in ,

Altimet Sambut Hari Lahir Ke Era Metaverse Dengan Keluaran NFT Eksklusif di PENTAS.IO

Kemunculan NFT atau non-fungible token (juga dikenali sebagai aset digital seni kripto) telah melanda dunia dalam bab teknologi kewangan dengan penglibatan syarikat antarabangsa utama, selebriti dan juga pengumpul seni yang melihat penggunaan NFT sebagai langkah besar dalam industri seni dan landskap digital.

Di peringkat global khususnya, ramai penyokong NFT mengambil peluang keemasan ini untuk mengambil bahagian dengan menghasilkan seni kripto yang unik dengan mencipta atau berdagang sesama sendiri. 

Tak terkecuali dengan fenomena era digital masa kini, usahawan dan penyanyi rap tempatan, Altimet melihat potensi NFT diperlukan untuk mengembangkan industri kreatif di Malaysia sejak dari awal lagi.

“Populariti NFT yang semakin meningkat naik telah menyaksikan orang ramai cuba mencipta segala-galanya termasuklah seni, muzik dan juga kasut! Kami menyaksikan pelbagai kreativiti artis Malaysia yang sangat menakjubkan sehingga mereka mendapat pengiktirafan di peringkat antarabangsa.

Mengabdikan hasil digital yang unik ke dalam NFT pastinya meru- pakan peluang yang terbaik untuk mereka mempamerkan dan menonjolkan bakat yang sedia ada di Malaysia”. 

Menuju ke era metaverse buat kali pertama, Altimet telah mengambil langkah untuk bekerjasama dengan tiga artis popular Malaysia iaitu Konfederasi, Panda Punk dan Tun Aqhari untuk mengeluarkan beberapa ilustrasi eksklusif.

Altimet

Edisi terhad ini turut disertakan klip audio single hit daripada Altimet seperti ‘Mambang’, Saya’ dan ‘Am- boi’ untuk memberikan pengalaman yang lebih eksklusif untuk pengumpul NFT. 

Bukan itu sahaja, Altimet turut akan melancarkan single terbaru yang berjudul ‘Ko- tarayaku III’ yang dicipta oleh Emir Hermono dan Puffie Top sebagai NFT. Lagu tersebut akan menampilkan video susunan foto tanpa henti yang diatur khas oleh jurugambar tempatan, Patrick (dari Heart Patrick Photography). 

Ilustrasi eksklusif yang dihasilkan bersama-sama dengan ‘Kotarayaku III’ telah di- lancarkan untuk jualan menerusi pentas.io pada 27 November, bersempena dengan ulang tahun Altimet yang ke-43. Altimet juga telah berjanji untuk mendermakan hasil jualannya kepada badan amal yang terpilih. 

“Saya jenis tidak reti untuk duduk diam dan sentiasa mencari cara yang berbeza untuk berkembang. Cara apa lagi yang terbaik untuk meraikan hari lahir saya den- gan menyelami bentuk seni baharu yang semakin berkembang maju dalam era globalisasi masa kini. Ia adalah satu peluang keemasan bagi saya untuk berkolabo- rasi dan bekerjasama dengan rakyat Malaysia yang berbakat. Saya sebenarnya tidak sabar untuk melihat apa lagi yang boleh dibawa oleh industri seni kreatif ke dalam era digital dalam masa terdekat ini”, kata Altimet lagi. 

Untuk perkembangan terbaru Altimet, ikuti di saluran berikut: 

Facebook: www.facebook.com/altimetonline

Instagram: www.instagram.com/altimet

Twitter: www.twitter.com/altimet

YouTube: www.youtube.com/altimetonline 

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

vivo Malaysia Bakal Bawa Masuk vivo V23e, Sebuah Telefon 5G Baharu

Nyanyian Semula LAYU DI HUJUNG MEKAR Afieq Shazwan Trending di Youtube