in ,

Raja Bahrin, Noryn Aziz Jalani Proses Sulh

AHLI Parlimen Kuala Terengganu, Datuk Raja Kamarul Bahrin Shah Raja Ahmad mengesahkan bahawa beliau dan isterinya, penyanyi Noryn Aziz kini sedang melalui proses ‘Sulh’ di Mahkamah Syariah Kuala Terengganu.

Proses berkenaan adalah satu prosiding mahkamah yang biasanya dilakukan oleh pasangan suami isteri yang berselisih dalam isu rumah tangga untuk mencapai perdamaian.

Sebelum ini, kehadiran pasangan itu ke mahkamah syariah mengundang pelbagai spekulasi berkenaan status perkahwinan mereka yang menyebabkan beliau tiba-tiba bersuara.

Raja Bahrin, Noryn Aziz Jalani Proses Sulh

Menerusi kenyataan yang dikeluarkan olehnya semalam itu, Raja Bahrin berkata beliau pada mulanya tidak berhajat untuk membuat sebarang kenyataan mengenai isu berkenaan, namun terpaksa berbuat demikian bagi menjelaskan keadaan sebenar dan mengelakkan pelbagai spekulasi dan andaian.

“Setelah saya mempertimbangkan sedalam-dalamnya dan berikhtiar cuba menyelesaikan situasi rumah tangga kami, saya telah mengambil keputusan mengemukakan kes perkahwinan kami kepada Mahkamah Syariah.

“Saya telah memilih untuk merakamkan pendirian tertentu saya dalam situasi yang kami hadapi dan membawa isu berkenaan ke mahkamah syariah untuk sesi majlis sulh. Kes ini telah berada di peringkat sulh yang baru selesai diadakan sesi pertamanya.

Raja Bahrin, Noryn Aziz Jalani Proses Sulh

“Saya berpendapat inilah jalan terbaik yang perlu diambil bagi cuba mengatasi isu rumah tangga kami dengan cara yang setertib mungkin,” ujarnya dalam kenyataan tersebut.

Selain itu, beliau mendoakan agar penyelesaian secara baik dapat dicapai dalam isu rumah tangga yang dihadapi oleh mereka serta memohon semua pihak menghormati privasi mereka.

“Saya dengan rendah diri memohon semua pihak menghormati ‘privacy‘ kami dalam masa kami menghadapi situasi serta suasana semasa kes kami berada di mahkamah syariah. Semoga satu penyelesaian secara terbaik boleh dicapai,” tulis kenyataan tersebut.

Dalam pada itu, Raja Bahrin turut mengucapkan pengharagaan dan terima kasih kepada semua yang mengambil berat akan dia dan isterinya serta anaknya yang masih kecil.

Pada Mac lalu, Noryn menafikan spekulasi beberapa pihak yang mendakwa dia sudah berpisah dengan suaminya dan menganggap desas-desus yang berbangkit disebabkan dia kembali aktif menyanyi setelah sekian lama menyepi.

Raja Bahrin, Noryn Aziz Jalani Proses Sulh

“Kemungkinan ada berbuat dakwaan itu kerana mereka lihat saya kembali aktif. Tidak dinafikan ada artis sudah berpisah dengan suami membuat kemunculan semula menyebabkan mereka turut anggap saya juga begitu.

“Saya kembali aktif menyanyi kerana ia minat saya sejak dulu. Apabila sudah lama tidak menyanyi saya rasa rindu,” katanya dipetik Harian Metro ketika itu.

Raja Bahrin dan Noryn atau nama sebenarnya Norazmahwati Abd Aziz diijab kabul pada 22 Januari 2010 dan dikurniakan seorang anak lelaki, Raja Bariq Umar Shah yang kini berusia 4 tahun.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Muzik Video Siti Nordiana Trending di Youtube Malaysia

Showcase Eksklusif & Siapa Pemenang AME 2018 ?