in ,

Profile HAFIZ Akademi Fantasia 7

Profile HAFIZ Akademi Fantasia 7

Nama Penuh: Mohd Hafiz Bin Mohd Suip                   

Asal: Kuching, Sarawak

Tarikh Lahir: 27/02/90

Bangsa: Melayu

Status:  Bujang

Agama: Islam

Pekerjaan: Pelajar

What do you think?

73 Points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply
  1. waaa… i like it.. jadi pelajar terbaik utk minggu pertama.. sesuatu yang baik bakal bermula.. just keep on ur good performance k… kmk org sarawak akan sokong hafizzzzz…. wahhh…

  2. all da bezt 2 apiz..
    hehe..nama bru apiz ewh..
    mudahan jax jd juara af7 k..
    wakil swx untux jd juara…
    HAHAHA……..
    muaxx….

  3. emmm assalammualaikum hafiz…,, emmm gudluck 4 u arrr…
    emmm bila da glmour krg jan nymbong yek….!!!!
    emmm k daaa take k…!!!

  4. buat hafizzz…
    buat yang terbaik k..
    boh berik malu orang sarawak…
    sarawak juara tahun tok k..
    agi idup agi nelaban…
    bujang senang…

  5. r u the glory….. keep on rockin’ bro….. boh Lalik ngn dak lain ya.. focus to wat u 1 2 be…….. tangga juak esah(aishah) ya…. nya cute bah….

  6. hai…………hafizzzzzzzzzzzzzzz…………all the best……..hafiz memang student yang paling best……keep it up………….

  7. hai hafiz…
    buat yang terbaik konsert 4 tok k
    dari gadis sarawak..
    knk malam tadik ktk nangis?
    boh mcm ya…
    sik cute lah..
    kirim salam dengan kak isma
    k

  8. relax jak k..nok penting ktk g cia mok study..boh gago ngan daknya..ktk tetap bez..daknya jelez jak ya..tiap2 minggu tak knk puji..nok penting hafiz mmg bez…vote hafiz k…:>

  9. hafiz buat yang terbaik k….. hafiz ada bakat nyanyian yang baik dan vokal terlalu mantap…
    harap2 hafiz dapat jadi juara af musim ke 7 k…
    tiap2 minggu dapat pujian….
    cayalah hafiz….
    jgn lupa vote hafiz………………….cayo2….

  10. amboi…
    miak swk tok..
    cml ada juak..hehehe kidding me;)
    tp apa2 pun
    kmk ucap al the bes in ur career
    kmk tumpang puji ckit boleh?
    suara ko kacak bh
    anyway…
    gud luck

  11. samekom…ju kta rami2 undi hafiz….taun tok giliran org s’wak gk jd juara…btol x….4 abg hafiz alwayz do da bez….idup s’wak….

  12. salam hafiz….
    blom penah gk mek nengar tak kelaka srawak kt akademi eh…
    teringin juak mok nengar…

    anyway polah da best lam konsert k…
    kuatkan semangat…
    jangan duli apa orang anok o kata…

    hafiz is da best….!!
    luv u!!
    harap jadi juara lak……….
    huhu!

  13. I suke dengan Hafiz. Senyuman die manis sangat. Very humble dan suara best. Go Hafiz….be the best….

  14. hafiz mmg best!!!!!!!!!!!!!
    minat giler kat hafiz coz x belagak & low profile..
    mintak2 jadik JUARA ek
    ALL DA BEST!!!!!!!!

  15. Obefiend…budak ni really shit. Beraninya madah suruh hafiz tanam lada hitam. Entah2 bapanya makan banyak lada hitam…kesian punya anak macam nya tok. Sik kan semua orang malaya ajak yang pandai nyanyi.
    Orang Sarawakpun manusia juak. So u better watch ur wagging tounge.

  16. this is not about malaya or soviet sarawak my friend

    i just hate reality shows. just look at all the other posts i left on other contestants bios..

    they all get my fair share of bollocking. semenanjung or not they all get a slap in the face for being in this shitty show

    just so you know

    i am from Sabah.. .

  17. Aha…patutla awak marah sangat, all sabahan out. Take a good sharelah. Last time swak pun kena mcm tu juga. Jangan komen sebarangan ok. U think u are perfect? No man is perfect.

  18. apiz mmg best..
    vokal mantop..
    keep it on..=P
    obefiend jgn jeles2..
    tenang sudah..
    psst:guraw jerk..

  19. Dear hafiz
    Saya terpanggil untuk menghantar komen ini kerana saya sangat kagum dengan persembahan Hafiz minggu lepas terutama sekali lagu I believe I can Fly. You sang the song very2 well . It unleashed the true power of beleiving in yourself. I like your personality and humility. Your undivided love for your mum is seen in all your songs that you rendered. I can share the pride in your mum face whenaver you perform and she is very blessed to have a son like you. Hafiz all the best to you in the final and insyaallah I really would to see be the champion for this season.

  20. Salam Hafiz..

    Sya doakan semoga awk berjaya dlm bidang yang awk ceburi ini..Awak tahu kan kenapa awk menang?Sebab awk ada bakat y besar & sebab itu awk dpt undian terbanyak…Awk punya personaliti y mempersona, awk jg pnya rasa rendah diri y tinggi…Pedulikan pada sape2 y menulis bkn2 ttg awk dlm ruangan ini..Mereka sgt cemburukan awk sebenarnya…awk ada bakat y besar, sebab itu % undi tertinggi milik awk..yA Ajak Hafiz oh…Good Luck utk Ktk..Tak yah pedulikan org y cemburukan awk. Ignore je lah…

    To Obefiend..baik ko je y tanam lada hitam sbb Hafiz dh jd Superstar..Kerja tanam lada hitam tu milik ko..HA2222

  21. yeeaahhh….ko mmg da boom hafizzz u r the best.dr minggu prtaman suara ko mmg cun.aku support your performance in AF.x rugi laa aku vote ko hafizzz..gd luck hafiz..

  22. yahh!hafiz da best!!4 miak2 swk ju kita sokong hafiz habis2an boh lalek ngan miak lepeh nektok….yuhuhuhuhu~

  23. congrats hafiz.. suara ktk memang power! Nang best lah! mun dah berjaya ya..jangan pulak lupa dirik..b humble & jaga nama baik kluarga juak. May God bless you always..

  24. Okaylah tu, kalau nak terus berjaya..jgn besar kpala tau Hafiz..moge terus sukses…

  25. AF 7 taun nie agk best tp lgu yg d’smpaykn olh yazid sngt x sesuai ngn die..sy amt meminati hafiz krna suara die,gayanye,dan prsmbhan dia yg consisten every week..pape pn okla..thnkzzz.

  26. Hafiz, suara dia memang power lunak dan merdu.lontarkan apa saja lagu hafiz memang boleh bawa cayalah hafiz ni.hafiz memang layak bergelar juara.kekalkan sikap yang bersopan ,berbudi-bahasa dan rendah diri insyaallah hafiz akan di senangi ramai..saya dan keluarga dari Brunei, akan sentiasa support dan mendoakan kejayaan hafiz selalu…bila agaknya hafiz akan datang ke Brunei?? tak sbr menanti akan kedatangan hafiz ke mari..kalau nak tahu, peminat Hafiz banyak kat Brunei…

  27. hai…
    tahniah hafiz coz dah menang jd juara af…hek3..bangga rase nyer jd rang swak…masih jelas hafiz nang ktk lah menang….
    bak kata motto swak
    agik idup agik ngelaban..hehe..so gud luck…

  28. Hafiz dolok kitak gik mbiak school cney ?
    Aishah kinektok kitak school cney masih d TUNAZ ?
    mun masih … dpt jumpa kitak 😛

Leave a Reply

Loading…

0

Written by Budiey (Admin)

Penggemar filem seram yang sentiasa mengemaskini pengetahuan tentang gajet & teknologi masa kini dan masih tegar menjadi penulis portal hiburan & gaya hidup sepenuh masa sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber yang aktif menemubual selebriti dan menerbitkan video Buletin Viral di Budiey Channel.

Superman Returns dan Night At The Museum Di TV2

Jawapan Trivia: Liyana Jasmay Duta Baru Maybelline New York