in

Single Kedua Angel Dust Lynnzay Dikaitkan Dengan Dadah?

Baru-baru ini, penyanyi terbaru Lynnzay yang mula dikenali kerana lagu ‘Jejaka Idaman 2.0’ yang penuh kontroversi telah meriliskan single keduanya yang berbahasa Inggeris.Namun seperti biasa,jagung muda dalam industri hiburan pasti akan diusik dan ada percubaan untuk menjatuhkan reputasi beliau.

[dropcap]L[/dropcap]agu kedua Lynnzay bertajuk ‘ANGEL DUST’ telah dikaitkan dengan nama sejenis dadah? Benarkah? Ada mulut-mulut yang mengatakan Lynnzay tidak kaji-selidik dahulu sebelum meletakkan tajuk lagu ini.

Jelas Lynnzay yang berbunyi agak terkilan dan kecil hati:

“Saya sedia maklum ianya nama sejenis dadah. Tapi tak berniat nak memberi mesej yang tak elok. Lagu ni simple je mesej dan penyampaian saya. Love can make you high and happy, itu je mesejnya. Kalau saya letak ‘ecstasy’, typical sangat. So, saya letaklah ‘Angel Dust’. Somehow, ada jugak yang relate dengan bidadari. Di mana mitosnya fairy dust or angel dust can make people fall in love and be happy. So, daripada fikir yang negatif, cubalah fikir yang positif. Saya marah betul kalau setiap perkara penyanyi baru macam saya buat nak di jadikan isu negatif. Saya minta para pendengar dan penyokong muzik tempatan cuba berfikiran kreatif dan think outside the box, baru diri sendiri, industry dan negara boleh maju.”

[dropcap]B[/dropcap]agaimanapun, di sebalik kekecewaan terhadap komen negatif ini, Lynnzay sempat berkongsi berita gembira tentang perancangannya untuk menerbitkan album pertamanya yang bakal muncul pada awal tahun hadapan.

[pullquote align=”right”]Ada mulut-mulut yang mengatakan Lynnzay tidak kaji-selidik dahulu sebelum meletakkan tajuk lagu ini.[/pullquote]

Mengulas dengan hanya sedikit informasi, Lynnzay yang berkebolehan menulis lagu dan menari ini hanya memberitahu bahawa dia ingin memberikan kelainan dan cuba memberi pendekatan yang berbeza terhadap peminat dan penyokong Lynnzay dan industri muzik tempatan.

Membawakan genre urban yang berunsurkan ‘pop’ dan ‘rnb’,Lynnzay dengan sepenuh keyakinan menulis semua lagunya sendiri dan membuat kolaborasi bersama beberapa penyanyi berbakat yang lain seperti Nabil Zamanhuri, Karmal, Juzzthin dan juga pendatang baru yang punyai bakat seperti Nicki Minaj bersama Cassey Maximus.

Adakah percubaan berani Lynnzay untuk pembikinan album urban dan bergerak secara independent ini akan berhasil dan membuka mata Malaysia tentang bakat beliau? Nantikan pada tahun hadapan!

Lynnzay Affandy

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Aznil Hj Nawawi Ketua Penyamun Muzikal Ali Baba di Istana Budaya

Shila Amzah Calon Pemenang World Best Female Artist World Music Awards 2012