in , ,

Perbicaraan Hadanah Fizi & Shakilla Khoriri Ditetapkan Pada 22 Februari Depan

Kes hadanah itu akan diteruskan dengan perbicaraan di Mahkamah Tinggi Syariah di sini pada 22 Februari depan.

Tuntutan hak penjagaan anak oleh penyampai radio Hot FM, Fizi Ali, terhadap bekas isterinya, pelakon Shakilla Khoriri, tidak mencapai kata sepakat. Kes tersebut akan diteruskan dengan perbicaraan di Mahkamah Tinggi Syariah pada 22 Februari depan, selepas prosiding Sulh tidak membawa keputusan yang dipersetujui kedua-dua pihak.

“Mahkamah kemudian menetapkan 22 Februari ini bagi pengurusan kes seterusnya,”

– Peguam

Peguam syarie Fizi, Nurhusniah Husin, menyatakan bahawa mahkamah telah menetapkan tarikh 22 Februari untuk pengurusan kes seterusnya. Prosiding Sulh adalah satu bentuk perundingan di mahkamah untuk mencapai kata sepakat dalam tuntutan yang dipertikaikan.

Fizi, yang juga dikenali sebagai Mohd Hafizudin Alimudin, memfailkan tuntutan hak penjagaan anak perempuannya, Nur Ameena Sofia, pada 15 Disember tahun lalu. Sebelum prosiding Sulh, Fizi menyatakan bahawa niatnya bukan untuk berebut anak, tetapi untuk memastikan Ameena mendapat kasih sayang yang mencukupi.

Pada masa sebelum ini, Fizi mengungkapkan rasa kesal kerana tidak dapat berjumpa dengan Ameena semasa majlis graduasi di tadika. Dia menunggu anaknya tampil membuat persembahan, tetapi Ameena tidak hadir.

Fizi dan Shakilla, yang berkahwin pada 18 Januari 2018, mengumumkan penceraian pada Disember 2021. Kes hadanah ini kini akan dilanjutkan melalui perbicaraan di Mahkamah Tinggi Syariah untuk menentukan hak penjagaan anak perempuan mereka.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

‘Kalau Ambil Anak di Rumah Shakilla, Saya Dianggap Penceroboh’ – Fizi Ali

TYZO

Rezeki Tyzo X Xander, Terharu Ditaja Tunai Umrah oleh Haji Jay Ibrahim