in , ,

Sweet Qismina Akhirnya Berjaya Miliki Rumah Sendiri Setelah Cuba Nasib

Kerja keras pelakon Sweet Qistina membuahkan hasil apabila berjaya membeli sebuah rumah pada usia muda.

Sweet Qistina, pelakon yang gigih bekerja keras, akhirnya berjaya memiliki rumah sendiri pada usia muda. Selepas bertahun-tahun mencuba nasib dan menunggu kelulusan daripada bank, tahun 2024 membawa rezeki yang baik buat Farhanna Qismina Supandi.

Dalam keterangannya di Instagram, Sweet Qistina berkongsi kisah perjuangannya untuk memiliki rumah. Walaupun pernah mencuba beberapa kali dan menempuh cabaran, dia menyatakan bahawa Allah menentukan rezeki, dan pada tahun 2024, dia akhirnya dapat memiliki kunci rumahnya.

Sweet Qismina Akhirnya Berjaya Miliki Rumah Sendiri Setelah Bertahun Cuba Nasib

“Bertahun-tahun cari rumah. Bertahun juga tunggu nama lepas dekat bank.
“Sampai rasa banyak deposit keluar untuk buat tempahan tetapi Allah kata bukan rezekikan. Kita reda.
“Rumah ini pun sepatutnya tahun lepas dapat kunci tetapi alhamdulillah Allah dah tulis tahun 2024 awak akan dapat kunci,”

– Sweet Qistina
Sweet Qismina Akhirnya Berjaya Miliki Rumah Sendiri Setelah Bertahun Cuba Nasib

Dalam masa sama, isteri kepada aktor Adam Lee itu turut memaklumkan bahawa dia pernah memasang niat akan membeli rumah sebelum berkahwin.

“Rasanya niat pentingkan? Masih ingat bila kita bercakap, sebelum kahwin jom kita pastikan masing-masing dapat beli aset dulu untuk keluarga. Jom buat sama-sama.

“Alhamdulillah sangat. Yang penting Allah bagi rezeki untuk kami berdua betul-betul waktu dah nak tunang,”

– Sweet Qistina

Sweet juga mendedahkan bahawa dia pernah berniat untuk membeli rumah sebelum berkahwin. Dia menyatakan betapa pentingnya niat tersebut dan bersyukur kerana Allah memberi rezeki kepada mereka berdua sebelum berkahwin.

Dalam perkongsian tersebut, Sweet turut membagi pengalaman yang tak terlupakan bersama ibunya, yang menjadi sokongan penting sepanjang proses pembelian rumah. Dia mengucapkan terima kasih kepada ibunya yang sentiasa bersamanya, baik ketika melihat rumah contoh mahupun dalam setiap detik proses pembelian.

Sweet Qismina Akhirnya Berjaya Miliki Rumah Sendiri Setelah Bertahun Cuba Nasib

“Kenangan yang paling tak boleh lupa rasanya satu tahun memang ke hulu ke hilir dengan mama pergi tengok rumah contoh.
“Terima kasih mama untuk segalanya baik rumah baharu atau lama, semua pergi tengok.
“Sekarang kita berjaya sayang dan kita mampu lakukan mama. Terima kasih Allah atas pinjaman dunia ini,”

– Sweet Qistina

Ramai rakan artis turut berkongsi kegembiraan, termasuk Daiyan Trisha, Zahirah Macwilson, Nabila Razali, dan Riena Diana. Sweet Qistina dan suaminya, Adam Lee, yang mendirikan rumah tangga pada 24 Oktober 2022, kini dapat bersukacita dengan memiliki rumah sendiri sebagai langkah pertama ke arah pembinaan keluarga yang bahagia.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Song Kang Akan Masuk Tentera, Berjanji Akan Terus Hargai Sokongan Peminat

Atikah Suhaime Kini Bergelar Datin, Bernikah Dengan Datuk Lokman Teh