in

Maxis Sediakan Tiket Bas & Bot Percuma Sempena Hari Gawai

Bagi tahun kedua berturut-turut, pelanggan Maxis dan Hotlink di Sarawak akan dapat menikmati perjalanan percuma ke kampung halaman sempena Hari Gawai, dengan ihsan dari Maxis Berhad (Maxis). Sebagai sebahagian daripada kempen ‘Free Ride Home’, Maxis akan memberi sebanyak 300 tiket bas dan 100 tiket bot untuk pelanggan pascabayar dan prabayar yang akan pulang ke kampung halaman masing-masing untuk meraikan perayaan ini bersama keluarga dan rakan-rakan.

Maxis akan menawarkan 400 tiket bas dan bot kepada pelanggan yang akan bertolak dari Kuching, Miri, Bintulu dan Sibu. Pelanggan bukan Maxis boleh membeli pek SIM #Hotlink untuk layak mendapat tiket percuma

Mulai 17 Mei, pelanggan akan dapat menebus tiket bas percuma dan bertolak dari Kuching, Bintulu atau Miri, ke mana-mana destinasi di Sarawak. Bagi tiket bot percuma, mereka akan dapat menebus tiket bagi perjalanan dari Sibu ke Kapit. Sebanyak 100 tiket akan diperuntukkan bagi setiap lokasi dan berdasarkan pelanggan yang terdahulu. Pelanggan hanya perlu mengunjungi kaunter Hotlink di mana-mana lokasi yang disenaraikan dalam tempoh penebusan untuk mendaftarkan minat mereka, dan mereka akan dibimbing dalam proses penembusan.

Berikut adalah butir-butir mengenai tempat penebusan dan tarikh bagi setiap lokasi:

Lokasi Mod Pengangkutan Tiket Diperuntukkan Lokasi Penembusan / Pelepasan Tempoh Penembusan Tempoh Perjalanan
Bintulu Bas 100 Terminal Bas Medan Jaya, Bintulu 17 Mei – 20 Mei 2014 17 Mei – 2 Jun 2014
Kuching Bas 100 Kuching Sentral 24 Mei – 27 Mei 2014 24 Mei – 2 Jun 2014
Miri Bas 100 Terminal Bas Miri, Pujut Corner 28 Mei – 30 Mei 2014 29 Mei – 2 Jun 2014
Sibu Bot 100 Sibu Express Wharf Terminal 28 Mei – 30 Mei 2014 28 Mei – 2 Jun 2014

Pelanggan bukan Maxis dan bukan Hotlink juga layak untuk mendapatkan tiket percuma jika mereka membeli pek #Hotlink di mana-mana stesen bas atau terminal bot. Pada hanya RM8.80,

#Hotlink ditawarkan dengan dengan pra-muat kredit sebanyak RM5, dan menawarkan pelanggan internet asas yang percuma, membolehkan mereka menikmati pengalaman internet yang benar-benar tanpa bimbang, bila-bila masa dan di mana sahaja. Pelanggan juga boleh menikmati internet berkelajuan tinggi pada hanya RM1 sehari atau RM30 sebulan untuk data sebanyak 1GB.

“Kempen ‘Free Ride Home’ kami merupakan ganjaran kepada para pelanggan, selain daripada produk dan perkhidmatan. Ia adalah tanda penghargaan diatas sokongan mereka, dan kami berharap sumbangan kecil ini akan memberi impak yang bermakna dalam kehidupan mereka dengan menghubungkan mereka dengan keluarga masing-masing sempena Hari Gawai ini. Paling penting sekali, kami ingin mengucapkan selamat jalan kepada mereka yang akan pulang ke keluarga yang tersayang,” kata Alexius Bong, Ketua Wilayah Sarawak Maxis.

Maxis telah terus menyediakan nilai tambahan kepada pelanggan di Sarawak melalui penawaran produk setempat dan program ganjaran. Pada tahun lalu, Maxis memperkenalkan #Hotlink untuk pelanggan di Sabah dan Sarawak, iaitu pelan prabayar yang pertama dan seumpamanya di Malaysia yang menawarkan pelanggan internet asas percuma yang berterusan. Pelan ini merupakan satu kategori baru penggunaan internet mudah alih, yang menghapuskan halangan kemasukan yang tinggi kerana tiada caj setiap kali penggunaan (pay-per-use charges).

Untuk maklumat lanjut mengenai program ‘Free Ride Home’, sila layari www.maxis.com.my/harvest

Mengenai Maxis Berhad

Maxis Berhad adalah penyedia perkhidmatan komunikasi utama Malaysia, yang membolehkan para pelanggan untuk berhubung dan berkomunikasi bila-bila masa, di mana sahaja dan dari mana-mana peranti. 13 juta pelanggan memilih untuk bersama kami kerana kami menawarkan liputan terbaik, penyelesaian yang inovatif dan perkhidmatan yang cemerlang.

Jejak rangkaian berkelajuan tinggi kami adalah yang terbesar di negara ini – dan membolehkan setiap rakyat Malaysia untuk menikmati pelbagai perkhidmatan data kami seperti pelayaran Internet mudah alih, laman rangkaian sosial, memuat turun aplikasi dan juga portfolio penyelesaian bersepadu yang merangkumi mudah alih, tetap dan perusahaan. Ini adalah tambahan kepada perkhidmatan panggilan suara, teks dan mesej gambar kami.

Selain daripada menghubungkan orang ramai dengan perkhidmatan kami, kami berusaha dalam mewujudkan kesan yang positif kepada masyarakat di mana kami beroperasi. Usaha Tanggungjawab Korporat kami bertujuan untuk membangun dan memperkayakan masyarakat, pelanggan dan rakan niaga kami; mewujudkan sebuah tempat kerja yang hebat dan menyokong amalan mesra alam.

Untuk maklumat lanjut, sila layari: maxis.com.my

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Pementasan Dry Comedy Nigh Where’s The Water

Muzik Video TEPI SIKIT Nyanyian Sleeq