in ,

L’Zzay Lancar Lagu Raya JOGET SELFIE RAYA

‘JOGET SELFIE RAYA’. Melihat saja tajuknya, anda sudah boleh menjangka konsep dan kandungan lagu ini. Kali ini, L’Zzay mempertaruhkan lagu Raya buat pertama kalinya selepas bertahun berkecimpung dalam muzik industri.

Jika dilihat kecederungan penyanyi terbaru, kebanyakan mereka gemar menghasilkan lagu Raya yang berbunyi lebih kepada genre muzik terkini, Tetapi, L’Zzay yang sinonim dengan lagu-lagu urban dan rancak pula telah membuat keputusan yang agak berani dengan mempertaruhkan lagu berentak joget.

L'Zzay1

Lagu ini menyelitkan unsur-unsur nasihat, sindiran, hiburan dan kejadian yang sebenar berlaku ketika menyambut hari Raya. Anda boleh kaitkan diri anda sendiri dengan lirik yang dihasilkan oleh L’Zzay.

Kata L’Zzay:

“Idea lagu ini datangnya daripada kawan pengurus saya, Ellyna. Kami saja-saja melepak dan berbincang tentang lagu Raya dan saya sendiri memang dibesarkan dengan lagu-lagu nostalgia Raya yang berbunyi lama. Tapi, saya still mahukan sesuatu yang trendy dengan topic yang fun dan berkait rapat dengan pendengar. Jadi, Elly pun suggest lah untuk buat lagu yang berkaitan dengan ‘selfie’ dan disokong oleh manager saya. Sebab, obviously sekarang kita boleh tengok sesiapa pun tidak kira golongan umur dan jantina, memang suka ber’selfie’, kadang-kadang sampai lupa diri. Saya sendiri pun macam tu. Tambah-tambah ketika waktu Raya. Haha. So, it’s a hot topic.”

“Kandungan lagu sudah berbunyi terkini, tapi saya memang berpendirian bahawa lagu Raya harus mempunyai nilai-nilai tradisional Melayu. Jadi, saya pun gabungkanlah lyrics bertopik ‘selfie’ di hari Raya dengan muzik rentak joget, dibantu oleh seorang produser muzik muda yang talented, Rudy Halim. Lagu ini diedarkan oleh Sony Music. Alhamdulillah, mereka percayakan keunikan lagu ini. Saya juga harap apa yang mereka rasakan, anda juga rasakan yang sama.

Please do hashtag semua topik-topik Raya yang berkaitan : #selfieraya #ootdraya #throwbackraya #bajuraya #kuihraya #duitraya #unblockhati #wakdoyok #janganselfiedipusara #mohonterasa #selamathariraya. Semua ini ada dalam lagu ni. Kena dengar tau!”

Khabarnya, lagu ini akan berada di dalam album kompilasi raya istimewa dengan otai-otai yang lain seperti Amy Mastura, Alyah, Dato AC Mizal, Noh Salleh, Aweera dan sebagainya, terbitan Sony Music yang akan berada di pasaran tidak lama lagi. Dan bila dilihat balik lirik lagu ‘JOGET SELFIE RAYA’ ini, ada sebut nama Wak Doyok.

Nak tahu apa yang diceritakan dalam lagu Raya L’Zzay ini? Anda boleh klik link saluran LZzayVevo ini untuk nikmati lagunya yang baru saja diriliskan semalam : http://vevo.ly/O9jeSF dan kalau ingin tahu perkembangan L’Zzay, boleh ikuti laman Facebook : www.facebook.com/LZzayOnline atau Instagram : www.instagram.com/LZzayAffandy

L'Zzay 00018 2

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Alex Goh & Epsilon Kueen Menang 2015 K-POP World Festival di Malaysia

Raya Sakan Fest 2015 at Kuala Lumpur Convention Center