in , , ,

Peraduan Jom Menonton Filem SHAZAM!

Ini adalah hadiah istimewa Budiey.com kepada Budieyators, pembaca setia & selebriti yang sentiasa melayari blog ini! Jadi apa tunggu, dapatkan 2 tiket percuma dengan menyertai peraduan ini. Lekas sertai sekarang!

Mahukah anda menghadiri Tayangan Istimewa SHAZAM! anjuran Budiey.com kerjasama Warner Bros Malaysia bersama beberapa orang selebriti, influencer dan artis terkenal yang dijemput khas? Ya, tayangan ini cukup istimewa buat pembaca Budiey.com yang menggemari filem aksi terutamanya yang mengikuti kisah seorang superhero. Yang penting, anda akan dapat menonton filem ini lebih awal iaitu pada 2 April 2019 (Hari Selasa) di TGV 1 Utama.

Nah! Apa tunggu lagi… ini satu peluang untuk mengikuti kisah selanjutnya. Filem ini akan menggegarkan pawagam di seluruh Malaysia mulai 4 April 2019.

Shazam!
TM & © DC and WBEI

Superhero Yang Lain dari Yang Lain

Shazam! Itulah kata sakti yang diucapkan superhero ini. Film Shazam! menceritakan seorang superhero bernama Shazam yang dikatakan sangat unik. Dia lain dari yang lain kerana ia menceritakan tentang seorang kanak-kanak bernama Billy Batson yang selalu kena buli di sekolah dan tanpa sengaja telah mendapat kuasa menjadi superhero.  

Dengan kuasa itu, Billy mampu bertukar menjadi superhero dewasa yang mempunyai kekuatan 6 dewa Yunani hanya dengan mengucapkan kata SHAZAM! Dia dapat terbang dan mengeluarkan kekuatan petir melalui tangannya serta mempunyai kekuatan super.

Namun Batson harus segera menguasai kekuatan barunya tersebut kerana seorang penjahat bernama Dr. Thaddeus Sivana akan mengancam dunia.

Bintang cilik, Asher Angel memegang watak Billy Batson bersama Zachary Levi sebagai watak Shazam.

Mereka berdua dibantu oleh barisan pelakon berbakat seperti Grace Fulton, Cooper Andrews, Jack Dylan Grazer, Ian Chen, Jovan Armand dan Faithe Herman serta Mark Strong yang akan memegang watak jahat iaitu, Doctor Sivana, salah satu musuh Shazam yang muncul pertama kali di Whiz Comics pada tahun 1940.

Sinopsis Filem SHAZAM!

David F. Sandberg (“Annabelle: Creation”) directs New Line Cinema’s “Shazam!,” the origin story that stars Zachary Levi (TV’s “Chuck”) as the titular DC Super Hero, along with Mark Strong (the “Kingsman” movies) in the role of Super-Villain Dr. Thaddeus Sivana, and Asher Angel (TV’s “Andi Mack”) as Billy Batson.  Peter Safran (“Aquaman,” “The Conjuring” and “Annabelle” films) produced the film.

We all have a superhero inside us, it just takes a bit of magic to bring it out.  In Billy Batson’s (Angel) case, by shouting out one word—SHAZAM!—this streetwise 14-year-old foster kid can turn into the adult Super Hero Shazam (Levi), courtesy of an ancient wizard. Still a kid at heart—inside a ripped, godlike body—Shazam revels in this adult version of himself by doing what any teen would do with superpowers: have fun with them!  Can he fly?  Does he have X-ray vision?  Can he shoot lightning out of his hands?  Can he skip his social studies test?  Shazam sets out to test the limits of his abilities with the joyful recklessness of a child.  But he’ll need to master these powers quickly in order to fight the deadly forces of evil controlled by Dr. Thaddeus Sivana (Strong).

“Shazam!” also stars Jack Dylan Grazer (“IT”) as Billy’s best friend and ultimate superhero enthusiast, Freddy, and Oscar nominee Djimon Hounsou (“Blood Diamond”) as the Wizard.  The cast also includes Faithe Herman (TV’s “This is Us”), Grace Fulton (“Annabelle: Creation”), Ian Chen (TV’s “Fresh Off the Boat”), Jovan Armand (TV’s “Hawaii Five-0”), Marta Milans (TV’s “Killer Women”) and Cooper Andrews (TV’s “The Walking Dead”).

Firmly set in the DC universe but with his own distinctly fun, family-centric tone, the screenplay is by Henry Gayden, story by Gayden and Darren Lemke, based on characters from DC.  Shazam was created by Bill Parker and C.C. Beck. Jeffrey Chernov, Christopher Godsick, Walter Hamada, Geoff Johns, Adam Schlagman, Richard Brener, Dave Neustadter, Dany Garcia, Hiram Garcia and Dwayne Johnson served as executive producers.

Sandberg’s creative team included his “Annabelle: Creation” director of photography Maxime Alexandre, production designer Jennifer Spence, editor Michel Aller and costume designer Leah Butler.  The music is by Benjamin Wallfisch (“Blade Runner 2049,” “IT,” “Annabelle: Creation”).

A New Line Cinema presentation, “Shazam!” is set for release beginning April 4, 2019.  It will be distributed worldwide in 2D and 3D in theatres and IMAX by Warner Bros. Pictures.

Jika masih tertanya-tanya tentang filem ini, apa kata anda semua menonton trailer SHAZAM! yang telah ditayangkan di Youtube:

Budiey percaya ramai Budieyators yang menantikan filem SHAZAM! yang penuh aksi ini.

Filem SHAZAM! akan ditayangkan di pawagam mulai 4 April 2019, oleh Warner Bros. Pictures, Warner Entertainment Company.

Shazam!
TM & © DC and WBEI

Peraduan Tayangan Premiere Filem SHAZAM!

Sensasi Selebriti ingin menghadiahkan 155 tiket SHAZAM! untuk Budieyators dan pembaca yang boleh menghadirkan diri di tayangan premiere yang cukup eksklusif ini. Acara ini akan diadakan pada:

Tarikh:

2 April 2019 (Hari Selasa)

Masa Pendaftaran:

8.00 malam

Tayangan Filem:

9.00 malam

Tempat:

TGV 1 Utama

Sebanyak 155 keping tiket SHAZAM! perlu dimenangi untuk pembaca yang sudi hadir! Cepat hantar penyertaan anda!

Anda ingin hadir? Senang sahaja. Anda hanya perlu menyertai peraduan ini dengan menjawab soalan mudah dan melengkapkan slogan dengan gaya yang paling kreatif.

Seorang pemenang akan mendapat 2 keping tiket untuk hadir di Tayangan Premiere SHAZAM! – Budiey.com di TGV 1 Utama. Senang je, cipta slogan, tweet & FB kemudian hantar emel. Itu je. Mudah kan?

Ingat hashtag ini: #PremiereWithBudiey #ShazamMY

1. Sila klik butang SHARE entri ini, & share di Facebook milik anda, jika anda mahu menyertai Tayangan Premiere ini dan komenlah apa pendapat anda tentang filem ini di ruangan komen berdasarkan trailer kat atas ni. Sila cari butang LIKE dan butang share Facebook di bawah tajuk entri ini.

2. Sila cipta slogan kreatif anda dan hantar melalui emel bersama jawapan pada soalan di bawah. Selain itu, anda WAJIB juga Tweet slogan ini di Twitter.

Kepada yang ada Twitter, sila gunakan hashtag event ini iaitu #PremiereWithBudiey. Tweetkan slogan anda tidak lebih 140 huruf.

Slogan: Saya mahu hadir di #PremiereWithBudiey #ShazamMYkerana…. (tidak lebih dari 100 huruf)

Jika anda tiada Twitter, boleh letak di Facebook. Tapi sebaik-baiknya di Twitter ya sebab senang Budiey nak reTweet dan baca.

Jawab soalan mudah ini:

  1. The star of SHAZAM!is a self-professed comic book fanboy and genre nerd.  Like the theme of wish fulfillment in the movie, playing Shazam is a dream come true for this actor.  Who is he?
  2. Emelkan jawapan & slogan anda:

Slogan: Saya mahu hadir di Tayangan Premiere Filem SHAZAM!  – Sensasi Selebriti kerana…. (tidak lebih dari 100 huruf)

Sertakan juga maklumat peribadi:

Nama:

Twitter & Instagram:

Alamat surat menyurat:

Email:

Nombor telefon:

Hantarkan jawapan anda kepada:

301679647 9798145995 O | 4

dengan tajuk email: Peraduan Premiere SHAZAM! – Budiey.com

Tarikh tutup peraduan:

2 April 2019 (Hari Isnin)

Pemenang akan dihubungi oleh Budiey melalui email.

Peringatan: Sila tulis tajuk emel anda dengan betul ya. Kalau salah tajuk emel ni, nanti Budiey tak dapat kasi sebab takde dalam list carian kat emel. Orait?

Terima kasih kepada Warner Bros. Pictures (Malaysia) dan pembaca Sensasi Selebriti yang sentiasa memberikan sokongan. Bertemu lagi di peraduan dan kuiz yang akan datang.

Jangan lupa untuk menonton filem ini mulai 4 April 2019 di pawagam.

Jom layari dan LIKE Fanpage: www.facebook.com/WarnerBrosMalaysia follow Instagram: www.instagram.com/warnerbrosmalaysia dan langgan / subscribe Youtube Channel Warner Bros. Pictures : www.youtube.com/WarnerBrosPictures

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Fattah Amin Duta Telefon Bimbit OPPO F11

Peraduan Jom Menonton Filem THE CURSE OF THE WEEPING WOMAN