in , , ,

Peraduan Premiere With Budiey Filem UGLY DOLLS

Ini adalah hadiah istimewa Budiey.com kepada Budieyators, pembaca setia & selebriti yang sentiasa melayari blog ini! Ada 80 tiket menonton untuk korang! Lekas sertai peraduan ini!

Mahukah anda menghadiri Tayangan Premiere UGLY DOLLS – Budiey.com bersama beberapa orang selebriti dan artis terkenal yang dijemput khas? Ya, cukup istimewa buat pembaca Budiey.com, anda akan dapat menonton filem ini pada 29 April 2019 (Hari Isnin) di MBO Atria.

Kalau anda boleh hadir, inilah satu-satunya peluang anda untuk menjadi antara penonton pertama menyaksikan filem yang mencuit hati anda yang berjudul UGLY DOLLS.

Filem Ugly Dolls

Alih Suara dari Penyanyi Popular

UGLY DOLLS adalah sebuah filem yang penuh dengan babak-babak dengan bergenre muzikal animasi komedi yang dialih suara oleh ramai penyanyi dan pelakon popular seperti Kelly Clarkson, Nick Jonas, Pitbull, Janelle Monae, Bebe Rexha dan ramai lagi. Sudah tentu animasi sebegini akan membuatkan anda terhibur dengan gelagat anak patung yang comel-comel ni kan?

Filem Ugly Dolls

Filem ini dibintangi oleh Kelly Clarkson yang memegang watak sebagai Moxy. Beliau merupakan seorang ketua atau pemimpin masyarakat anak patung. Moxy memiliki rasa ingin tahu yang tak pernah puas, keyakinan tanpa batas atau boleh dikatakan sangat ‘over confident’, dan bakat serta kemampuannya pula lain dari yang lain, sering membuat orang lain merasa hebat tentang siapa mereka sebenarnya, tetapi dia juga mencari sesuatu yang lebih.

Filem Ugly Dolls

Nick Jonas pula memegang watak sebagai Lou, seorang yang sangat keras dan kasar semasa bercakap, tapi dalam masa yang sama dia seorang yang perfectionist. Lou adalah sebuah boneka sempurna yang sangat komited dan bertanggungjawab melatih.

Filem Ugly Dolls

Wanda Sykes sebagai Wage, seorang tukang masak yang suka berniada dan sering memasak beberapa ramuan kuliner yang menakjubkan dan kreatif. Gabriel Iglesias pula sebagai Babo, yang bersaiz besar, selalu lapar dan paling disenangi oleh UglyDolls.

Ingin tahu bagaimana kisah lucu mereka di dalam filem Ugly Dolls? Semuanya akan terjawab dengan menyaksikan sendiri filemnya.

Budiey percaya ramai pembaca menantikan filem UGLY DOLLS yang diarah oleh Kelly Asbury dan ditulis oleh Blaise Hemingway, Erica Rivinoja, Justin Spitzer diterbitkan oleh Robert Rodriguez, Jane Hartwell dan Vivian Wang. Filem ini dihasilkan berdasarkan permainan bernama Uglydoll toys hasil ciptaan David Horvath dan Sun-min Kim.

Tonton Trailer Filem UGLY DOLLS

Sinopsis Filem UGLY DOLLS

Filem ini adalah sebuah naskhah yang diangkat dari permainan Ugly Dolls. Ia berlatarkan di Uglyville, di mana Moxy dan rakan-rakannya tinggal. Mereka berdepan cabaran kerana perbezaan mereka, dan bergelut dengan perasaan ingin dicintai. Tetapi akhirnya mereka menyedari yang perkara paling penting adalah menjadi diri sendiri. 

Filem UGLY DOLLS akan ditayangkan di pawagam mulai 1 Mei 2019 dan diedarkan oleh Twentieth Century Fox Film.

Genre: Animated Musical Adventure

Cast: Kelly Clarkson, Nick Jonas, Janelle Monáe, Blake Shelton, Wanda Sykes, Gabriel Iglesias, Wang Leehom, Emma Roberts and Pitbull. Bebe Rexha, Charlie XCX, and Lizzo

Director: Kelly Asbury

Producers: Jane Hartwell, Robert Rodriguez, Oren Aviv

Release: May 2, 2019

Unconventionality rules in UGLYDOLLS,  STXfilms’ new animated musical adventure starring the acting and singing voices of Kelly Clarkson, Nick Jonas, Janelle Monáe, Blake Shelton and Pitbull.   The film is inspired by the unique and beloved global plush toy phenomenon launched in 2001.

In the adorably different town of Uglyville, weird is celebrated, strange is special and beauty is embraced as more than simply meets the eye. Here, the free-spirited Moxy and her UglyDoll friends live every day in a whirlwind of bliss, letting their freak flags fly in a celebration of life and its endless possibilities.  The endearingly unique residents of Uglyville  occasionally look to the sky above the town, where a new UglyDoll will appear and be embraced by the community.

Moxy (Kelly Clarkson) loves her square-peg life in this round-hole town, but her curiosity about all things leads her to wonder if there’s something – anything – on the other side of the mountain which nestles Uglyville. Moxy gathers a group of her closest friends and sets off to find what’s on the other side.  They discover another world – Perfection – a town where more conventional dolls are trained in protocols before they graduate and are sent to the “real” world to find the love of a child.

In Perfection, Moxy and her crew are subject to the manipulations of Lou (Nick Jonas), the perfect doll in charge of training recruits.  Here, the UglyDolls will confront what it means to be different, struggle with their desire to be loved, and ultimately discover that you don’t have to be perfect to be amazing because who you truly are is what matters most.

Created as a plush toy line by David Horvath and Sun-Min Kim, the UglyDoll brand quickly gained a cult following around the world and was named Toy of the Year by the Toy Industry Association in 2006. Beloved by children, teenagers and adults alike, UglyDoll characters are distinct for their endearing “Uglyness,” in a wonderful “Uglyverse” where differences are celebrated and embraced.

Also starring in the voice cast of UGLYDOLLS are Wanda Sykes, Emma Roberts, Gabriel Iglesias, Wang Leehom, Bebe Rexha, Charli XCX and Lizzo.

STXfilms will release UGLYDOLLS in theaters on May 1, 2019 as the launch vehicle for STX Entertainment’s UglyDolls franchise.  An animated series is also underway with a full series order from premium streaming service Hulu, and Hasbro joined early on as global master toy licensee.

The original motion picture soundtrack will be released by Atlantic Records.

Filem Ugly Dolls

Peraduan Tayangan Premiere Filem UGLY DOLLS

Sensasi Selebriti ingin menghadiahkan 80 tiket untuk Budieyators dan pembaca yang boleh menghadirkan diri di tayangan premiere yang cukup eksklusif ini. Acara ini akan diadakan pada:

Tarikh:

29 April 2019 (Hari Isnin)

Masa Pendaftaran:

8.00 malam

Tayangan Filem:

9.00 malam

Tempat:

MBO Atria

Sebanyak 80 keping tiket perlu dimenangi untuk pembaca yang sudi hadir! Cepat hantar penyertaan anda!

Anda ingin hadir? Senang sahaja. Anda hanya perlu menyertai peraduan ini dengan menjawab soalan mudah dan melengkapkan slogan dengan gaya yang paling kreatif.

Seorang pemenang akan mendapat 2 keping tiket untuk hadir di Tayangan Premiere UGLY DOLLS – Budiey.com di MBO Atria Senang je, cipta slogan, tweet & FB kemudian hantar emel. Itu je. Mudah kan?

Ingat hashtag ini: #PremiereWithBudiey #UglyDollsMY

Apa yang korang perlu buat ialah:

  1. Sila klik butang LIKE entri ini dan kongsikan di Facebook milik anda, jika anda mahu menyertai Tayangan Premiere ini dan komenlah apa pendapat anda tentang filem ini di ruangan komen berdasarkan trailer kat atas ni. Sila cari butang LIKE dan butang share Facebook di bawah tajuk entri ini. Sila cari butang LIKE, butang Google + (g+) dan butang share Facebook di bawah tajuk entri ini.
  2. Sila cipta slogan kreatif anda dan hantar melalui emel bersama jawapan pada soalan di bawah. Selain itu, anda WAJIB juga Tweet slogan ini di Twitter.

Kepada yang ada Twitter, sila gunakan hashtag event ini iaitu #PremiereWithBudiey. Tweetkan slogan anda tidak lebih 140 huruf.

Slogan: Saya mahu hadir di #PremiereWithBudiey #UglyDollsMYkerana…. (tidak lebih dari 100 huruf)

Jika anda tiada Twitter, boleh letak di Facebook. Tapi sebaik-baiknya di Twitter ya sebab senang Budiey nak reTweet dan baca.

Jawab soalan mudah ini:

  1. Namakan pengarah filem UGLY DOLLS
  2. Sila emelkan jawapan & slogan anda:

Slogan: Saya mahu hadir di Tayangan Premiere Filem UGLY DOLLS – Sensasi Selebriti kerana…. (tidak lebih dari 100 huruf)

Sertakan juga maklumat peribadi:

Nama:

Twitter & Instagram:

Alamat surat menyurat:

Email:

Nombor telefon:

Hantarkan jawapan anda kepada:

301679647 9798145995 O | 4

dengan tajuk email: Peraduan Premiere UGLY DOLLS – Budiey.com

Tarikh tutup peraduan:

28 April 2019

Pemenang akan dihubungi oleh Budiey melalui email & Twitter.

Peringatan: Sila tulis tajuk emel anda dengan betul ya. Kalau salah tajuk emel ni, nanti Budiey tak dapat kasi sebab takde dalam list carian kat emel. Orait?

Terima kasih kepada Twentieth Century Fox Film dan pembaca Sensasi Selebriti yang sentiasa memberikan sokongan. Bertemu lagi di peraduan dan kuiz yang akan datang.

Jangan lupa follow Budiey di Twitter (@budiey) and ‘Like’ Fanpage Budiey Dot Com untuk mengetahui ulasan filem dan berita terkini tentang dunia hiburan.

Jangan lupa untuk menonton filem UGLY DOLLS mulai 1 Mei 2019 di pawagam.

Filem Ugly Dolls
Filem Ugly Dolls
Filem Ugly Dolls

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

EKSKLUSIF: Andi Bernadee Perjelas Makna Tersirat dari Video Muzik Single DONDE

Tuntutan Bersemuka Tidak Dilayan, Fizz Fairuz Nekad Buat Laporan Polis