in ,

MYTV Gantung Penyiaran Awesome TV Berkuatkuasa Mulai Hari Ini

Stesen televisyen swasta, Awesome TV, digantung penyiarannya oleh pihak MYTV Broadcasting Sdn Bhd (MYTV) di platformnya berkuat kuasa mulai hari ini pada jam 12.01 pagi.

Penggantungan ini berlaku setelah MYTV mengeluarkan notis rasmi mengenai tindakan tersebut di laman Facebook mereka. Ketua Pegawai Eksekutif Awesome TV, Datuk Adam Ilyas, memberikan ulasan mengenai penggantungan ini melalui kenyataan rasmi yang dikongsikan di Instagram @awesometvmalaysia.

Menurut kenyataan tersebut, Awesome TV merujuk kepada notis pemberitahuan yang dimuat naik oleh MYTV di laman Facebook rasmi mereka mengenai penggantungan siaran Awesome TV saluran 112 di platform MYTV mulai jam 12.01 pagi pada 26 Mei 2024.

Datuk Adam Ilyas menegaskan bahawa Awesome TV telah mengambil tindakan undang-undang yang sewajarnya dengan memfailkan permohonan semakan rayuan di mahkamah rayuan, namun keputusan masih belum diperoleh.

Selain itu, Awesome TV juga telah memfailkan rayuan kepada tribunal rayuan Suruhanjaya Komunikasi Dan Multimedia Malaysia (MCMC) dan masih menunggu keputusan. Oleh itu, tindakan MYTV untuk menggantung siaran Awesome TV dianggap tidak beretika dan melanggar undang-undang kerana perkara ini masih dalam proses perundangan dan menunggu keputusan akhir dari pihak berkuasa yang berkaitan.

Dalam kenyataan itu, Datuk Adam Ilyas turut menjelaskan bahawa meskipun berhadapan dengan penggantungan siaran oleh MYTV, Awesome TV tetap menyeru kepada penonton setia mereka agar terus memberikan sokongan.

Mereka berharap penonton akan memahami situasi ini dan kekal bersama mereka dalam tempoh mencabar ini. Awesome TV bertekad untuk terus menyediakan kandungan yang berkualiti kepada penonton dan berharap agar isu ini dapat diselesaikan dengan adil dan segera.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Amir Jahari Imbau Kenangan Pertama Kali Jumpa dengan Arwah Nabil

Nabil Mentor Selamat Dikebumikan di Tanah Perkuburan Ukay Perdana