in

Gambar Selebriti Keluar Mengundi di Pilihanraya Umum Ke-13

[dropcap]H[/dropcap]ari ini, tanggal 5.5.2013. Hari rakyat Malaysia keluar mengundi! Ya, hanya tinggal beberapa jam saja lagi kita akan mengetahui keputusannya dan menerima kerajaan yang baru yang terus memimpin rakyat untuk lima tahun lagi.

Apa pun, sejak dari seawal jam 8 pagi tadi hingga setakat jam ini, suasana di seluruh tanah air cukup meriah. Di laman-lama sosial seperti Twitter, Facebook dan Instagram juga meriah!

Meriah dengan foto-foto mereka yang berkongsi (menerusi Twitter dan Instagram) rasa teruja mereka keluar mengundi juga gambar jari – iaitu ‘hasil’ sistem baru yang di syaratkan, akan tercalitnya dakwat biru di jari sebagai bukti anda sudah mengundi.

Tidak terkecuali selebriti tanah air juga ramai yang berkongsikan keterujaan mereka menjalankan tanggungjawab sebagai rakyat Malaysia seperti, Dato’ Siti Nurhaliza, Fida Ibrahim, Jipie (Pesawat), Jacyln Victor, Erra Fazira, Hani Madu, Hairi Osman, Zed Zaidi, Iqram Dinzly dan Sharifah Amani.

Buktinya? Lihatlah jari runcing mereka ini. Gambar Kredit dari Instagram dan Twitter Selebriti.

toktingundi

Artis Mengundi

amani(2)

Artis Mengundi

dynas mokhtar

Artis Mengundi

fida(1)

Artis Mengundi

iqram(1)

Artis Mengundi

liyana fizi

Artis Mengundi

hairie otman

jipie

Artis Mengundi

erra fazira(1)

farid dan adik

Artis Mengundi

umie aida

Artis Mengundi

erma fatima-horz

zed zaidi

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Best-in-Class Windows PCs Under Newly Expanded ATIV Brand

Ucapan Selebriti Kepada Perdana Menteri & Kerajaan Selepas PRU13