in , ,

Peraduan Menang Barangan Merchandise Filem SPIDER-MAN: FAR FROM HOME

Salam semua pembaca Budiey.com, sebuah filem aksi superhero terbaharu berjudul SPIDER-MAN: FAR FROM HOME akan menemui penonton tidak lama lagi. Budiey dengan kerjasama Sony Pictures Malaysia mahu menghadiahkan barangan merchandise dari Filem SPIDER-MAN: FAR FROM HOME.

Budiey percaya filem Marvel pertama setelah AVENGER: ENDGAME ini akan membuatkan korang rasa teruja dan tak sabar sebab nak tahu apakah kelainannya jalan cerita kali ini.

SPIDER-MAN: FAR FROM HOME adalah merupakan filem yang diarahkan oleh Jon Watts dan ditulis oleh Chris McKenna dan Erik Sommers. Filem yang berdurasi selama dua jam 10 minit ini adalah adalah sekuel atau lanjutan dari filem SPIDER-MAN HOMECOMING.

Filem yang diterbitkan oleh Columbia Pictures dan Marvel Studios, dan didistribusikan oleh Sony Pictures Releasing ini dibintangi oleh Tom Holland, Michael Keaton, Jon Favreau, Zendaya, Marisa Tomei, Jake Gyllenhaal, Cobie Smulders, Samuel L. Jackson dan ramai lagi.

Spider-Man: Far From Home

Budiey dengan kerjasama Sony Pictures Malaysia mahu menghadiahkan barangan merchandise dari Filem SPIDER-MAN: FAR FROM HOME. Terima kasih banyak-banyak buat Sony Pictures Malaysia! 

Nah! Sebelum menonton filem ini sepenuhnya, apa kata anda semua menonton trailer nya dulu ya.

Dalam trailer filem ini kita dapat lihat kejutan terjadi ketika Nick Furry tiba-tiba hadir semasa Peter Parker sedang bercuti di Itali. Perkenalan Spider-Man dan Nick Fury tentunya bukan sesuatu yang baru. Nick Fury merupakan salah seorang tokoh ikonik yang mencuba untuk menyatukan superhero Avengers lainnya.

Dalam trailer ini kita dapat melihat Nick Fury bertemu dengan Peter Parker. Lalu, apa tujuan Nick Fury bertemu Peter Parker di Itali? Apa isu atau masalah baru yang dihadapi oleh Nick Fury?

Kelibat Maria Hill juga tampil sekilas dalam trailer ini. Mungkin kepada anda yang dah lupa, keduanya menghilang setelah Thanos menjentikkan jarinya di filem AVENGERS: ENDGAME. Namun, mereka adalah “duo” yang berusaha menjaga keseimbangan dunia.

Setelah pemusnahan yang terjadi di ‘Infinity War’, ‘Far From Home’ merupakan pembukaan untuk Fasa 4. Filem ini dikatakan menjadi benang merah dari ‘Captain Marvel’ dan tentu saja ‘Avengers 4’ yang masih berhubungan erat dengan ‘Infinity War’. 

Mungkin kerana itu, ‘Far From Home’ ditayangkan dua bulan setelah ‘Avengers: Endgame’.

Sinopsis Filem SPIDER-MAN: FAR FROM HOME

Filem SPIDER-MAN: FAR FROM HOME berkisar tentang kisah Peter Parker yang menyertai rombongan sekolah dengan rakan-rakan kelasnya ke Eropah. Di sana, Nick Fury meminta Peter menyertai misi yang memerlukannya bekerjasama dengan Quentin Beck, juga dikenali sebagai Mysterio, seorang pakar muslihat yang mendakwa dirinya dari Bumi `parallel` dalam Multiverse.

Kepada yang nak tonton filem ini, nantikan sahaja filem ini yang akan berada di pawagam mulai 3 Julai 2019.

Spider-Man: Far From Home

Berikut adalah barangan merchandise yang anda perlu menangi:

Smffh_Cable_Tidy_20New
5 x limited edition ‘Spider-Man: Far From Home’ cable organizer
Smffh_Figurine_20New
5 x limited edition ‘Spider-Man: Far From Home’ mini Spider-Man figurine
Smffh_Eye_Mask_20New
3 x limited edition ‘Spider-Man: Far From Home’ eye mask
Smffh_Sticker_20New
3 x limited edition ‘Spider-Man: Far From Home’ luggage stickers set of 2
Smffh_Luggage_Tag_20New
2 x limited edition ‘Spider-Man: Far From Home’ luggage tag
Smffh_Passport_Cover_20New
2 x limited edition ‘Spider-Man: Far From Home’ passport cover
Smffh_Neck_Pillow_V1_Web
2 x limited edition ‘Spider-Man: Far From Home’ travel neck pillow
Sffh_Tshirt_Visual
3 x limited edition ‘Spider-Man: Far From Home’ T-shirt

Anda hanya perlu menyertai peraduan ini dengan menjawab soalan mudah dan melengkapkan slogan dengan gaya yang paling kreatif.

Pemenang dipilih berdasarkan jawapan yang betul dan slogan PALING KREATIF : Jangan lupa hashtag ini: #Budieyators #SpidermanFarFromHomeMY

Apa yang korang perlu buat ialah:

1.  ‘Like’ Facebook page Budiey Dot Com dan ‘Follow’ Twitter & Instagram Budiey: @Budiey

Sila klik butang SHARE di Facebook, jika anda mahu menyertai Tayangan Premiere ini dan komenlah apa pendapat anda tentang filem ini di ruangan komen berdasarkan trailer kat atas ni.

Sila share di Facebook di bawah tajuk entri ini. Jangan lupa LIKE Facebook ini: www.facebook.com/SonyPicturesMalaysia & www.facebook.com/budieydotcom

2. Sila cipta slogan kreatif anda dan hantar melalui emel bersama jawapan pada soalan di bawah. Selain itu, anda WAJIB juga Tweet slogan ini di Twitter.

3. Jawab soalan mudah ini:

  1. Setelah menonton filem ini, apakah yang berlaku semasa end credit?
  2. Sila emelkan jawapan & slogan anda:

Slogan: Saya mahu menonton filem SPIDER-MAN: FAR FROM HOME kerana…. (tidak lebih dari 100 huruf)

Sertakan juga maklumat peribadi:

Nama:

Instagram:

Alamat surat menyurat:

Email:

Nombor telefon:

301679647 9798145995 O | 3

Hantarkan jawapan anda kepada: 

dengan tajuk email: Peraduan Menang Barangan Merchandise Filem SPIDER-MAN: FAR FROM HOME

Tarikh tutup peraduan: 20 Julai 2019

Pemenang akan dihubungi oleh Budiey melalui email.

Terima kasih kepada Sony Pictures (Malaysia) dan pembaca Sensasi Selebriti yang sentiasa memberikan sokongan. Bertemu lagi di peraduan dan kuiz yang akan datang.

Jangan lupa untuk menonton filem ini mulai 3 Julai 2019.

Jom layari dan LIKE Fanpage: www.facebook.com/SonyPicturesMalaysia dan langgan (subscribe) Youtube Channel Sony Pictures : www.youtube.com/SonyPicturesMalaysia

Jangan lupa follow Budiey di Twitter (@budiey) and ‘Like’ Facebook page Budiey Dot Com untuk mengetahui ulasan filem dan berita terkini tentang dunia hiburan.

Spider-Man: Far From Home
Spider-Man: Far From Home
Spider-Man: Far From Home
Spider-Man: Far From Home

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Ragbi: Sendu Menuju Puncak, Topik Siaran Langsung PLANET SUKAN

VIDCON Continues Global Expansion With First Ever Vidcon Asia Summit In Singapore This December