in , ,

“Kalau Jumpa, Tak Kena Penampar Pun Dah Kira Bagus,”- Yusuf Azmi

Menerusi rakaman di YouTube, Yusuf meluahkan rasa kesal apabila Azwan atau dikenali sebagai Diva AA mengeluarkan kata-kata kesat terhadap gambarnya.

“TAK salah nak menyatakan pendirian, tapi berhati-hati dengan mulut awak”.Demikian teguran Pengerusi Persatuan Pengguna Semboyan 1 Malaysia, Yusuf Azmi kepada selebriti Azwan Ali yang didakwa mengeluarkan perkataan tidak sopan mengaitkan namanya, baru-baru ini.

Menerusi rakaman di YouTube, Yusuf meluahkan rasa kesal apabila Azwan atau dikenali sebagai Diva AA mengeluarkan kata-kata kesat terhadap gambarnya.

Kata Yusof, beliau berhasrat untuk bertemu dengan pengacara sensasi itu berhubung dengan kenyataan dilemparkan menerusi satu hantaran di media sosial.

“Saya sebenarnya tidak mahu buat video, tapi saya nak jumpa.

“Saya nak tanya adakah dia boleh bezakan binatang dengan manusia dan alasan dia menyatakan khinzir, disamakan dengan kita,” katanya dalam video itu.

Yusof berkata, tindakan Azwan mengeluarkan kata-kata kesat kepada individu yang tidak berkenaan dengannya, adalah salah.

Ini kerana, katanya, biarpun kerjaya Azwan sebagai penghibur tidak bermakna setiap perkara boleh dijadikan sebagai hiburan.

“Kalau berjumpa tidak kena penampar pun sudah kira bagus. Sebab ramai juga sahabat saya geram dengan perkara ini,” katanya.

Terdahulu, Azwan dalam ciapan Twitter menyelar tindakan Yusof dengan rakannya yang bersalam dan berpelukan dipercayai dalam satu sambutan rumah terbuka.

Pengacara itu berkata tindakan Yusof berpelukan tidak sesuai ketika virus Covid-19 masih menular, selain menggunakan kata-kata kesat dan emoji khinzir.

Mengulas berkenaan itu, Yusuf Azmi menjelaskan isu berpelukan di majlis rumah terbuka diadakan sahabat baiknya sekadar merai kasih sayang dan rindu kepada rakan yang sudah lama tidak bertemu.

Merenyut typical nasty??? Siap dengan emoji khinzir??

Ini ke cara kamu (Azwan Ali) nak kritik? Takkan tak pandai beza binatang dengan manusia??

Yusuf Azmi turut menjelaskan mengenai isu berpelukan di majlis rumah terbuka yang diadakan sahabat baiknya. Katanya dia hanya sekadar meraikan kasih sayang dan rindu kepada rakan yang dah lama tak bertemu.

Kepada Azwan Ali, mudahnya kamu melemparkan kata-kata kesat “GTHHH PUIII POK*MAKKK BODOHHH MCM KO” apa benda ni???

Takperlu lah sembang di media sosial, ada baiknya kita bersemuka.. kan kamu gelar kami ‘BINATANG’.

Malah sebelum menghadiri majlis itu, dia sudah melakukan ujian kendiri Covid-19 dan yakin tiada jangkitan. Katanya tuduhan yang dibuat itu tidak masuk akal.

Dalam kemas kini di Twitter Divaa AA, dia ada memuat naik status permohonan maaf kepada mereka yang terasa. Tapi tidak menyatakan dengan lebih terperinci permohonan maaf kepada siapa

Sedikit info, Mohamed Azwan Haji Ali dilahirkan pada (13 Februari 1966)[1] ialah seorang pengacara televisyen, penerbit program hiburan, pelakon, pelawak, pengarah dan juga terlibat sebagai penyanyi dan chef selebriti.

Azwan Ali pernah berlakon filem Aku No. 1 arahan Aznil Nawawi serta memenangi Anugerah Televisyen Asia 1999 untuk kategori Rancangan Bual Bicara Hiburan Terbaik menerusi program kelolaan nya Cit Cat Azwan yang bersiaran selama 12 tahun di Astro Ria

Sumber : FB Yusuf Azmi

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Ali Puteh | 12

2 Tahun Tiada Job, Sebab Ali Puteh Sedia Berdamai Dengan Nor Hidayah

Khairul Anwar Salleh | 13

38 Tahun Sentiasa Bersamamu, TV3 Kekal Menjadi Pilihan Nombor 1