in

Video Saiz Badan Cantik Dari Zaman Dulu Sampai Sekarang

Kecantikan adalah di mata yang melihat, tetapi mata dapat melihat perkara yang sangat berbeza bergantung pada masa dan tempatnya. Hari ni, Budiey ada menonton sebuah video Buzzfeed yang telah merakam beberapa orang model wanita yang menunjukkan kepada kita bagaimana konsep jenis badan seorang wanita ideal ini yang kononnya cantik pada pandangan mata pada awal abad dari dulu sampailah ke zaman sekarang. Sedikit sebanyak kita tahu selera orang zaman dulu dengan selera orang zaman sekarang dan kita boleh melihat ianya berubah sepanjang sejarah.

Kita semua mungkin mempunyai beberapa idea tentang bagaimana wanita dari semua tempoh sejarah yang berbeza dalam video yang berpakaian, tetapi idea bahawa terdapat jenis badan ideal yang berbeza mungkin tidak berlaku kepada ramai di antara kita. Seragam sesuai baju mandi yang dipakai oleh semua model dalam video sikit sebanyak membantu menyerlahkan perbezaan antara badan-badan mereka.

Budiey kira tiada garis panduan yang betul untuk menunjukkan tidak ada satu cara yang betul untuk mentafsir kecantikan wanita. Bagi anda pula bagaimana? Wanita yang macamana yang korang suka?

women-ideal-body-type-history-video-12

women-ideal-body-type-history-video-20

women-ideal-body-type-history-video-16

women-ideal-body-type-history-video-11

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Gambar Sekitar Showcase BLACKHEART Amanda Imani di No Black Tie

L’Oréal Paris Anjur The Brush Contest