in ,

Angah Raja Lawak Suka Makan Cacing?

Pelawak terkenal yang menempa nama dari program realiti Raja Lawak, Angah dengar katanya memang suka makan cacing dari zaman kanak-kanak lagi. Oooh, patutlah badan Angah Raja Lawak ni bukan main sihat lagi ya, makan cacing rupanya? Berita ini disampaikan sendiri oleh penduduk Kampung Angan Tak Sudah sendiri. Diceritakan dulunya Angah yang digelar Atan ni sebenarnya seorang yang lurus bendul, ringan tulang dan kerjanya pula sebagai penggali kubur, dipercayai telah memakan cacing di pinggir sebuah kubur?

Angah Suatu Malam Kubur Berasap

Ya, ini bukan cacing tipu atau cacing buatan ke atau cacing olok-olok ya, ini cacing betul yang real punya. Siap gerak-gerak lagi cacing tu masa Angah makan tu.

Mungkin dalam kepala pembaca sekarang, dah ragu-ragu tentang fakta (auta?) yang Budiey tulis kat atas ni. Okay, jangan peningkan kepala anda, kerana pada hakikatnya, ini cuma satu komitmen dan kesungguhan yang mahu ditunjukkan oleh pelawak berbadan besar ini untuk merealisasikan satu babak paling geli-geleman sepanjang tahun 2011 ini.

Mungkin kerana itu jugak, Budiey dapat tahu yang Angah sanggup makan satu pinggan cacing demi menjayakan satu babak seram dalam filem Suatu Malam Kubur Berasap. Oooh noo, betul ke apa yang Budiey dengar ni? Kalau kasi kat Budiey makan cacing tu, upahlah RM1juta pun, memang tak lah kan, nak makan cacing yang betul-betul cacing tu, kan?

OMG! Seriau dan geli geleman betul bila Budiey mendengar cerita ini. Betulkah Angah suka makan cacing pada zaman kanak-kanak atau Angah dipaksa makan cacing tu semasa menjayakan watak Atan di lokasi Suatu Malam Kubur Berasap? Itu yang Budiey nak tahu sangat. Jadi, pada malam ni, Budiey akan jumpa Angah dan nak interview Angah, nak tanya la jugak samada dia betul-betul makan cacing tu untuk kepuasan hawa nafsu atau memang terpaksa mengikut skrip filem ini.

Suatu Malam Kubur Berasap

Begitulah kisah kehidupan Atan, watak yang sangat unik dan berkarakter yang dibawa oleh Angah di dalam filem terbaru terbitan OutLoud Studios yang akan ditayangkan di seluruh pawagam serentak seluruh Malaysia pada 22 Disember 2011 ini… berjudul Suatu Malam Kubur Berasap… atau dalam bahasa Inggerisnya, One Nite Smoking Grave? Itu usikan spontan dari Along Raja Lawak kat twitter. Ya, Along Raja Lawak pun berlakon dalam filem ni dengan membawa watak seorang kutu rayau bernama Burn. Wataknya agak lucu bagi Budiey sebab ni memang kecoh sikit, suka merempit dengan motor kapcainya.

Budiey percaya ramai pembaca yang dah menonton trailer filem ini. Melalui trailer ini pun, Budiey rasa ramai pembaca yang rasa teruja untuk menonton filem ini. Adakah filem ini 100% seram atau 100% komedi? Atau ada ramuan kedua-duanya sekali, seram dan komedi?

Sebagai salah seorang peminat filem seram yang dah tonton filem arahan Ernie Chen ini, Budiey hanya boleh katakan semasa babak seram, filem ini dirasakan sangat-sangat seram tapi semasa babak komedi pula, memang kelakar habis. Selain itu, Budiey menggesa anda semua untuk menyerang pawagam mulai 22 Disember ini dan berilah penilaian sendiri tentang filem ini.

Selain Along Charm dan Angah Raja Lawak, filem ini dilakonkan juga oleh Azrul Zaidi (sebagai Pet), Zac Diamond sebagai Mie, Wira Raja Lawak sebagai Jedel, Accapan, pendatang baru Nurul Ain Nordin sebagai Siti dan menggandingkan dua orang pelakon veteran iaitu dan Rusminah Sidek dan juga tribute kepada Allahyarham Zami Ismail. Budiey difahamkan filem Suatu Malam Kubur Berasap adalah filem terakhir lakonan Allahyarham Zami Ismail. Jadi, kepada peminat Pak Zami, kenalah datang ke pawagam tonton filem terakhir Allahyarham.

Dalam filem yang menampilkan kisah hantu 1Malaysia ini, banyak scene dilakonkan pada waktu malam. Sudah tentu banyak sekali pengalaman-pengalaman yang menyeramkan dialami oleh pelakon dan krew pengambaran. Maklumlah, diaorang berlakon pun dalam hutan tebal dan dipercayai kat situ memang berpuaka ya amat!

Antara kejadian yang menyeramkan, semasa waktu pengambaran, pelakon baru bernama Ain terpaksa berendam dengan hanya berkemban di dalam Sungai Sendat di Ulu Yam pada jam 3 pagi dengan keadaan gelam dan menyeramkan. Boleh bayangkan perasaan Ain semasa melakonkan watak Siti. Dengan air yang memang sejuk dan ntah apa lah yang ada dalam sungai tu, ditambah lagi dengan suasana sekitar yang sunyi sepi, ooo… memang seriau betul. Tapi demi menyahut cabaran dari pengarah, Ain berjaya juga melakonkan babak mencabar ini dengan jayanya.

Suatu malam kubur berasap

Penerbit dan pengarah filem SMKB ini berharap filem pertama ini dapat mencetuskan fenomena baru dalam industri perfileman tempatan, sekaligus dapat memberikan kepuasan kepada penonton. Ernie Chen juga berpuas hati kerana dapat menyelesaikan filem ini dalam masa yang singkat iaitu 40 hari. Pengambaran dibuat di 3 buah lokasi iaitu Rawang, Kuang dan Damansara Utama.

Nak tahu apa yang Budiey ceritakan kat sini betul atau tak, kenalah tonton filem Suatu Malam Kubur Berasap mulai 22 Disember ini di pawagam berhampiran dengan anda.

Untuk maklumat lanjut, sila layari fanpage Facebook: https://www.facebook.com/suatumalamkuburberasap dan laman web rasmi http://suatumalamkuburberasap.com

Poster Suatu Malam Kubur Berasap

Angah Suatu Malam Kubur Berasap

Angah Suatu Malam Kubur Berasap

Suatu malam kubur berasap

What do you think?

73 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Loading…

0

Written by Budiey (Admin)

Penggemar filem seram yang sentiasa mengemaskini pengetahuan tentang gajet & teknologi masa kini dan masih tegar menjadi penulis portal hiburan & gaya hidup sepenuh masa sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber yang aktif menemubual selebriti dan menerbitkan video Buletin Viral di Budiey Channel.

HTC Desire S Nampak Sempurna Dengan Pakej U28

Sungei Wang Bantu Stepping Stones Living Centre