in , ,

“Saya Akan Calonkan Lagu Yang Saya Nyanyi Pada Tahun Depan,” – Amylea

Amylea Azizan, komposer dan penyanyi yang terkenal dengan lagu ciptaannya “Selagi Ku Ada,” merasakan semangat untuk mempertaruhkan karya terbarunya dalam Anugerah Juara Lagu (AJL) Ke-38 pada tahun hadapan.

Meskipun dua single terbarunya tidak tercalon dalam Separuh Akhir Muzik Muzik 38 (SFMM 38), Amylea bercita-cita untuk melibatkan lagu yang beliau nyanyikan dalam pertandingan tahun depan.

“Dua single saya tidak dicalonkan dalam Separuh Akhir Muzik Muzik 38 sebab saya tak hantar. Saya rasa tiada siapa kisah, sama ada saya hantar atau tidak, ia tidak memberi kesan, tapi insya-Allah saya akan calonkan lagu yang saya nyanyikan, tahun depan,”

– Amylea

Amylea merasa terharu dengan sokongan yang diterima daripada peminat dan khalayak yang menyambut baik karya seninya. Beliau mendedahkan bahawa lagunya, “Selagi Ku Ada,” yang berjaya mara ke pentas AJL 38, tidak dijangka mendapat perhatian positif.

“Saya sudah lama tidak berharap apa-apa, tetapi tak nafikan anugerah menjadi penentu kejayaan. Saya percaya kalau Allah tak berikan, pasti ada sebab. Ia juga bukan faktor saya patah semangat dan enggan berusaha,”

– Amylea

Meskipun Amylea tidak aktif mengejar pencalonan, kehadirannya di SFMM 38 pada desakan suami dan keluarga memberikan pengalaman yang bermakna.

“Jujurnya, saya datang ke SFMM 38 atas desakan suami. Dia memberi semangat untuk pergi dan emak pun mengatakan perkara yang sama. Ketika itu, saya baru kenal suami, jadi mahu kenalkan kepada kawan,”

Amylea

“Selagi Ku Ada” telah terpilih sebagai salah satu dari 12 lagu terbaik yang akan berentap di AJL 38, yang dijadualkan bersiaran langsung dari Stadium Axiata Arena, Bukit Jalil pada 3 Mac tahun depan. Meskipun tanpa harapan tertentu, Amylea tetap bersedia untuk berjuang semula dan menghadapi cabaran dalam industri muzik.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

AZHAN RANI

Drama KHUNSA Bakal Ditayangkan di Bulan Ramadan Tahun Depan

Samsung Galaxy A15 & A15 5G Rasmi di Malaysia, Harga Bermula RM999