in , ,

Boboiboy Kembali Beraksi Dengan Kisah Boboiboy Galaxy Windara di TV9

iri animasi popular BoBoiBoy mengumumkan akan kembali menghiburkan penonton di kaca televisyen melalui siri terbaharu BoBoiBoy Galaxy Windara.

BoBoiBoy, siri animasi yang sangat popular, bakal kembali menghiburkan penonton dengan siri terbaharu, BoBoiBoy Galaxy Windara. Setelah memikat hati jutaan kanak-kanak dan keluarga di seluruh Malaysia, BoBoiBoy akan kembali bersiaran di TV9 mulai 2 Jun 2024. Jangan lepaskan setiap episod baru yang akan disiarkan setiap Ahad pada jam 6.30 petang, dan boleh juga distrim secara langsung dalam HD melalui www.tonton.com.my atau aplikasi Tonton.

Selama 12 tahun, BoBoiBoy telah membina peminat setia daripada pelbagai generasi. Siri terbaru ini dijangka meningkatkan lagi keterujaan Generasi-B (BoBoiBoy) yang telah mengikuti pengembaraan mereka sejak siri pertama. Episod-episod baru ini akan mengukuhkan lagi kedudukan BoBoiBoy sebagai siri animasi kegemaran di Malaysia, dengan animasi yang lebih hebat, segar, penuh pengajaran, dan hiburan berkualiti.

BOBOIBOY GALAXY WINDARA

Tidak hanya menghidangkan jalan cerita yang menarik, penonton juga boleh menjangkakan peningkatan dalam kualiti animasi dan efek visual yang lebih memukau. Pasukan produksi MONSTA telah bekerja keras untuk memastikan setiap episod memenuhi standard tertinggi dalam industri animasi.

BoBoiBoy Galaxy Windara mengisahkan pengembaraan BoBoiBoy menghadapi dilema apabila Kuputeri, pemegang asal kuasa Elemen Tempest, tiba di Bumi untuk menuntut semula kuasanya dan menyelamatkan rakyatnya. Untuk memujuk BoBoiBoy, Kuputeri mengundangnya ke Planet Windara, di mana dia dapat menyaksikan sendiri penderitaan rakyatnya yang telah lama ditindas oleh Maharaja Reramos yang jahat.

Sempena pelancaran siri terbaharu ini, BoBoiBoy Galaxy Windara turut mengumumkan peraduan “Tonton dan Menang” yang memberikan peluang kepada penonton setia untuk memenangi hadiah-hadiah menarik. Peraduan ini berlangsung dari 2 Jun 2024 hingga 7 Julai 2024. Peraduan “Tonton dan Menang” bertujuan menghargai sokongan padu daripada peminat siri BoBoiBoy.

Untuk menyertai, penonton perlu menonton setiap episod BoBoiBoy Galaxy Windara dan meneka watak yang muncul di kaca televisyen sewaktu tayangan tersebut. Kemudian, mereka diminta mencipta dialog kreatif berdasarkan situasi yang diberikan. Jangan lepaskan peluang ini kerana pelbagai barangan eksklusif BoBoiBoy menanti anda!

Untuk maklumat terkini tentang program-program TV9, ikuti media sosial rasmi TV9 di Facebook, Instagram, dan X di @TV9Malaysia serta TikTok @TV9MalaysiaOfficial. Anda juga boleh menonton melalui myFreeview CH109, Astro CH149, unifi CH109, tonton LIVE TV, dan XTRA Live TV. Jangan ketinggalan untuk menyaksikan kembalinya BoBoiBoy dengan pengembaraan terbaharu yang pasti akan mengujakan!

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Konsert DOLLA Re:Birth The Experience Pada 3 Ogos di Zepp Kuala Lumpur

“Setiap Kekecewaan Bawa Rahmat Tersembunyi,”- Bekas Isteri Hisyam Hamid