in

Slot Friday Nite On 2 Sepanjang April 2011

FILEM-FILEM INGGERIS HEBAT MENANTI PENONTON SLOT FRIDAY NITE ON 2 SEPANJANG APRIL 2011 DI TV2

Peminat artis antarabangsa terkenal seperti Tom Selleck, Julia Robert dan ramai lagi usah ketinggalan menyaksikan tayangan filem-filem hebat yang dijanjikan Radio Televisyen Malaysia (RTM) yang mengisi Slot Friday Nite On 2, setiap Jumaat, jam 12.00 malam di TV2.

Bermula dengan tayangan filem Jesse Stone : Death In Paradise (8 April 2011), Pumpkin-head : Ashes To Ashes (15 April 2011), America’s Sweethearts (22 April 2011) dan National Security (29 April 2011) yang kesemuanya menggabungkan elemen misteri, penyiasatan, percintaan dalam slot yang sama ini.

Kisah pembongkaran jenayah misteri dibawakan dalam filem Jesse Stone : Death In Paradise yang berlegar sekitar kisah ketika tubuh seorang remaja berusia empat belas tahun ditemui di pinggir sungai Massachusetts. Ketika itu Ketua Polis, Jesse Stone dan pegawai-pegawai Simpson sibuk mencari petunjuk sebenar. Penemuan cincin pada mayat yang merupakan seorang siswa itu, mereka mengenalpasti identiti gadis mati adalah pelacur tempatan, Billy Bishop.

Sementara itu, pihaknya membongkar kes berkaitan dengan situasi keganasan rumah tangga iaitu kes suami yang agresif dan kasar yang mengalahkan isterinya. Seiring penyelidikannya, Stone mendapati bahawa banyak bukti menunjukkan kes itu berkaitan dengan penulis terkenal Norman Shaw dengan korban dan dimaksudkan. Dengan menggabungkan bukti-bukti yang ada, Stone membongkar identiti penjenayah sebenar.

Filem arahan Robert Harmon ini menyaksikan kemunculan pelakon utamanya, Tom Selleck bergandingan dengan Viola Davis dan Kohl Sudduth.

Kemudiannya saksikan pula filem arahan Jake West bertajuk Pumpkinhead : Ashes To Ashes yang popular tahun 2006 yang dibintangi Doug Bradley, Lance Henriksen and Lisa McAllister. Filem ini berkongsi kisah berkaitan mati dan kubur, namun tanpa diduga ianya kembali semula untuk membalas dendam.

Pernah menjadi filem diminati ramai, menyusul filem America’s Sweethearts yang diterbitkan sekitar tahun 2001. Sebuah filem kemanusiaan berkaitan dengan penyelesaian masyarakat yang kacau-bilau. Bintang filem yang diwujudkan wataknya dalam filem yang skripnya dihasilkan oleh Billy Crystal, Peter Tolan ini berfungsi pada masa yang sama menjaga wartawan di teluk sementara seorang pengarah yang gemar menyendiri memegang tebusan filem bercetak.

Saksikan bagaimanakah pelakon handalan Julia Roberts, John Cusack and Billy Crystal beraksi dalam filem arahan Joe Roth ini.

Kisah dua pengawal keselamatan yang dibuang pada masa yang sama dalam misi operasi penyeludupan melatari filem National Security (2003) arahan Dennis Dugan. Untuk mengetahui apakah tindakan yang diambil kedua-duanya untuk mempertahankan diri masing-masing ini, pastikan anda meluangkan masa menyaksikan plot menarik lakonan bintang Martin Lawrence, Steve Zahn dan Colm Feore ini di kaca TV anda.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Catch Real Life Stories A-List Personalities on BIO

Indahnya Bersantai di Sheraton Bandung Hotel