in ,

Pelancaran gua.com.my – Portal Terbaru Media Prima

Portal terbaru, gua.com.my terbitan Alt Media Sdn Bhd (anak syarikat Media Prima) telah pun dilancarkan pada 11 September 2007. Budiey turut sama hadir menyahut pelawaan dari Nuffnang yang turut bekerjasama dalam mempromosikan portal ini kepada orang ramai. Terima kasih juga kepada orang kuat Nuffnang, Timothy Tiah atas jemputan. Majlis pelancaran portal gua.com.my yang disinggahi oleh selebriti seperti Jaclyn Victor, Vince AF1, Pop Shuvit (performer), Aishah Sinclair (atau nama sebenarnya Aishah Jennifer Mohamed Sinclair selaku hos) dan Elaine Daly ini diadakan di Maison @ Asian Heritage Row, Kuala Lumpur.

Budiey bersama orang besar dari Nuffnang, Timothy Tiah (tengah) dan SultanMuzaffar (kiri)

Pertama kali bertemu mata dengan satu-satunya blogger paling popular dari Kuching yang terkenal dengan lawak parodinya, KennySia.

Cuba teka siapa gerangan minah cun sebelah Budiey ni?

Turut sama dijemput semestinya media wartawan, selebriti model seperti Amber Chia, Sazzy, dan blogger ternama seperti SultanMuzaffar, Suanie dan KennySia. Terbukti sekarang ini, web blog menjadi medium utama untuk mempromosikan sebarang portal dan produk. Ini unjuran dari bilangan pengguna internet yang bertambah dari hari ke hari. Mungkin ini satu sebab dan faktor utama GUA dibina dengan sebegitu gah dan menjadi antara projek mega Media Prima.

GUA – Life, Entertainment, Downloads, Malaysian Style! dipilih menjadi tagline portal gaya KL’s hottest club ini. Satu-satunya portal hiburan yang berpaksikan gaya hidup urban penghuni kota. Secara umumnya, saya boleh katakan portal ini merangkumkan segala aspek dunia hiburan tempatan dan global termasuklah berita dunia hiburan terkini, gossip selebriti, ulasan album, ulasan filem, temubual eksklusif, galeri foto selebriti, blog artis dan macam-macam lagi. Saya kira, portal ini akan menjadi sumber bagi Budiey untuk mengikuti berita terkini dalam dunia showbiz kerana difahamkan segala isi kandungan adalah yang ‘segar’ dan up to date. Bukan itu sahaja, bermula November nanti, pencinta muzik akan dibekalkan sebanyak 300 ribu lagu dari pelbagai genre yang boleh dimuatturun dari portal GUA ke komputer dan telefon bimbit.

Gaya hidup pula begitu meluas mencakupi dunia fesyen, kesihatan, kecantikan, tips, hobi, jalan-jalan cari makan, blog dan direktori. Bukan itu sahaja, portal ini akan memfokuskan kepada hubungan cinta yang menyentuh tentang seks, horoskop, ucapan dan dedikasi, kuiz, kajian dan blog percintaan. Dunia interaktif juga dapat diakses dengan adanya ruang forum, video dan komuniti. Eksklusif, unik dan sesuai untuk semua lapisan masyarakat, portal GUA pada saya akan menjadi antara laman web yang popular suatu hari nanti. Lihat sahaja, belum apa-apa lagi, sudah ada penaja yang ingin menjadi sumber pendapatan untuk GUA. Antara pengiklan yang dah book ruang iklan di GUA awal-awal lagi ialah Nestle, Nona Roguy, Hong Leong Bank dan Marie France Bodyline. Mmm… untungnya. Sensasi Selebriti pula nak cari satu sponsor dalam sebulan pun susah.

Persembahan Pop Shuvit yang tampil dengan lagu-lagu rock agresif menjadi pembukaan. Setelah Emcee majlis, Aishah Sinclair (adik kepada Ashraf Sinclair) berucap dengan kata-kata aluan, persembahan Charm All Star, pasukan sorak melakukan gerakan dan tarian berformasi yang menarik. Berani diorang ni angkat dan lantun member macam baling bola je.

Kemudian, sesi suai kenal bersama general manager lifestyle portal. Ancik, M Zulkifli Mohd Jalil. Beliau menceritakan segala isi kandungan yang ada dalam portal GUA secara umumnya.

Acara selingan pertunjukan fesyen pelbagai tema kehidupan dan gaya hidup insan kota, menggambarkan segala apa yang HOT dan hype dalam portal GUA.

Video presentatiom oleh penerbit ekskutif, Mr. Michael D’Olivero.

GUA Team diperkenalkan kepada media satu persatu. Ada selebriti yang bernasib baik menjadi sebahagian dari team… bahan pelaris ini memang penting sebagai penyeri.

M. Zulkifli (kiri) yang dulunya editor Majalah FHM yang kini mengetuai pasukan GUA.

Setelah sesi soal jawab bersama media beransur selesai, hadirin dijamu dengan sedikit jamuan petang.

[tags]gua.com.my, Alt Media Sdn Bhd, Media Prima, tv3 malaysia, amber chia, model malaysia, kennysia.com, suanie, sultanmuzaffar, blog dunia selebriti, puasa, tips berpuasa, gua hirak, gua mulu, fly fm, love relationship, video lifestyle, posse, snappy gua, entertainment, world, blog technology, pelancaran gua, gambar aishah sinclair, pornografi, model playboy, majalah playboy, gambar amber chia, profile amber chia, naked amber chia, model sensasi, model gemuk, model kurus, model agency, gambar ashraf sinclair bunga, profile aishah sinclair, gossip aishah sinclair, happy smile, Michael D’Olivero, Charm All Star, Nestle, Nona Roguy, Hong Leong Bank, Marie France Bodyline[/tags]

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Advertorial: iTalk Buddy, Servis Terkini dari Telekom Malaysia

Lagu Kian dari Pelakon Filem Aduh Saliha, Mawi Jadi Novel