in

Senarai Lokasi Ujibakat Idola Kecil Musim Ke-5

DEMAM IDOLA KECIL MUSIM KE-5 KINI KEMBALI

Rancangan realiti kanak-kanak Nombor Satu Malaysia, Idola Kecil, kini kembali dengan musim kelima. Idola Kecil musim kelima (IK5) terbitan TV9 ini sangat ditunggu-tunggukan oleh adik-adik yang mempunyai minat dalam bidang nyanyian.

Siapa yang ingin menjadi seperti Wada (juara IK1), yang kini sudah mempunyai album sendiri? Atau ingin mencipta nama seperti juara-juara Idola Kecil yang lain seperti Dayana (juara IK2), Harris (juara IK3) dan Fifa (juara IK4)?

tv9 idola kecil

Luahkan bakat terpendam adik-adik dan beraksikah di sesi ujibakat yang bakal diadakan di Pulau Pinang, Joihor Bharu, Kuala Terengganu dan juga Alamanda, Putrajaya bermula 22 September ini. Program yang pernah mencecah hingga 1.5 juta penonton ini bukan sahaja menggilap bakat kanak-kanak berusia antara 9 hingga 12 tahun, malahan dapat membina jatidiri mereka supaya lebih berani dan yakin pada diri sendiri.

Idola Kecil Musim ke-5 masih lagi mengekalkan Alif Satar sebagai hos yang sudah sinonim dengan panggilan Abang Long bagi setiap peserta Idola Kecil sejak dari musim pertama hingga kini.

Idola Kecil merupakan satu inisiatif TV9 untuk menyediakan platform bagi kanak-kanak menyerlahkan bakat nyanyian atau lakonan untuk mencipata nama diusia muda.

Pada musim ini, satu kelainan akan ditampilkan bagi memberi nafas baru untuk lebih menggalakkan adik-adik untuk mempelajari nilai-nilai murni serta memahami budaya 1Malaysia yang akan diselitkan dari segi nyanyian, tarian dan lakonan.

Uji Bakat Idola Kecil Musim Ke-5 (IK5) akan dijalankan di empat buah lokasi bermula pada jam 10.00 pagi hingga 6.00 petang. Tentunya kehadiran Cikgu Delly dan Dafi di Pulau Pinang akan menyemarakkan lagi semangat adik-adik kelak. Berikut adalah senarai tarikh dan lokasi sesi ujibakat bagi IK5.

1 Holiday Inn Resort Penang, Batu Ferringhi, Pulau Pinang 22 & 23 September 2012
2 The Zone Regency Hotel By The Sea, Johor Bharu 29 & 30 September 2012
3 Permai Hotel, Kuala Lumpur 6 & 7 Oktober 2012
4 Alamanda, Putrajaya 13 & 14 Oktober 2012

Kalau berminat, adik-adik perlu mengikut syarat-syarat untuk sesi ujibakat:

1. Peserta-peserta ujibakat hendaklah berumur sekitar 9-12 tahun
2. Warganegara Malaysia
3. Berbangsa Melayu, Cina, India atau sebagainya
4. Sila bawa salinan Sijil Kelahiran/ Kad Pengenalan berserta sekeping gambar berukuran passport.

Jangan lupa pula untuk menghafal salah-satu daripada lagu-lagu yang disediakan seperti :
1. Cari Jodoh – Wali Band
2. Carta Hati – Najwa Latif
3. Tanpa Mu – Amir Jauhari
4. Aku Skandal – Hujan
5. Lelaki Seperti Aku – Alif Satar
6. Patah Seribu – Shila Amzah

Bagi mereka yang ingin mencuba nasib untuk ujibakat di Alamanda, Nantikan kemunculan juara-juara Idola Kecil kami seperti Wada, Dayana, Haris, Fifa dan beberapa peserta daripada musim lalu membuat persembahan istimewa mereka khas buat pengunjung di sana.

Jumpa di sana ya!

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

KFC & Pizza Hut Anjur Acara Jalan Kaki Amal WORLD HUNGER RELIEF

Sinopsis Filem Sofazr The Movie Jiwa Kacau