalani hemodialisis. Lalu Dino dan Munira berhasrat untuk membeli mesin tersebut dengan bantuan Doktor Roslan.

Dalam merealisasikan hasrat tersebut, Dino berusaha menyiapkan skrip Filem Cinta Dalam Hati yang mengisahkan percintaan mereka berdua dan hasil bayaran skrip tersebut akan digunakan untuk membeli mesin hemodialisis. Malangnya, sebelum skrip tersebut disiapkan, Munira telah meninggal dunia akibat barah paru-paru.

Kematian Munira menguatkan lagi semangat Dino untuk menyiapkan skrip tersebut dan akhirnya diserahkan kepada Othman Hisham, seorang pengarah yang dikenalinya ketika menjalani penggambaran telefilem di kampungnya. Ketika itu Dino diminta membantu untuk mencari lokasi.

Othman Hisham berjaya memujuk Rio Darwan untuk melabur dalam filem berkenaan, bagaimanapun Rio meletakkan syarat Irama yang memegang watak utama. Jika tidak, dia akan menarik diri dari perojek berkenaan. Irama memang pelakon terkenal tetapi belum pernah berlakon filem. Dia gembira menerima tawaran tersebut, bagaimanapun apabila tahu Rio yang membiayai projek berkenaan, dia menolaknya.

Badrul, pengurus peribadi Irama dan Elfi, wartawan dan juga kawan baik Irama tidak mahu Irama mencampur adukkan hal peribadi dengan kerjaya. Ini kerana, Rio adalah bekas kekasih Irama. Mereka pernah dinobatkan sebagai pasangan paling bahagia tetapi kebahagiaan itu diragut apabila Rio ditangkap khalwat dengan artis baru. Sejak itu, Irama berjanji tidak akan melihatkan diri dalam sebarang projek Rio. Dino kecewa apabila Irama menolak tawaran tersebut kerana hasratnya untuk membeli mesin hemodialisis tidak akan kesampaian.

Bagaimanapun selepas berjumpa dengan Dino dan mengetahui tujuan Dino yang sebenarnya, Irama akhirnya terpanggil untuk membantu Dino. Sejak itu hubungan Irama dan Dino mula akrab tetapi cuba dihalang oleh Rio. Rio mahu Irama kembali ke pangkuannya.

Dalam diam, Dino sebenarnya turut jatuh cinta pada Irama, bagaimanapun perbezaaan status serta konflik yang berlaku di antara mereka dengan Rio, menyebabkan Dino menarik diri. Manakala Irama pula, walaupun didesak oleh Rio, pintu hatinya memang tertutup untuk Rio.

Dino akhirnya sedar tentang kesucian cinta Irama terhadapnya. Dia kembali mencari Irama untuk meminta maaf dengan apa yang berlaku dan menjelaskan kenapa dia menjauhkan diri daripada Dino angkara Rio yang mengugut akan menghalang karier Irama. Dino tidak mahu karier Irama musnah kerananya. Akhirnya hubungan mereka bertaut dan Rio pula sekali lagi ditangkap khalwat dengan Shasha, pelakon baru.

Dalam waktu yang sama, cinta Nadia dan Iskandar menghadapi dilema apabila Nadia disahkan menghidapi virus HIV. Stigma masyarakat terhadap pesakit HIV menyebabkan Iskandar keliru untuk meneruskan hasratnya untuk meminang Nadia walaupun dia amat menyintai Nadia. Nadia pula yang merasakan kehidupannya telah berakhir, telah berhenti kerja dan pulang ke rumah neneknya, Kalsom di kampung.

Sepanjang berada di kampung, Dino berjaya memberi semangat dan kekuatan kepada Nadia. Dino turut membuka minda Iskandar tentang penyakit HIV yang sebenarnya. Akhirnya Iskandar nekad untuk meneruskan hasratnya meminang Nadia, bagaimanapun sebelum impian itu terlaksana, satu kejadian berlaku yang menyebabkan Iskandar terpaksa melupakan hasrat untuk bersatu dengan Nadia selama-lamanya. Apakah yang berlaku sebenarnya? Bagaimana pula penyudah kepada hubungan Dino dan Irama?

Cinta Dalam Hati Satukan Remy Ishak Dan Dira Abu Zahar

Turut Dibantu Azhan Rani &Amp; Azza Af

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Drama Lelaki Lakonan Shafie Naswip Sein Ruffedge

Harga Samsung Galaxy Note 10.1 di Malaysia